Neuro Therapy - терапия чрез Fast ForWord

Обучителни затруднения и предизвикателства с четенето

Помощ при:
 • Дислексия

 • Хиперактивност

 • Дефицит на вниманието

 • Обучителни трудности

 • Предизвикателства с четенето

 • Социални и емоционални затруднения

 • Разстройство на слуховата обработка

 • Затруднения при изучаването на английски език

Онлайн терапия и обучение, изцяло създадени на основата на невронаучни изследвания, чрез мозъчна пластичност и науката за успешното учене.

Чрез програмата Fast ForWord се развиват над 40 когнитивни умения. Когнитивните способности са умствени умения, които са необходими, за да изпълним дадена задача – от най-простата до най-сложната. Когнитивните умения са свързани с механизмите на учене, запомняне, решаване на проблеми, реагиране и изпълнение на задачи.

В допълнение Fast ForWord подобрява ключови екзекутивни функции, необходими за процеса на учене и човешкото развитие. Fast ForWord е ефективно средство за развиване на екзекутивните функции и четенето.

Учените са доказали, че ефективното усвояване на сложни когнитивни умения като четенето например, зависи от това доколко добре са развити екзекутивните мозъчни функции.

Тези функции определят способността на човек да планира, да фокусира вниманието си, да запомня инструкции, да организира времето си и да превключва успешно от една задача към друга.

Някои от упражненията за терапия
Fast ForWord Foundation 1 for Therapy
Основната задача на Sky Gym е слушане и разпознаване на поредица от звукове. Уменията които упражнението подобрява са работна памет, концентрация, звукова памет, скорост на разбиране на бързи звукове и вземане на решение.

Това е едно от най-трудните упражнения за децата със СОП.

Основната задача на Moon Ranch е свързване на двойки звукове с най-малко опити.

Уменията които упражнението подобрява са звукова памет, работна памет, разпознаване и разграничаване на фонеми, концентрация и скорост на разбиране на бързи, последователни звукове.

Основната задача на Hoop Nut е разпознаване на правилната сричка между два възможни варианта.

Уменията които упражнението подобрява са звукова памет, разбиране на чутите звукове и концентрация.

Основната задача на Robo Dog е свързване на чутата дума с вярната картинка.

Уменията които упражнението подобрява са разбиране на чутите звукове, слухово разпознаване на думи, работна памет и концентрация.

Често задавани въпроси

За терапевтичната част се използват първите 3 нива на Fast ForWord, които работят в специален режим за терапия. Fast ForWord е компютърна онлайн игра в която около 70% – 80% от тези нива не са обвързани с конкретен език.

Това са звукове като „Пию“, „Пюи“, „Ба“, „Да“ и т.н. С тези упражнения се тренират различни части на мозъка, както и когнитивни умения като работна памет, дълготрайна памет, звукова памет, скорост на обработка,  звукова обработка, фокус, концентрация, увереност и т.н.

Останалите 20% – 30% имат елементарни (основни) езикови упражнения, които в повечето случаи се оказват лесни за децата със специални образователни потребности.

Получените умения от тези упражнения автоматично се прилагат от мозъка върху всички дейности на детето, като български език, други учебни предмети и т.н. Аналогично, когато един човек се научи да плува в плувен басейн, той автоматично може да приложи наученото в морето и океана.

Най-трудните упражнения за тези деца са тези които не са езикови.

Обикновено минималната възраст за започване на обучение и терапия е 4-5 години, но за децата със СОП възрастта се определя от способността им да работят на компютър или таблет. Fast ForWord е компютърна анимационна игра.

Така наречения „Уауу“ ефект се случва между 4-та до 8-ма седмица. Тогава родителите, учителите и терапевтите забелязват първите промени. Детето става по-уверено и започва да се променя.

Времето необходимо за по-цялостна промяна е индивидуално за всеки ученик и варира в зависимост от затрудненията които има, неговите възможности, умения, както и от мотивацията и ангажираността на родителите.

English through Fast ForWord and therapy through Fast ForWord

Терапия чрез мозъчна пластичност

Какво ще получи детето ви?
Neuro Therapy - терапия чрез Fast ForWord
Neuro Therapy - терапия чрез Fast ForWord
Какво ще постигне детето ви?
Цени

Сумата за съответния период се заплаща авансово.

1 месец

530 лв
 • 530 лв/месец
 • 100% онлайн
 • 2 x Индивидуални консултации
 • По всяко време, от всяко място
 • 48 часа - FFW, RA, Ментор
 • Индивидуално обучение
 • Собствено темпо

Забележки

 1. Месечният абонамент е за календарен месец – от 1-во до последно число на месеца.
 2. Тази точка важи само за нови клиенти! При плащане след 10-то число, платеният абонамент се счита за следващия календарен месец, а времето до края на текущия месец е бонус за нашите ученици.
 3. Промоционалната цена е валидна до Март 2023 г. включително.

2 ученика

680 лв
 • 340 лв/месец/ученик
 • 100% онлайн
 • 2 x 2 x Индивидуални консултации
 • По всяко време, от всяко място
 • 48 часа/ученик - FFW, RA, Ментор
 • Индивидуално обучение
 • Собствено темпо

3+ ученика

930 лв
 • 310 лв/месец/ученик
 • 100% онлайн
 • 3 x 2 x Индивидуални консултации
 • По всяко време, от всяко място
 • 48 часа/ученик - FFW, RA, Ментор
 • Индивидуално обучение
 • Собствено темпо

3 месеца

930 лв
 • 310 лв/месец
 • 100% онлайн
 • 6 x Индивидуални консултации
 • По всяко време, от всяко място
 • 144 часа - FFW, RA, Ментор
 • Индивидуално обучение
 • Собствено темпо

Забележки: Промоционалната цена е валидна до Март 2023 г. включително.

В цените е начислен ДДС. Сумата се заплаща онлайн или по банков път след регистрация.

Системата Fast ForWord – доказана чрез научни изследвания в най-престижните американски университети

logo 1 01.svg
logo 2 01.svg
logo 3 01.svg
logo 4 01.svg
logo 5 01.svg
Мнения на наши ученици
Maria A. Hristova
Maria A. Hristova
Прочетете повече
Аз съм случаен клиент, използвам Neuro English от два месеца за моите две деца. Проучвах варианти за по-индивидуален подход, без да се "влачим до безкрай" по курсове и дълги занимания, защото децата се прибират в 17:30 часа от у-ще и не искам да им обсебвам живота само с учене. 📚Методът и преподавателите (менторите) са супер! Тази обучителна система ми беше препоръчана от логопед с идеята да подпомогнем знанията на по-малкия ни син в обучението по английскии език. Оказа се страхотна находка, записах и по-голямото дете, което е 4-ти клас и по принцип доста добре се справя с езика за възрастта си. Изключително занимателна платформа със стимулиращи интереса на децата упражнения, мотивиращи стимули и признания за положения труд.
Мартин Петров
Мартин Петров
Прочетете повече
Гарантирано най - детайлният и подробен тест, който някога съм правил. Минавал съм и IELTS, но дори не бих ги сравнявал двата. Този тест ми даде много по обективна картина къде се намирам по критерии, които са много важни и на които не бях обръщал внимание преди. Един от тях е чуването на звукове и чуването с разбиране. След теста и програмата, доста по - лесно се справям в комуникацията, дори с Ирландци и Индийци. Отделно от теста, програмата ми помогна да разширя значително речниковия си запас с Английски думи. Да преодолея силно осезаемия акцент с който говорех, както и започнах да звуча доста по - "native", по време на разговор
Лика Роква
Лика Роква
Прочетете повече
Изключтелно доволна съм от програмата и обучението по английски за деца в Европейски Център по Невронауки. Дъщеря ми (5 г) успя в рамките на три месеца да започне да изговаря "г", "к", "д", с които изпитваше затруднения. Това умение се пренесе и в умението да изговаря други звуци от Български език и Грузински език, които са и родни. Отвъд това, започна много по - добре да чува и повтаря нови думи с правилно произношение. Успя да подобри словореда и граматиката, както докато говори на английски, така и на български и грузински. Препоръчах програмата на всичките ми приятелки за техните деца и до момента, всички имат подобни резултати.
Ваня Маринова
Ваня Маринова
Прочетете повече
Горещо препоръчвам Neuro English/Therapy на всички, които искат да говорят и разбират свободно английския език. Учите, когато имате възможност, по колкото пъти искате и най-важното е, че получавете човешко отношение, помощ и стимул да вървите напред. Работата ми изисква много добро ниво на писмен и говорим английски език. Не съм първата, нито поледната, която има проблем с тъй наречената езикова бариера. Дълго време търсих курс, който да ми помогне да реша този проблем. Съвсем случайно попаднах на реклама във фейсбук на Neuro English/Therapy. В първият момент го подминах с думите „поредната реклама“. След няколко дни отново се натъкнах на същата реклама и реших да разгледам какво предлага. Първото нещо, което ми хареса беше, че е изцяло онлайн. Фактът, че програмата е насочена изцяло към слушане с разбиране ме грабна.
Боряна Валешкова
Боряна Валешкова
Прочетете повече
“За много кратко време наистина започнах да чувам английската реч и да разбирам.”
Когато попаднах на системата търсех начин да развия специално умения за слушане с разбиране. До тогава, всеки път когато ми се налагаше да слушам английска реч, имах усещането, че оглушавам.
Вдъхнових се и записах и двете ми дъщери, и мога да споделя, че съм впечатлена от резултата. Едната говори свободно, а другата, тя е и доста по-малка, разбира и реагира на езика. “Препоръчах системата на много мои познати и от всички, които се престрашиха да играят игри получих изключително позитивна обратна връзка, включително и че си почиват докато учат.” Ученето чрез игри за нас си беше истинско забавление, а често си правехме и състезания кой до къде е стигнал и кой ще завърши нивото пръв.
...
Зорница Начкова
Зорница Начкова
Прочетете повече
За 20 години и 5 неуспешни опита, най-накрая с NeuroEnglish успях да науча английски език!
От 20 годишна се мъча да науча английски език, в училище съм учила френски и руски. Сега двадесет години по-късно и пет неуспешни опита по курсове, вече обезверена случайно попаднах на реклама на NeuroEnglish. Замислих се, че всъщност най-добрия начин е да го учиш като роден език и се записах.
“Такъв курс не съм срещала досега.”
Месеците минаха толкова неусетно и интересно, не усещам никакво притеснение или напрежение както на предишните курсове. С лекота се справям с домакинство, две деца, работа на смени и NeuroEnglish, че даже не мога да повярвам. “Системата и организацията са направени перфектно, като добре смазана машина.” А менторите ми Зейнеп и Марина са невероятни! Млади, знаещи и винаги и по всяко време до теб, вдъхновяващи, позитивни и даващи желание за знания от цялото си сърце!
Благодаря ви, че ви има!
Йордан Йорданов
Йордан Йорданов
Прочетете повече
... Слушане. Само за две седмици усещането ми за звуковете в английския се промени коренно. В началото ясно се отчете, че имам трудностите с разпознаването звукове и кратки думи при изкарването им от контекст. Усещането за езика, коренно се променя (не само за английския). Навик. Курсът ми помага да упражнявам всеки ден правилен английски и да получавам мигновена обратна връзка при грешки. С модула Reading Assistant лесно може да се „препрограмират“ погрешно заучено произношение. При груповите занимания се обръща внимание на граматика и на „жива“ обратна връзка, която допринася за увереността, че не само софтуерът те разбира. 😊 Присъствието на менторите помага много и качеството на комуникация с тях и екипа е впечатляващо. ...
инж. Лиза Петкова
инж. Лиза Петкова
Прочетете повече

Впечатления от обучението в образователен център Карнеги към Европейски център по невронауки.

Изключително ми е приятно и забавно да уча Английски език по този метод!

Подходът е игрив, развива се наблюдателност, точност, бързина, съобразителност и чуваемост на думи, изрази, команди.

Има свобода на избор за време, място и продължителност на обучението.

Харесва ми начинът, по който Марина като ментор поднася информацията и че е винаги насреща! Благодаря и на Зайнеп, макар да имахме само няколко срещи! Чудесни са като ментори!

Харесва ми ученето на Английски език с помощта на Fast ForWord и Reading Assistant.

Учене чрез забавление!

Предишна
Следваща