Уилям използва Fast ForWord като подготовка за 1. клас

national cancer institute qbmpbsgfrs unsplash

Уилям използва  Fast ForWord от 1 година

“В бонус за награда Уилям научи, че за постигането на резултатите е необходима упорита работа и постоянство.”

Майката на Уилям разказва за избора си и как FAST FORWORD развива детето и.

Уилям е на 5 години и наскоро завърши тримесечна програма за когнитивно обучение Fast ForWord.

Защо решихте да опитате Fast ForWord?

За първи път чух за Fast ForWord в книгата „Мозъкът, който се променя сам“ на Норман Дойдж. Уилям няма обучително разстройство и ми беше много любопитно да видя дали тази програма все пак може да му бъде от полза. Интересувам се от невропластичността и винаги търся начини да стимулирам ученето на сина ми. Когато Уилям започна бе на 4 години, а сега е на 5 – така че искахме да му дадем тласък, за да му помогнем да ускори четенето си, за да му осигурим възможно най-добрия старт в първи клас.

 

Терапия чрез мозъчна пластичност​

Помощ при дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието, разстройство на слуховата обработка, обучителни трудности и затруднения при изучаването на английски.

pexels julia m cameron 4145347

Какво ви хареса в програмата?

Забавна и занимателна: Програмата предостави на Уилям различен, забавен и интерактивен начин да научи и подобри уменията си за четене. Седях с Уилям през повечето сесии и бях изумена колко бързо можеш да усвоиш новите умения и да вникнеш в това, на което се опитва да те научи програмата.

Упражненията са забавни и много полезни, което помогна на Уилям да свърже добрите чувства с ученето. Мисля, че това е много важно за бъдещото му обучение. Програмата беше наистина чудесен начин да се затвърди и подобри всичко, което Уилям е научил в класната стая.

Последователност – Програмата има доста интензивен протокол от 30 минути 5 пъти седмично.

Тази особеност ни допадна и я използвахме като инструмент, за да научим Уилям, че постоянството и упоритостта са равни на резултати. Уилям научи, че ако иска да подобри дадено умение, е важно да се упражнява редовно – това не може да бъде еднократно, а изисква постоянство и решителност.

Чувствам, че това му помогна да се подготви и за изпитните среди в по-късните училищни години. Когато отговаряше неправилно, използвахме тази възможност, за да го научим, че е нормално да прави грешки, но да не позволява това да го разсейва – важно е да не се фокусира върху грешките, а да продължи напред.

 

Терапия чрез Fast ForWord​

Помощ при дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието, разстройство на слуховата обработка, обучителни трудности и затруднения при изучаването на английски.

 

 

Как мотивирахте Уилям, за да продължи да се занимава?

Уилям е доста самостоятелен, но просто не му давах възможност за избор, а му казвах „това трябва да направиш“.

Това, че седях с него, му помогна да се съсредоточи и да се мотивира. Използвахме контролния списък за мотивация и това наистина му помогна да запази мотивацията си, тъй като той беше наистина решен да получи наградите, които му бяхме определили.

Като родител не се нуждаете от специални умения, за да седнете с детето си и да му помогнете – просто да бъдете там в ролята на подкрепа, за да му кажете, че се справя добре, да му помогнете да се съсредоточи и да му помогнете да се преориентира, когато е необходимо, е огромна помощ за вашето дете.

 

pexels julia m cameron 4145191

 

 

Какви резултати сте видели?

Учителите на Уилям коментират неговата мотивация и решителност да се справя по най-добрия начин – смятаме, че програмата е помогнала за това.

Да, програмата беше трудна работа, но трудът винаги си заслужава. Освен цялата невероятна невронаука, която е заложена в програмата, основната награда за Уилям е, че се научи да прилага себе си в ученето и че за постигането на резултати е необходима упорита работа и постоянство.

Чувстваме се много уверени за Уилям, когато той навлиза в първи клас догодина.

– Моник, майка на Уилям

За нас
Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…
Абониране
Виж още

За нас

Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…

Услуги

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord