1

КОЛЕДНА ПРОМОЦИЯ! Вземи 30% отстъпка от 06.12.2023 до 10.01.2024!

*Отстъпката е валидна за всичките ни курсове и е приоложена автоматично.
Дни
Часове
Минути
Секунди

Индивидуално обучение по математика чрез MATHia

МАТЕМАТИКА ЧРЕЗ MATHIA

Всеки ученик има различно темпо на развитие и разбиране на учебния материал. Често часовете по математика в училище не са достатъчни и децата се записват на уроци по математика. За съжаление, те рядко са ефективни, тъй като всяко младо поколение е по-различно от предходното, а това изисква и нови и иновативни техники за представяне на учебния материал.

Като водещ доставчик на образователни технологии в България, Европейски център по невронауки предлага и интерактивни уроци по математика, преподавани по метода MATHia. С него математическото изживяване ще бъде поднесено по индивидуален и разбираем за децата начин.

Иновативно, персонализирано и ефективно обучение по математика за деца с MATHia

Софтуерът MATHia е проектиран от американския ни партньор Carnegie Learning, събрал учени, изследователи и педагози за разработката му. Той се основава на задълбочени изследвания за това как учениците учат най-добре, както и на десетилетия опит в прилагането на направените проучвания в реални учебни часове.

Наблюденията, извършени над независими изследователски групи, доказват, че смесеният подход на Carnegie Learning удвоява ръста в представянето на стандартизираните тестове през втората година от прилагането му. Изследването е проведено на случаен принцип сред над 18 000 ученици в 147 основни и средни училища.

Днес MATHia е в помощ на учениците от 6. до 12. клас в 20% от училищата в САЩ и Канада, обхващайки целия задължителен материал по математика. В учебните заведения, в които приложението се използва, учебници не са нужни и това е основният инструмент за обучение.

В България на този метод на обучение можете да се доверите само в NSCenter.

Как работи MATHia и за кого е предназначено

За да проследява прогреса на учениците по възможно най-добрия начин, софтуерът използва сложна технология с изкуствен интелект. За да работи правилно, той се нуждае от учител, който в определени моменти трябва да вземе подходящо решение. Така се изгражда специална връзка между ученика, учителя и софтуера, който се адаптира на високо ниво с мисленето и умението за решаване на проблеми на детето

Софтуерът е предназначен за ученици от средните и гимназиалните класове, като е ключов елемент за насърчаването на математическото обучение. Възможността те да наблюдават своя напредък, чрез бързата обратната връзка, действа изключително позитивно върху самочувствието и желанието за добиване на нови знания.

Ключови възможности и функционалности на MATHia

Една от ключовите възможности на MATHia е да ангажира учениците, докато използват софтуера, благодарение на предоставените навреме обратна връзка и подсказки. Задачите са представени по забавен и интерактивен начин, превръщайки математиката в игра. 

Както споменахме и по-рано, софтуерът разполага с вграден интелигентен алгоритъм, адаптиращ се към всеки ученик и неговите индивидуални възможности. Това спомага за бързото откриване на силните му страни и последващите действия за напредване в материала.

По този начин се обръща внимание на знанията, уменията и метода на работа, като не се набляга на финалния резултат. Способността за бърза оценка на напредъка от учител по математика е от ключово значение за бъдещото развитие на детето. 

Учениците наблюдават прогреса си по отношение на множество умения в индикатора за напредък на MATHia. И тъй като те стават все по-умели във всяко от тези умения, самочувствието и мотивацията им растат.

Друга ключова функционалност на MATHia e получаването на обратна връзка за представянето на децата към родителите. Те се запознават с материала, научен през деня, както и с нивото на представяне на децата.

Какви проблеми решават софтуерните уроци по математика чрез MATHia

Интерактивните уроци по математика с MATHia са полезни както за учителите по математика, така и за учениците. По-долу ще откриете и най-изразените позитиви за участниците в учебния процес.

Позитиви за учителите използващи MATHia

Ползите за учителите при използването на системата MATHia са:

  • Дава се по-широк поглед над резултатите на учениците, какъв е техният прогрес и какъв ще бъде той до края на годината;
  • Улесняват се онлайн уроците по математика;
  • Създава се изцяло ново поколение обучителен процес, гарантиращ видимо по-добри резултати с по-малко стрес са учениците.

Позитиви за учениците използващи MATHia

Ползите за учениците при използването на системата MATHia са:

  • Чувство на мотивация и ангажираност;
  • По-малко стрес в сравнение с обикновените частни уроци по математика;
  • Учениците не се затормозяват с домашни работи и тестове по математика;
  • Материалът е поднесен по достъпен начин за ученици със затруднения по предмета;
  • Учениците са научават да четат заданията, а не просто да ги сканират;
  • Постига се по-качествена подготовка за матура.

Спечелените награди за проекта MATHia, по който работят учените от Carnegie Learning,  доказват неговата ефективност в преподаването, но няма по-голяма награда от множеството доволни ученици, родители и учители

Имате интерес?
Свържете се с нас като попълните формата

Конкурентни предимства на MATHia,
видеа и пояснения:

Често задавани въпроси

Езикът, на който MATHia работи е английски.

Разбира се. Ментор ще следи прогреса на вашето дете и ще отговори на всеки зададен въпрос.

Да, защото стремежът на MATHia е да запознае децата с различните начини на решаване на една задача. Впоследствие се избира най-подходящия за детето от тях, за да може да разбира правилно задачата без да губи ангажираност и интерес.

За разлика от училището, където учениците се оценяват при изпитване, контролни и тестове за проверка на моментните знания, MATHia ги оценява през цялата година докато учат. Това позволява по-подробно и точно оценяване и е в помощ за по-правилното развитие.

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord