Цени

Сумата за съответния период се заплаща авансово.

1 месец

212 лв
 • 212 лв/месец
 • 100% онлайн
 • Започни веднага
 • По всяко време, от всяко място
 • Неограничено ползване - FFW, CF
 • Индивидуално обучение
 • Собствено темпо
 • 3 х Индивидуални занятия

В цените е начислен ДДС. Сумата се заплаща онлайн или по банков път след регистрация.

Neuro Therapy чрез Fast ForWord се прилагат при:
 • Дислексия

 • Хиперактивност

 • Дефицит на вниманието

 • Обучителни трудности

 • Проблеми с четенето

 • Затруднения при изучаването на английски език

 • Разстройство на слуховата обработка

 • Слухово-речевата рехабилитация след поставяне на кохлеарен имплант

 • Социални и емоционални затруднения

 • Фонологични нарушения

Fast ForWord се използва за терапия на следните затруднения:
 • Разстройство на рецептивната реч

 • Разстройство на експресивната реч

 • Детско дегенеративно разстройство

 • Изоставане в психическото развитие

 • Генерализирани разстройства на развитието (ГРР)

 • Синдром на Аспергер

 • Синдром на Даун

 • Синдром на Рет

 • Аутизъм

В допълнение се подобряват:
 • Памет, концентрация, фокус и още над 40 когнитивни умения

 • Ключови екзекутивни функции.

Числата говорят сами

Нашият подход, който се основава на работата на мозъка, помага на всеки ученик да успее.

0 M
Над 3,000,000 ученици използват Fast ForWord всеки месец
0 K
Повече от 15,000 училища използват Fast ForWord
0 K
Fast ForWord се използва от над 250,000 преподавателя

Системата Fast ForWord – доказана чрез научни изследвания в най-престижните американски университети

logo 1 01.svg
logo 2 01.svg
logo 3 01.svg
logo 4 01.svg
logo 5 01.svg

Fast ForWord и невронауката помагат на децата с аутизъм, ADHD, и дислексия

Dr. Martha S. Burns, PhD изнася лекция в Софийския Университет с подкрепата на Проф. Ваня Матанова
English through Fast ForWord and therapy through Fast ForWord

Кога Neuro Therapy може да помогне, чрез помощта на Fast ForWord?

Fast ForWord може да помогне при:

Гаранция при плащанията:

pngfind.com money icon png 1218514
Мнения на наши ученици
Maria A. Hristova
Maria A. Hristova
Прочетете повече
Аз съм случаен клиент, използвам Neuro English от два месеца за моите две деца. Проучвах варианти за по-индивидуален подход, без да се "влачим до безкрай" по курсове и дълги занимания, защото децата се прибират в 17:30 часа от у-ще и не искам да им обсебвам живота само с учене. 📚Методът и преподавателите (менторите) са супер! Тази обучителна система ми беше препоръчана от логопед с идеята да подпомогнем знанията на по-малкия ни син в обучението по английскии език. Оказа се страхотна находка, записах и по-голямото дете, което е 4-ти клас и по принцип доста добре се справя с езика за възрастта си. Изключително занимателна платформа със стимулиращи интереса на децата упражнения, мотивиращи стимули и признания за положения труд.
Мартин Петров
Мартин Петров
Прочетете повече
Гарантирано най - детайлният и подробен тест, който някога съм правил. Минавал съм и IELTS, но дори не бих ги сравнявал двата. Този тест ми даде много по обективна картина къде се намирам по критерии, които са много важни и на които не бях обръщал внимание преди. Един от тях е чуването на звукове и чуването с разбиране. След теста и програмата, доста по - лесно се справям в комуникацията, дори с Ирландци и Индийци. Отделно от теста, програмата ми помогна да разширя значително речниковия си запас с Английски думи. Да преодолея силно осезаемия акцент с който говорех, както и започнах да звуча доста по - "native", по време на разговор
Лика Роква
Лика Роква
Прочетете повече
Изключтелно доволна съм от програмата и обучението по английски за деца в Европейски Център по Невронауки. Дъщеря ми (5 г) успя в рамките на три месеца да започне да изговаря "г", "к", "д", с които изпитваше затруднения. Това умение се пренесе и в умението да изговаря други звуци от Български език и Грузински език, които са и родни. Отвъд това, започна много по - добре да чува и повтаря нови думи с правилно произношение. Успя да подобри словореда и граматиката, както докато говори на английски, така и на български и грузински. Препоръчах програмата на всичките ми приятелки за техните деца и до момента, всички имат подобни резултати.
Ваня Маринова
Ваня Маринова
Прочетете повече
Горещо препоръчвам Neuro English/Therapy на всички, които искат да говорят и разбират свободно английския език. Учите, когато имате възможност, по колкото пъти искате и най-важното е, че получавете човешко отношение, помощ и стимул да вървите напред. Работата ми изисква много добро ниво на писмен и говорим английски език. Не съм първата, нито поледната, която има проблем с тъй наречената езикова бариера. Дълго време търсих курс, който да ми помогне да реша този проблем. Съвсем случайно попаднах на реклама във фейсбук на Neuro English/Therapy. В първият момент го подминах с думите „поредната реклама“. След няколко дни отново се натъкнах на същата реклама и реших да разгледам какво предлага. Първото нещо, което ми хареса беше, че е изцяло онлайн. Фактът, че програмата е насочена изцяло към слушане с разбиране ме грабна.
Предишна
Следваща

Способността на мозъка да променя собствения си строеж и функции чрез мисъл и действие е мозъчна пластичност (neuroplasticity), още известна като невронна пластичност или невропластика. Всеки път, когато научаваме нещо ново, мозъкът се променя.

Професор д-р Майкъл Мерзеник, един от създателите на програмата Fast ForWord се счита за баща на мозъчната пластичност, защото е първият учен, който по научен път доказва как работи мозъкът, как се създават невронни връзки и какви са условията да сме на 100 години и да имаме мозък като на 20 годишни.

По негова идея и под негово ръководство се създава кохлеарния имплант.

Чрез програмата Fast ForWord се развиват над 40 когнитивни умения. Когнитивните способности са умствени умения, които са необходими, за да изпълним дадена задача – от най-простата до най-сложната. Когнитивните умения са свързани с механизмите на учене, запомняне, решаване на проблеми, реагиране и изпълнение на задачи.

В допълнение Fast ForWord подобрява ключови екзекутивни функции, необходими за процеса на учене и човешкото развитие. Fast ForWord е ефективно средство за развиване на екзекутивните функции и четенето.

Учените са доказали, че ефективното усвояване на сложни когнитивни умения като четенето например, зависи от това доколко добре са развити екзекутивните мозъчни функции.

Тези функции определят способността на човек да планира, да фокусира вниманието си, да запомня инструкции, да организира времето си и да превключва успешно от една задача към друга.

Online individual English language course for children and students
Услуги чрез Fast ForWord
Често задавани въпроси

Терапия и обучение може да се започне веднага след регистрация и заплащане на избраната абонаментна такса.

Терапията и обучението са индивидуални и не е необходимо да се изчаква определена дата за начало.

За прилагане на терапия чрез Fast ForWord не е необходима диагноза!

Независимо, че основната цел на Fast ForWord не е да поставя диагноза, програмата предоставя подробни доклади от които се вижда кои са предизвикателствата на всеки потребител.

Програмата Fast ForWord има вграден интелигентен алгоритъм, който се адаптира спрямо резултатите и възможностите на ученика. Fast ForWord работи върху преодоляване на източника на проблемите, вместо да се фокусира върху проявените симптоми на които се базира диагностиката.

От натрупания опит сме забелязали закономерности в графиките с резултатите от програмата Fast ForWord, от които закономерности разбираме какви са източниците на проблемите, вместо да гадаем по симптомите и да поставяме диагноза.

За терапевтичната част се използват първите 3 нива на Fast ForWord, които работят в специален режим за терапия. Fast ForWord е компютърна онлайн игра в която около 70% – 80% от тези нива не са обвързани с конкретен език. Това са звукове като „Пию“, „Пюи“, „Ба“, „Да“ и т.н.

С тези упражнения се тренират различни части на мозъка, както и когнитивни умения като:

 • Работна памет;
 • Дълготрайна памет;
 • Звукова памет;
 • Скорост на обработка;
 • Слухова обработка;
 • Фокус;
 • Концентрация;
 • Увереност и т.н.

Останалите 20% – 30% имат елементарни (основни) езикови упражнения, които в повечето случаи се оказват лесни за децата със специални образователни потребности.

Получените умения от тези езикови упражнения автоматично се прилагат от мозъка върху всички дейности на детето, като български език, други учебни предмети и т.н. Аналогично, когато един човек се научи да плува в плувен басейн, той автоматично може да приложи наученото в морето и океана.

Най-трудните упражнения за тези деца са тези които не са езикови.

Всеки ученик може да използва платформата, когато има възможност. Няма фиксиран ден и час. Единствено са фиксирани индивидуалните консултации, които са съобразени с възможностите на участниците.

Разликите между Терапия чрез Fast ForWord и изучаване на английски език чрез Fast ForWord са следните:

 1. При терапия се използват само първите 3 нива на програмата Fast ForWord, които работят в специален за целта режим.
 2. При терапия ученика получава 2 допълнителни индивидуални занятия месечно, чиято цел е помощ, повишаване на мотивацията и ангажираността.
 3. За изучаване на английски език се използват всички 9 нива на програмата Fast ForWord, както и програмата Reading Assistant, които са част от системата Fast ForWord.

Терапията и обучението чрез Neuro Therapy включва следните елементи:

 • Системата Fast ForWord, която е съставена от следните продукти:
  • Компютърна „облачна“ програма Fast ForWord (FFW), чрез която мозъкът на ученика се научава да чува звуковете, да различава фонемите и да декодира думите в английския език. Тя подготвя мозъка в режим на учене, подобрява над 40 когнитивни умения и в по-високите нива се фокусира върху лексика и граматика със сложност от 1-ви до 12-ти клас по американската образователна система. За да постигнете добри резултати е важно всяка седмица да имате 5 сесии по 50 минути от едно ниво на FFW. В една сесия с FFW има между 4 до 7 упражнения (мини игри). По време на преминаване от едно упражнение към друго, може да почивате, ако имате нужда от почивка. За FFW са необходими слушалки.
  • Компютърна „облачна“ програма Reading Assistant (RA), която съдържа над 450 книжки от които ще научите много интересна и полезна информация, както и ще обогатите речниковия си запас от думи. Книжките са с различни нива на трудност и покриват материал от 1-ви до 12-ти клас по американската образователна система. В допълнение, RA ще ви помогне да подобрите произношението си, увереността и разбиране на прочетеното. Ще се научите много бързо да извличате най-важното от голям обем информация. За да постигнете желаните резултати е важно всяка седмица да се упражнявате 5 пъти по 30 минути с RA. За RA са необходими слушалки с микрофон (USB вариант работи почти винаги).
  • Компютърна „облачна“ програма (Test) за оценка на езиковите умения по английски език.
 • Неограничен достъп до нашата платформа за обучение, с минимум 20 учебни часа FFW и 20 учебни часа RA упражнения месечно, които може да правите от всяко място, по всяко време.
 • Ментор, персонален учител, с който ще имате постоянна комуникация и който ще се грижи за вас, ще наблюдава прогреса ви и ще ви дава регулярна обратна връзка и помощ, когато е необходимо.
 • Две индивидуални сесии месечно с вашия ментор, чрез които ученика ще получава помощ за предизвикателствата които има.

В таблицата по-долу е показано колко учебни часа са включени в абонамента за месец:

КурсУчебни часове за седмицаЧасове за месец
Fast ForWordReading AssistantИндивидуални сесииМенторОбщо
Индивидуален55211352

Забележки:

 • Времетраенето на типичен Fast ForWord учебен час е 50 минути. Това време може да бъде променено на 30, 40, 50 и 90 минути.
 • Времетраенето на типичен Reading Assistant учебен час е 30 минути. Това време може да бъде променено на 20, 30 и 40 минути.
 • Времетраенето на индивидуалната сесия е 60 минути.

Neuro Therapy е нашият подход по прилагането на Fast ForWord за деца с умствени затруднения и специални образователни потребности (СОП).

Neuro English е нашата добавена стойност към прилагането на програмите Fast ForWord и Reading Assistant.

Системата Fast ForWord се състои от програмите Fast ForWord и Reading Assistant.

Програмата Fast ForWord има следните нива:

 1. Reading Readiness
 2. Foundations I за деца до 12 годишна възраст. Elements I за тинейджъри и възрастни.
 3. Foundations II за деца до 12 годишна възраст. Elements II за тинейджъри и възрастни.
 4. Reading Level 1
 5. Reading Level 2
 6. Reading Level 3
 7. Reading Comprehension
 8. Reading Level 4 – не е активно, защото е в процес на преработка.
 9. Reading Level 5 – не е активно, защото е в процес на преработка.

Първите три нива подготвят мозъка за учене по принцип и за учене на език. В тези нива се развиват над 40 когнитивни умения като памет, фокус, вземане на решения и т.н.

Лексиката и граматиката в тези нива е минимална – около 20%. В тези нива мозъка се научава да чува звуковете, да разпознава фонемите и да декодира думите.

Първите три нива, които могат да работят в специален режим, се използват за терапия на деца със СОП – дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието, аутистичен спектър, синдром на Аспергер, синдром на Даун, логопедични нарушения и т.н. Това е основната разлика между Neuro English и Neuro Therapy.

В Reading Assistant има учебни материали (книжки) за ученици от 1-ви до 12-ти клас, съгласно американската образователна система. Това включва литература, математика, физика, химия, биология, история и т.н.

Книжките са организирани по сложност Lexile Framework for Reading и са подредени по ATOS, чрез което насочват учениците към книгите на подходящо ниво. За повече информация виж Text complexity, ATOS, and Lexile® Measures.

Защо да изберете нашите услуги
3M

Милиони ученици използват Fast ForWord всеки месец

15K

Десетки хиляди училища използват Fast ForWord

250K

Fast ForWord се използва от стотици хиляди преподавателя

Числата говорят сами
Нашият подход, който се основава на работата на мозъка, помага на всеки ученик да успее.

Системата Fast ForWord – доказана чрез научни изследвания в най-престижните американски университети

logo 1 01.svg
logo 2 01.svg
logo 3 01.svg
logo 4 01.svg
logo 5 01.svg

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord