Летни курсове по английски за деца и ученици

Neuro English
Научи английски като роден!
Summer English courses for children

Онлайн индивидуален летен курс по английски език за деца и ученици

Онлайн индивидуален летен курс по английски език за деца и ученици по всяко време от всяко място, подходящ за абсолютно начинаещи (A0) до кандидат студенти (C1 и C2). Минимална възраст 4-5 години за деца. Изисква се да могат да играят на компютърна анимационна игра чрез мишка и слушалки или на iPad таблет.

Голям успех чрез нашето обучение по английски език имат хората от така наречената група „Вечно учещи език“. Това са хора, които са пробвали десетки различни школи и методи на обучение, но по някаква причина не могат да научат и проговорят на английски език.

За това има логично и научно подкрепено обяснение, което е свързано с начина на работа на мозъка. Нашите ученици, благодарение на Fast ForWord и невронауката, успяват да се справят с това предизвикателство, научават английския език и започват да говорят уверено и без акцент.

During the summer vacation, a child learns English while playing and having fun

Чрез Fast ForWord учените са пресъздали процеса на научаване на майчиния език. През първите седмици след раждането ни се оформят звуковите карти в мозъка. По подобен начин Fast ForWord научава мозъка да чува звуковете, да различава фонемите и да декодира думите.

След това под формата на игра чрез проба-грешка и модели на подражание Fast ForWord ни учи на английски език. В допълнение, Fast ForWord подобрява екзекутивните функции, паметта, концентрацията, фокуса и още над 40 когнитивни умения.

Чрез завършване на езиковото обучение по английски език Neuro English, учениците са подготвени за успешно полагане на изпит за международно признат сертификат в Европа – Общата европейска референтна езикова рамка (Common European Framework Of Reference For Languages) и САЩ – TOEFL (Test Of English as a Foreign Language), IELTS (International English Language Testing System).

Курсовете по английски език са насочени към усъвършенстване умението четене и слушане с разбиране и свободно говорене. Чрез обучението Neuro English, което използва програмите Fast ForWord и Reading Assistant, учениците придобиват умения за ефективна комуникация и увереност в ежедневната си комуникация на английски език.

Съчетаване на учене с игра през лятото - защо е важно?

Съчетаването на учене с игра през лятото би допринесло за баланс в грижата за физическото здраве, когнитивното развитие, развиване на екзекутивни функции, креативността и емоционалното здраве на детето. Някои от ползите за ученето под формата на игра и забавление са:

Combining English learning with summer play

Тренировките за ума са еквивалентни на тренировките във фитнеса или друг спорт. За да имаме хубаво тяло и добра фигура, трябва да спортуваме. Същото важи и за мозъка. Ако искаме да имаме остър ум в добра форма, необходимо е да го тренираме.

Статистиката е категорична, че когато едно дете не прекарва поне 2-3 часа в учене през лятото, след като се върне в училище е необходим поне един месец, за да може ученика да възстанови забравението знания и умения.

През учебната година, учениците са свръх-натоварени, което е една причините да не могат да усвоят материал, който в спокойна обстановка би бил лесен за тях. През ваканцията, детето има възможност спокойно да се фокусира върху именията, които не е успяло да развие през учебната година.

След като мозъкът е отпочинал от стреса и натоварването през изминалата учебна година, през лятото, детето може да усети процеса на учене по различен начин. След като няма натиск от срокове, тестове и оценки, детето има възможност да спокойно да планира кога и какво да учи, може да прояви творчество, да експериментира и да измисли нови стратегии за успех.

Какво представляват летните курсове по английски език за деца?

Летните курсове по английски език за деца в Европейски център по невронауки са базирани на съвременни образователни технологии, невронаучни изследвания и иновативни технологии. Чрез програмите Fast ForWord и Reading Assistant, обучението максимално се доближава до процеса на учене чрез игра, което помага на детето да изгради по-положителна нагласа към ученето.

What are summer English courses for children - a game through Fast ForWord group classes with teachers.

Чрез Fast ForWord, учените са пресъздали процеса на учене на майчиния език от момента на раждането ни до 3 годишна възраст: проба-грешка, модели и под формата на игра. Всичко започва с чуването, защото мозъка възпроизвежда звуковете по начина по който ги възприема.

От първите седмици след раждането, детето започва да се учи да чува звуковете и се оформят звуковите карти в мозъка. След това мозъка се научава да разпознава фонемите в началото, по средата и в края на думите. Накрая мозъка се научава да декодира думите и да ги свързва с тяхното значение.

Точно този процес следва програмата Fast ForWord през първите 3 нива Reading Readiness, Foundations I (Elements I за деца над 12 години) и Foundations II (Elements II за деца над 12 години).

В тези нива фокусът е върху описаното по-горе, както и върху:

 • Развиване на над 40 когнитивни умения като работна памет, дълготрайна памет, звукова памет, концентрация, фокус, слухова обработка, логическо мислене и т.н.
 • Развиване на екзекутивните функции като планиране, организация, ефективно решаване на казуси и други.
 • Научаване на азбуката, основни фигури, цветове и подготовка за усвояване на език, четене и говорене.
 • В първите 3 нива лексиката и граматиката е между 20% до 30%, докато в следващите нива се набляга на лексика и граматика.

Обучението по английски език е подходящо за деца и ученици от 5 до 18 годишна възраст. Летните програми по английски могат да бъдат онлайн, смесена форма онлайн и присъствено или под формата на летен езиков лагер.

Онлайн обучението по английски се извършва чрез Fast ForWord и Reading Assistant, а груповите занятия с учител по английски език (ментор) могат да се провеждат онлайн чрез Microsoft Teams или присъствено. Когато обучението по английски се провежда под формата на летен езиков лагер, всички занятия се провеждат присъствено.

За индивидуалната форма на обучение по английски език чрез програмите Fast ForWord и Reading Assistant са необходими компютър, слушалки, микрофон и мишка. Всеки един ученик преминава самостоятелно и със собствено темпо 10-те нива на програмите, като във всеки един момент, учениците са групирани по възраст и текущо ниво за груповите занятия.

Възрастовите групи са следните:

 • 5 до 6 години, където фокуса е върху основите на езика чрез Fast ForWord Reading Readiness и Fast ForWord Foundations I. Тук се покриват нива A0 и A1 от Общата европейска референтна езикова рамка (Common European Framework Of Reference For Languages).
 • 7 до 10 години, където учениците започват от елементарно използване на езика (нива A0 и A1) и могат да стигнат до A2 и B1 – самостоятелно използване на езика. На този етап, учениците използват Fast ForWord Foundations II, Reading Level 1 и започват работа с Reading Assistant.
 • 11 до 13 години, където учениците започват от независимо използване на езика (B1) и могат да стигнат до B2 и C1. На този етап, учениците надграждат своите знания и умения по лексика и граматика чрез Reading Level 2 до Reading Level 3. Ако започват от по-ниско ниво, те се запознават с Fast ForWord Elements I и Elements II. Тук учениците започват по-активна работа с книжките от Reading Assistant.
 • 14 до 18 години, където учениците започват от начално компетентно използване на английския език и могат да достигнат до компетентно използване C2. На този етап се работи с Reading Level 3, Reading Comprehension, Reading Level 4 и Reading Level 5. Книжките които учениците четат в Reading Assistant са с по-висока сложност, достигаща до 1500 Lexile (11-12 клас в американската образователна система).
Често задавани въпроси
Summer English courses for children and students - play through Fast ForWord and group classes with teachers.

Fast ForWord e научно базирана и е създадена от невроучени с цел да се подпомогнат учениците в изграждането на когнитивните умения – четене, усвояване на английски език, концентрация, работна памет, слухова обработка, логическо мислене и т.н.

След няколко месеца редовно използване на Fast ForWord и Reading Assistant, децата виждат значително подобряване в справянето им с учебните задачи, а това им носи усещане за удовлетвореност, мотивираност и самоувереност.

Обучението чрез Neuro English включва следните компоненти:

 1. Индивидуално обучение чрез програмата Fast ForWord и с подкрепата на личния ментор.
 2. Индивидуално обучение чрез програмата Reading Assistant и с подкрепата на личния ментор.
 3. Групови занятия по текущите нива на Fast ForWord и Reading Assistant, където фокуса е върху предизвикателствата на участниците в групата.
 4. По желание първоначален и междинни тестове за определяне на нивото на владеене на английски език.

Когато един ученик е учил английски език, желателно е той да направи първоначален тест за определяне на нивото на владеене на английски език. По този начин, обективно ще може да се измерва неговия прогрес.

Начинаещите ученици започват чрез Reading Readiness, първото ниво на Fast ForWord, чрез помощта на което се изграждат умения за четене, предназначени за 4-5 годишни деца.

Reading Readiness помага на учениците да изградят основните когнитивни умения необходими за четене, включително:

 • Разпознаване на букви и именуване.
 • Фонологично осъзнаване.
 • Буквено-звукови асоциации.

Fast ForWord Reading Readiness може да се използва от по-големи деца или възрастни, ако те имат затруднения с чуването и разпознаването на фонемите в началото, средата или края на думата.

Протоколът за учене, чрез който може да се премине едно ниво по Общата европейска референтна езикова рамка (CEFR) е:

 • Минимален: 5 пъти седмично по 30 минути Fast ForWord, 20 минути Reading Assistant и 2 групови занятия. При това темпо, едно ниво може да бъде преминато за около 5-6 месеца.
 • Оптимален: 5 пъти седмично по 50 минути Fast ForWord, 30 минути Reading Assistant и 2 групови занятия. При това темпо, едно ниво може да бъде преминато за около 3-4 месеца.
 • Максимален: 10 пъти седмично по 50 минути Fast ForWord, 30 минути Reading Assistant и 2 групови занятия. При това темпо, едно ниво може да бъде преминато за около 2 месеца.

Летните курсове по английски език за деца са с продължителност 1, 2 и 3 месеца.

Езиковото обучение по английски се провежда през лятната ваканция на учениците. Може да започне по всяко време на месеца и няма фиксирана дата.

Цените за обучението по английски език за деца през лятото се намират в края на текущата страница.

Важно! Още отговори на често задавани въпроси може да намерите тук: секция „Често задавани въпроси“ към страница „Курсове по английски език“.
English through Fast ForWord and therapy through Fast ForWord

Курс по английски за деца и ученици

Какво ще получи детето ви?
Online individual English language course for children and students
Online individual English language course for children and students
Какво ще постигне детето ви?
Цени и обучения

Сумата за съответния период се заплаща авансово.

3 месеца

650 лв
 • 217 лв/месец
 • 100% онлайн
 • По всяко време, от всяко място
 • 144 часа - FFW, RA, Ментор
 • Индивидуално обучение
 • Собствено темпо
 • 24 x Групови занятия

Забележки: Промоционалната цена е валидна от Юни до Август 2022 г. включително.

Летни присъствени курсове по английски език

За повече информация изпратете запитване и ще се свържем с вас:

Летен езиков лагер по английски език

За повече информация изпратете запитване и ще се свържем с вас:

В цените е начислен ДДС. Сумата се заплаща онлайн или по банков път след регистрация.

Системата Fast ForWord – доказана чрез научни изследвания в най-престижните американски университети

Мнения на наши ученици
Maria A. Hristova
Maria A. Hristova
Прочетете повече
Аз съм случаен клиент, използвам Neuro English от два месеца за моите две деца. Проучвах варианти за по-индивидуален подход, без да се "влачим до безкрай" по курсове и дълги занимания, защото децата се прибират в 17:30 часа от у-ще и не искам да им обсебвам живота само с учене. 📚Методът и преподавателите (менторите) са супер! Тази обучителна система ми беше препоръчана от логопед с идеята да подпомогнем знанията на по-малкия ни син в обучението по английскии език. Оказа се страхотна находка, записах и по-голямото дете, което е 4-ти клас и по принцип доста добре се справя с езика за възрастта си. Изключително занимателна платформа със стимулиращи интереса на децата упражнения, мотивиращи стимули и признания за положения труд.
Мартин Петров
Мартин Петров
Прочетете повече
Гарантирано най - детайлният и подробен тест, който някога съм правил. Минавал съм и IELTS, но дори не бих ги сравнявал двата. Този тест ми даде много по обективна картина къде се намирам по критерии, които са много важни и на които не бях обръщал внимание преди. Един от тях е чуването на звукове и чуването с разбиране. След теста и програмата, доста по - лесно се справям в комуникацията, дори с Ирландци и Индийци. Отделно от теста, програмата ми помогна да разширя значително речниковия си запас с Английски думи. Да преодолея силно осезаемия акцент с който говорех, както и започнах да звуча доста по - "native", по време на разговор
Лика Роква
Лика Роква
Прочетете повече
Изключтелно доволна съм от програмата и обучението по английски за деца в Европейски Център по Невронауки. Дъщеря ми (5 г) успя в рамките на три месеца да започне да изговаря "г", "к", "д", с които изпитваше затруднения. Това умение се пренесе и в умението да изговаря други звуци от Български език и Грузински език, които са и родни. Отвъд това, започна много по - добре да чува и повтаря нови думи с правилно произношение. Успя да подобри словореда и граматиката, както докато говори на английски, така и на български и грузински. Препоръчах програмата на всичките ми приятелки за техните деца и до момента, всички имат подобни резултати.
Ваня Маринова
Ваня Маринова
Прочетете повече
Горещо препоръчвам Neuro English/Therapy на всички, които искат да говорят и разбират свободно английския език. Учите, когато имате възможност, по колкото пъти искате и най-важното е, че получавете човешко отношение, помощ и стимул да вървите напред. Работата ми изисква много добро ниво на писмен и говорим английски език. Не съм първата, нито поледната, която има проблем с тъй наречената езикова бариера. Дълго време търсих курс, който да ми помогне да реша този проблем. Съвсем случайно попаднах на реклама във фейсбук на Neuro English/Therapy. В първият момент го подминах с думите „поредната реклама“. След няколко дни отново се натъкнах на същата реклама и реших да разгледам какво предлага. Първото нещо, което ми хареса беше, че е изцяло онлайн. Фактът, че програмата е насочена изцяло към слушане с разбиране ме грабна.
Боряна Валешкова
Боряна Валешкова
Прочетете повече
“За много кратко време наистина започнах да чувам английската реч и да разбирам.”
Когато попаднах на системата търсех начин да развия специално умения за слушане с разбиране. До тогава, всеки път когато ми се налагаше да слушам английска реч, имах усещането, че оглушавам.
Вдъхнових се и записах и двете ми дъщери, и мога да споделя, че съм впечатлена от резултата. Едната говори свободно, а другата, тя е и доста по-малка, разбира и реагира на езика. “Препоръчах системата на много мои познати и от всички, които се престрашиха да играят игри получих изключително позитивна обратна връзка, включително и че си почиват докато учат.” Ученето чрез игри за нас си беше истинско забавление, а често си правехме и състезания кой до къде е стигнал и кой ще завърши нивото пръв.
...
Зорница Начкова
Зорница Начкова
Прочетете повече
За 20 години и 5 неуспешни опита, най-накрая с NeuroEnglish успях да науча английски език!
От 20 годишна се мъча да науча английски език, в училище съм учила френски и руски. Сега двадесет години по-късно и пет неуспешни опита по курсове, вече обезверена случайно попаднах на реклама на NeuroEnglish. Замислих се, че всъщност най-добрия начин е да го учиш като роден език и се записах.
“Такъв курс не съм срещала досега.”
Месеците минаха толкова неусетно и интересно, не усещам никакво притеснение или напрежение както на предишните курсове. С лекота се справям с домакинство, две деца, работа на смени и NeuroEnglish, че даже не мога да повярвам. “Системата и организацията са направени перфектно, като добре смазана машина.” А менторите ми Зейнеп и Марина са невероятни! Млади, знаещи и винаги и по всяко време до теб, вдъхновяващи, позитивни и даващи желание за знания от цялото си сърце!
Благодаря ви, че ви има!
Йордан Йорданов
Йордан Йорданов
Прочетете повече
... Слушане. Само за две седмици усещането ми за звуковете в английския се промени коренно. В началото ясно се отчете, че имам трудностите с разпознаването звукове и кратки думи при изкарването им от контекст. Усещането за езика, коренно се променя (не само за английския). Навик. Курсът ми помага да упражнявам всеки ден правилен английски и да получавам мигновена обратна връзка при грешки. С модула Reading Assistant лесно може да се „препрограмират“ погрешно заучено произношение. При груповите занимания се обръща внимание на граматика и на „жива“ обратна връзка, която допринася за увереността, че не само софтуерът те разбира. 😊 Присъствието на менторите помага много и качеството на комуникация с тях и екипа е впечатляващо. ...
инж. Лиза Петкова
инж. Лиза Петкова
Прочетете повече

Впечатления от обучението в образователен център Карнеги към Европейски център по невронауки.

Изключително ми е приятно и забавно да уча Английски език по този метод!

Подходът е игрив, развива се наблюдателност, точност, бързина, съобразителност и чуваемост на думи, изрази, команди.

Има свобода на избор за време, място и продължителност на обучението.

Харесва ми начинът, по който Марина като ментор поднася информацията и че е винаги насреща! Благодаря и на Зайнеп, макар да имахме само няколко срещи! Чудесни са като ментори!

Харесва ми ученето на Английски език с помощта на Fast ForWord и Reading Assistant.

Учене чрез забавление!

Предишна
Следваща