Летни курсове по английски за деца и ученици

Neuro English
Научи английски като роден!
Summer English courses for children

Онлайн индивидуални летни курсове по английски език за деца и ученици

Летните курсове в NSCenter са подходящи за деца на и над 5-годишна възраст, както и за ученици с нива по езика от A0 до C1 и C2.

Тъй като нашият летен курс по английски е онлайн, той може да се посещава в удобни час и място.

Единственото изискване за децата е да могат да играят на компютърна анимационна игра чрез мишка, клавиатура и слушалки или на iPad таблет.

Иновативен метод за чуждоезиково обучение с помощта на невронауката

Летните уроци по английски език в NSCenter са базирани на най-новите открития в областта на невронауката. Те поднасят персонализирано изживяване спрямо нивото на детето, като правят процеса интерактивен, а учебния материал – лесен за запаметяване и прилагане в реална комуникация.

During the summer vacation, a child learns English while playing and having fun

Процесът на научаване на езика чрез иновативната софтуерна програма пресъздава етапите в научаването на майчиния език.

Фазите в този процес са както следва:

 • Оформяне на звуковите карти в мозъка;
 • Различаване на фонемите и декодиране на думите;
 • Развиване на звуковите карти;
 • Различаване и да изговаряне на думите правилно.

Или иначе казано – системата Fast ForWord учи учениците на английски език под формата на игри и модели на подражание.

Резултатът? Висока ангажираност и забележителни резултати – при това без стрес и в унисон с индивидуалните потребности на всяко дете.

Съчетаване на учене с игра през лятото - защо е важно?

Съчетаването на учене с игри в летните курсове с английски език би допринесло за баланс в грижата за физическото здраве и когнитивното развитие на децата.

Този модел на чуждоезиково обучение развива изпълнителните функции, паметта, концентрацията, креативността и емоционалното здраве на децата.

Ето и какви са доказаните ползи от ученето под формата на летни игри и забавления.

Combining English learning with summer play

Както физическите тренировки са полезни за тялото, така упражненията и обучението тренират ума. Ако искаме умът на детето да е в добра форма, трябва да го предизвикваме да придобива нови и нови знания.

Статистиката е категорична, че когато едно дете не прекарва поне 2-3 часа дневно в учене през лятото, когато се завърне в клас му е необходим поне един месец, за да може ученикът да възстанови забравените знания и умения.

Тъй като учениците са свръхнатоварени през учебната година, те изпитват трудности да учат нови неща, които в спокойна обстановка биха били лесни за тях.

Английският за деца през лятото позволява на децата да се фокусират спокойно върху уменията, които не са успели да развият през учебната година в училище.

След като мозъкът е отпочинал от стреса и натоварването през изминалата учебна година, през лятото, детето може да усети процеса на учене по различен начин.

Дали ще е част от летен лагер с английски език или обикновени езикови курсове, там няма натиск от срокове, тестове и оценки. Ученикът ще има възможност спокойно да планира ученето, проявявайки творчество и експериментирайки в измислянето на нови стратегии за напредък.

Какво представляват летните курсове по английски език за деца с NSCenter?

Летният курс по английски език за деца в Европейски център по невронауки е базиран на съвременни образователни и иновативни технологии, както и невронаучни изследвания.

Чрез програмите Fast ForWord и Reading Assistant, обучението максимално се доближава до процеса на учене чрез игра, което помага на детето да изгради по-положителна нагласа към добиването на нови знания.

Fast ForWord е в помощ на децата, имащи затруднения с четенето, тъй като следва напредъка им. Компютърните упражнения, включени в програмата, изграждат когнитивните умения, които са от ключово значение за ефективното учене и четене.

Reading Assistant е единствената по рода си програма за четене, съчетаваща развита на високо ниво технология, която разпознава говора с курс по език. Така учениците подобряват:

 • Уменията по английски език – нови думи и знания, произношение;
 • Лексиката;
 • Четенето с разбиране;
 • Гладкото четене и др.
What are summer English courses for children - a game through Fast ForWord group classes with teachers.

Учените, разработили Fast ForWord, са пресъздали процеса за учене на майчиния език. Той се случва от раждането на детето до 3-годишната му възраст и се състои от учене чрез модели под формата на игра и чрез проба-грешка.

Ученето на английски език започва с чуването, тъй като мозъкът възпроизвежда звуковете така, както ги възприема. По същия начин и детето от първите седмици след раждането започва да чува звуковете и да оформя звуковите карти в мозъка.

Фонемите са звук или комбинация от звуци. Мозъкът се научава да ги разпознава в началото, средата и в края на думите, а накрая свиква да декодира думите, свързвайки ги с тяхното значение. Това е важно за разговорен английски и правилното изговаряне на думите.

Това е и процесът, който следва програмата Fast ForWord през първите 3 нива:

 • Reading Readiness;
 • Foundations I (Elements I за деца от 12 години);
 • Foundations II (Elements II за деца от 12 години).

Нашите летни уроци по английски за деца и ученици са насочени към усъвършенстване на уменията по четене и слушане с разбиране, както и свободното говорене на езика.

Във всички нива на летния курс по чуждоезиково обучение, децата развиват много повече от лексика и граматика. Освен върху уменията по чужд език, програмата е фокусирана върху:

 • Развиване на над 40 когнитивни умения като работна памет, дълготрайна памет, звукова памет,концентрация, фокус, слухова обработка, логическо мислене и т.н.
 • Развиване на изпълнителните функции като планиране, организация, ефективно решаване на казуси и други.
 • Научаване на азбуката, основни фигури, цветове и подготовка за усвояване на езика, четене и говорене.

В първите 3 нива фокуса е върху чуването, разпознаването на фонемите, декодирането на думите и развиването на необходимите когнитивни умения за учене, като паралелно с това се учи и лексика и граматика. В следващите нива на програмата Fast ForWord се набляга на лексика и граматика.

След успешното завършване на летните курсове по английски за деца и ученици Neuro English, учениците са достатъчно добре подготвени и за полагане на различни изпити, включително:

 • Изпит за международно признат сертификат в Европа – Общата европейска референтна езикова рамка (Common European Framework Of Reference For Languages);
 • TOEFL (Test Of English as a Foreign Language);
 • IELTS (International English Language Testing System).

Чрез обучението с програма Neuro English, учениците подобряват своите езикови умения за ефективна комуникация и придобиват увереност в ежедневното използване на английски език.

Често задавани въпроси

Summer English courses for children and students - play through Fast ForWord and group classes with teachers.

Fast ForWord e научно базирана програма, създадена от невроучени с цел да се подпомогнат учениците в изграждането на когнитивните умения.

След няколко месеца редовно използване на Fast ForWord и Reading Assistant, децата виждат значително подобряване в справянето им с учебните задачи, а това им носи усещане за удовлетвореност, мотивираност и самоувереност.

Обучението чрез Neuro English включва следните компоненти:

 • Индивидуално обучение чрез програмата Fast ForWord и с подкрепата на личен ментор.
 • Индивидуално обучение чрез програмата Reading Assistant и с подкрепата на личнен ментор.
 • Групови занятия по текущите нива на Fast ForWord и Reading Assistant, където фокусът е върху предизвикателствата на участниците в групата.
 • Първоначален и междинни тестове за определяне на нивото на владеене на английски език – по желание.

Когато един ученик е учил английски език, желателно е той да направи първоначален тест за определяне на нивото на владеене на английски език. По този начин, обективно ще може да се измерва неговия прогрес.

Начинаещите ученици започват чрез Reading Readiness, първото ниво на Fast ForWord, чрез помощта на което се изграждат умения за четене, предназначени за 5-6 годишни деца.

Reading Readiness помага на учениците да изградят основните когнитивни умения необходими за четене, включително:

 • Разпознаване на букви и именуване;
 • Фонологично осъзнаване;
 • Буквено-звукови асоциации.

Fast ForWord Reading Readiness може да се използва от по-големи деца или възрастни, ако те имат затруднения с чуването и разпознаването на фонемите в началото, средата или края на думата.

Протоколът за учене, чрез който може да се премине едно ниво по Общата европейска референтна езикова рамка (CEFR) е:

 • Минимален: 5 пъти седмично по 30 минути Fast ForWord, 20 минути Reading Assistant и 2 групови занятия. При това темпо, едно ниво може да бъде преминато за около 5-6 месеца.
 • Оптимален: 5 пъти седмично по 50 минути Fast ForWord, 30 минути Reading Assistant и 2 групови занятия. При това темпо, едно ниво може да бъде преминато за около 3-4 месеца.
 • Максимален: 10 пъти седмично по 50 минути Fast ForWord, 30 минути Reading Assistant и 2 групови занятия. При това темпо, едно ниво може да бъде преминато за около 2 месеца.

Летните курсове по английски език за деца са по програми с продължителност 1 месец, 2 месеца и 3 месеца.

Преди да изберете правилния за вашите деца, е желателно те да направят тест за оценка на нивото по английски език. Така обективно ще може да се проследява прогреса и постигнатите резултати.

Един от най-големите позитиви на програмата Fast ForWord е, че следва напредъка на учениците и представя материала по най-подходящия за тях начин. Това премахва излишното притеснение при обучението, защото децата учат със своето темпо, като програмата Fast ForWord се съобразява с възможностите, знанията и уменията на всеки ученик. Накратко, разполагат с достатъчно време да разгърнат потенциала си.

Летните курсове по английски език могат да преминават изцяло онлайн, хибридно, присъствено или с летни лагери по английски език. За да прецените кой е най-подходящият вариант за вашето дете, не се колебайте да ни потърсите.

Езиковото обучение по английски се провежда през лятната ваканция на учениците. Може да започне по всяко време на месеца и няма фиксирана дата.

Цените за обучението по английски език за деца през лятото се намират в края на текущата страница.

English through Fast ForWord and therapy through Fast ForWord

Летен курс по английски за деца и ученици

Какво ще получи детето ви за 1 месец?

Online individual English language course for children and students
Online individual English language course for children and students

Какво ще постигне детето ви?

Цени и обучения

Сумата за съответния период се заплаща авансово.

3 месеца

650 лв
 • 217 лв/месец
 • 100% онлайн
 • По всяко време, от всяко място
 • 144 часа - FFW, RA, Ментор
 • Индивидуално обучение
 • Собствено темпо
 • 24 x Групови занятия

Забележки: Промоционалната цена е валидна от Юни до Август 2022 г. включително.

Летни присъствени курсове по английски език

За повече информация изпратете запитване и ще се свържем с вас:

Летен езиков лагер по английски език

За повече информация изпратете запитване и ще се свържем с вас:

В цените е начислен ДДС. Сумата се заплаща онлайн или по банков път след регистрация.

Системата Fast ForWord – доказана чрез научни изследвания в най-престижните американски университети

logo 1 01.svg
logo 2 01.svg
logo 3 01.svg
logo 4 01.svg
logo 5 01.svg
Мнения на наши ученици
Maria A. Hristova
Maria A. Hristova
Прочетете повече
Аз съм случаен клиент, използвам Neuro English от два месеца за моите две деца. Проучвах варианти за по-индивидуален подход, без да се "влачим до безкрай" по курсове и дълги занимания, защото децата се прибират в 17:30 часа от у-ще и не искам да им обсебвам живота само с учене. 📚Методът и преподавателите (менторите) са супер! Тази обучителна система ми беше препоръчана от логопед с идеята да подпомогнем знанията на по-малкия ни син в обучението по английскии език. Оказа се страхотна находка, записах и по-голямото дете, което е 4-ти клас и по принцип доста добре се справя с езика за възрастта си. Изключително занимателна платформа със стимулиращи интереса на децата упражнения, мотивиращи стимули и признания за положения труд.
Мартин Петров
Мартин Петров
Прочетете повече
Гарантирано най - детайлният и подробен тест, който някога съм правил. Минавал съм и IELTS, но дори не бих ги сравнявал двата. Този тест ми даде много по обективна картина къде се намирам по критерии, които са много важни и на които не бях обръщал внимание преди. Един от тях е чуването на звукове и чуването с разбиране. След теста и програмата, доста по - лесно се справям в комуникацията, дори с Ирландци и Индийци. Отделно от теста, програмата ми помогна да разширя значително речниковия си запас с Английски думи. Да преодолея силно осезаемия акцент с който говорех, както и започнах да звуча доста по - "native", по време на разговор
Лика Роква
Лика Роква
Прочетете повече
Изключтелно доволна съм от програмата и обучението по английски за деца в Европейски Център по Невронауки. Дъщеря ми (5 г) успя в рамките на три месеца да започне да изговаря "г", "к", "д", с които изпитваше затруднения. Това умение се пренесе и в умението да изговаря други звуци от Български език и Грузински език, които са и родни. Отвъд това, започна много по - добре да чува и повтаря нови думи с правилно произношение. Успя да подобри словореда и граматиката, както докато говори на английски, така и на български и грузински. Препоръчах програмата на всичките ми приятелки за техните деца и до момента, всички имат подобни резултати.
Ваня Маринова
Ваня Маринова
Прочетете повече
Горещо препоръчвам Neuro English/Therapy на всички, които искат да говорят и разбират свободно английския език. Учите, когато имате възможност, по колкото пъти искате и най-важното е, че получавете човешко отношение, помощ и стимул да вървите напред. Работата ми изисква много добро ниво на писмен и говорим английски език. Не съм първата, нито поледната, която има проблем с тъй наречената езикова бариера. Дълго време търсих курс, който да ми помогне да реша този проблем. Съвсем случайно попаднах на реклама във фейсбук на Neuro English/Therapy. В първият момент го подминах с думите „поредната реклама“. След няколко дни отново се натъкнах на същата реклама и реших да разгледам какво предлага. Първото нещо, което ми хареса беше, че е изцяло онлайн. Фактът, че програмата е насочена изцяло към слушане с разбиране ме грабна.
Боряна Валешкова
Боряна Валешкова
Прочетете повече
“За много кратко време наистина започнах да чувам английската реч и да разбирам.”
Когато попаднах на системата търсех начин да развия специално умения за слушане с разбиране. До тогава, всеки път когато ми се налагаше да слушам английска реч, имах усещането, че оглушавам.
Вдъхнових се и записах и двете ми дъщери, и мога да споделя, че съм впечатлена от резултата. Едната говори свободно, а другата, тя е и доста по-малка, разбира и реагира на езика. “Препоръчах системата на много мои познати и от всички, които се престрашиха да играят игри получих изключително позитивна обратна връзка, включително и че си почиват докато учат.” Ученето чрез игри за нас си беше истинско забавление, а често си правехме и състезания кой до къде е стигнал и кой ще завърши нивото пръв.
...
Зорница Начкова
Зорница Начкова
Прочетете повече
За 20 години и 5 неуспешни опита, най-накрая с NeuroEnglish успях да науча английски език!
От 20 годишна се мъча да науча английски език, в училище съм учила френски и руски. Сега двадесет години по-късно и пет неуспешни опита по курсове, вече обезверена случайно попаднах на реклама на NeuroEnglish. Замислих се, че всъщност най-добрия начин е да го учиш като роден език и се записах.
“Такъв курс не съм срещала досега.”
Месеците минаха толкова неусетно и интересно, не усещам никакво притеснение или напрежение както на предишните курсове. С лекота се справям с домакинство, две деца, работа на смени и NeuroEnglish, че даже не мога да повярвам. “Системата и организацията са направени перфектно, като добре смазана машина.” А менторите ми Зейнеп и Марина са невероятни! Млади, знаещи и винаги и по всяко време до теб, вдъхновяващи, позитивни и даващи желание за знания от цялото си сърце!
Благодаря ви, че ви има!
Йордан Йорданов
Йордан Йорданов
Прочетете повече
... Слушане. Само за две седмици усещането ми за звуковете в английския се промени коренно. В началото ясно се отчете, че имам трудностите с разпознаването звукове и кратки думи при изкарването им от контекст. Усещането за езика, коренно се променя (не само за английския). Навик. Курсът ми помага да упражнявам всеки ден правилен английски и да получавам мигновена обратна връзка при грешки. С модула Reading Assistant лесно може да се „препрограмират“ погрешно заучено произношение. При груповите занимания се обръща внимание на граматика и на „жива“ обратна връзка, която допринася за увереността, че не само софтуерът те разбира. 😊 Присъствието на менторите помага много и качеството на комуникация с тях и екипа е впечатляващо. ...
инж. Лиза Петкова
инж. Лиза Петкова
Прочетете повече

Впечатления от обучението в образователен център Карнеги към Европейски център по невронауки.

Изключително ми е приятно и забавно да уча Английски език по този метод!

Подходът е игрив, развива се наблюдателност, точност, бързина, съобразителност и чуваемост на думи, изрази, команди.

Има свобода на избор за време, място и продължителност на обучението.

Харесва ми начинът, по който Марина като ментор поднася информацията и че е винаги насреща! Благодаря и на Зайнеп, макар да имахме само няколко срещи! Чудесни са като ментори!

Харесва ми ученето на Английски език с помощта на Fast ForWord и Reading Assistant.

Учене чрез забавление!

Веси Дамянова
Веси Дамянова
Прочетете повече
...Сигурно има хиляди неща, които пропускам, а е важно да споделя. Но вече и без друго стана доста дълго писание. Това, което е важно да отбележа е, че няма „магически метод“, с който да се научи английски. Ако човек не отдели време и усилия, няма никакво значение кой метод, езикова школа или учител ще избере. Лично за мен NeuroEnglish беше най-правилният и най-успешният избор! И съм дълбоко убедена, че именно начинът, по който е структурирана методиката, както и екипът от уникални професионалисти, ми помогна да напредна толкова бързо и ме стимулира да инвестирам време и усилия. Имах късмета случайно да открия точно това, което е най-работещо и най-подходящо лично за мен. Вярвам, че има много хора, за които NeuroEnglish е най-удачното решение да научат английски. Сигурна съм, че си заслужава да опитат. J Искам отново и отново да благодаря на всички от екипа на European Neuroscience Center! Благодаря ви, че сте толкова всеотдайни и прекрасни! Благодаря ви за позитивната енергия, професионализма и будителския дух! Благодаря ви от все сърце!
Предишна
Следваща

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord