Запознайте се с Клер

claire 2


Това е Клер на 35. Ще разкажем историята на нейния проблем и как FAST FORWORD промени живота и.

Клер е диагностицирана с разстройство на слуховата обработка още в най-ранна детска възраст. Преди да разбере това, това състояние се проявявало в постоянно изоставане в училище, въпреки старанието и да се справя. Всеки ден за нея бил трудност. Всеки ден работела усилено, но все още изоставала. Предоплагала, че просто не е достатъчно умна и че не се справяла заради уменията и знания, които по една или друга причина не усвоява. Всеки ден притеснението, че не се справя я подтискало и я затваряло в себе си, а чувството и за вина и  ясната оценка за себе си колко е неспособна правила дните и още по-сиви и безнадеждни. Още по-тежко и  било от факта, че брат и бел другата крайност и бил най-добрият в класа, и сякаш минавал с лекота училище.

В онези години много малко се знаело за трудностите с ученето и причините за това.

Нямало същата подкрепа и възможности като в днешни дни за деца като нея, които изостават по необясними причини. В онзи момент бъдещето  на тези деца се решавало от “добронамерени” учители с лекомислени коментари като „Тя никога няма да отиде в университет“.

Въпреки думите на тези “добронамерени” учители, Клер завършила ерготерапия през 2002 г. и сега е майка и е собственик на малък бизнес.

Терапия чрез Fast ForWord​

Помощ при дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието, разстройство на слуховата обработка, обучителни трудности и затруднения при изучаването на английски.

 

Как Клер разбира, че има изход и че проблемът със слуховата обработка може да бъде решен?

Тя направила тест за разстройство на слуховата обработка, който показа, че съм в долния 0,02% по отношение на способността за обработка на слухова информация. Като се има предвид, че по-голямата част от обучението в класната стая включва слушане и водене на записки, не е чудно, че имала затруднения. Това даде обяснение на изоставането и в училище. 

Точно в този момент започнала да ползва програмата Fast ForWord и тя променя живота ѝ. Чувствала се буквално сякаш получила „очила за ушите си“ и това е доста подходящо описание според нея. Забелязала значително подобрение в способността си да обработва вербалната информация по-ясно и бързо, което значело, че може да слуша по-добре, да учи по-лесно и да запомня повече.

Животът ѝ станал по-лесен и по-приятен и това я накарало да осъзнае две важни неща:

   1. Уменията (или липсата на такива), които ме бяха задържали толкова години, всъщност могат да се тренират.
   2. Колко по-лесно щяло да и  бъде в училище, ако само ако  имала възможността да използвала тази програма, когато бях по-млада.

  Историята на Fast ForWord

  Мозъчна пластичност за обучение и терапия. История на създателите доктори Мерзеник, Талал, Дженкинс и Милър. Основни ползи от обучението чрез Fast ForWord.

   

   

  Това беше преди 18 години и оттогава работи с Fast ForWord, а сега и с редица други програми. Всеки ден била мотивирана да помага на другите да почувстват успеха си като ученици и да ги предпази от откъсване от училището и от чувството за провал, което тя изпитала като дете.

  Вярваме, че предлагаме най-добрите интервенции за обучение, които са на разположение в здравната и образователната индустрия днес, и работим с най-добрия екип, за да се уверим, че вие и вашето семейство се чувствате подкрепени по време на нашите курсове.

  За нас
  Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…
  Абониране
  Виж още

  За нас

  Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…

  Услуги

  Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

  Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

  Списък за родители с най-често срещани симптоми

  Детето ви има ли затруднения с ученето?

  Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

  Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

  Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

  Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

  41 когнитивни умения

  Терапия чрез Fast ForWord

  Английски чрез Fast ForWord