Тест за определяне нивото по английски език

Neuro English
Научи английски като роден!
English language proficiency test
Често задавани въпроси

Тестът е онлайн и отнема около един астрономически час. Ще Ви бъдат необходими слушалки, защото тестът съдържа компоненти за слушане.

Тестът се извършва чрез компютърна „облачна“ програма (Test) за оценка на езиковите умения по английски език. Тестът, който използваме, за да оценим езиковите Ви умения по английски език, Reading Progress Indicator, се провежда онлайн, след като сме създали Вашия личен профил в системата Fast ForWord. Въпросите варират по сложност и умения, които се тестват.

Тестът дава оценка на нивото на владеене съгласно Общата европейска референтна езикова рамка (CEFR), в ATOS и Lexile.

В допълнение, теста изследва следните компоненти:

 • Фонологично осъзнаване – умението да разпознаваме звуковете в английския и да разграничаваме сходни срички и думи, когато ги чуем.
 • Декодиране – умението да свързваме чута дума с писмена дума (изграждане на връзката между буква и звук).
 • Речников запас – умението да разберем значението на думи в текст.
 • Четене и слушане с разбиране – умението да извлечем смисъл от думите в текст и да обобщим със свои думи съобщението, което се предава в текста.

Резултати от тест за определяне на нивото на владеене на английски език (assessment tests):

ПараметърСтойностОписание/коментар
Дата на първоначална оценка25.04.2022 
Време за провеждане на теста42 минути 
Обща европейска референтна езикова рамка (CEFR)B1 Advanced

Нива на владеене:

 • A1, A2 – елементарна употреба;
 • B1, B2 – независима употреба;
 • C1, C2 – компетентна употреба.
Grade Equivalent (ATOS)5.7Показателят Grade Equivalent отнася резултата на ученика към съответстващия за него клас в американската образователна система.
Lexile range850 – 874Lexile е психометрична система, която е разработена специално, за да подбере правилния текст за дадения ученик.
National Percentile25Показателят National Percentile позволява да се сравнят резултатите на ученика с тези на други ученици в същия клас, явили се на същия тест. Резултат 25, показва, че Вие сте е справили по-добре от 25 процента от учениците на тази възраст в САЩ.
Proficiency LevelStruggling

Ниво на владеене е показател, който измерва уменията на ученика, според резултатите му в теста спрямо резултата на Grade Equivalent (ATOS). Има четири нива:

 • Struggling (1st – 29th percentile) – начално ниво;
 • Emerging (30th – 54th percentile) – средно ниво;
 • Proficient (55 – 79th percentile) – напреднал;
 • Advanced (80th – 99th percentile) – високо ниво.
Phonological awareness54%Способност да разпознаваме звуковете в думите. Фонологично осъзнаване означава дали чувате правилно звуковете от английския език и дали може да разграничите сходно звучащи думи при слушане. Този параметър измерва уменията за разбиране при слушане на разговор.
Decoding49%Способност да разкодираме думи. Декодирането показва до каква степен е изградена връзката между буква, звук и правопис. Измерва уменията при прочитане на писмен текст и спелинг.
Vocabulary60%Способност да разбираме значението на думата и синтактичната й роля, да разпознаваме морфемите (корени, представки и наставки) в думата. Определя речниковия запас и познаване на значението на думите.
Comprehension27%Способност да слушаме и да четем текст, като разбираме значението му. Дали извличате смисъл от прочетеното.

Полезни връзки:

English through Fast ForWord and therapy through Fast ForWord

Онлайн тест по английски език

Какво е необходимо и какво ще получите?
English language proficiency test
English language proficiency test
Какво ще постигнете?
В допълнение, теста изследва следните 4 компонента:

Направете първата стъпка към успешното си обучение по английски език

Регистрирайте се за тест за определяне на ниво – онлайн

Системата Fast ForWord – доказана чрез научни изследвания в най-престижните американски университети

Мнения на наши ученици

Maria A. Hristova
Maria A. Hristova
Прочетете повече
Аз съм случаен клиент, използвам Neuro English от два месеца за моите две деца. Проучвах варианти за по-индивидуален подход, без да се "влачим до безкрай" по курсове и дълги занимания, защото децата се прибират в 17:30 часа от у-ще и не искам да им обсебвам живота само с учене. 📚Методът и преподавателите (менторите) са супер! Тази обучителна система ми беше препоръчана от логопед с идеята да подпомогнем знанията на по-малкия ни син в обучението по английскии език. Оказа се страхотна находка, записах и по-голямото дете, което е 4-ти клас и по принцип доста добре се справя с езика за възрастта си. Изключително занимателна платформа със стимулиращи интереса на децата упражнения, мотивиращи стимули и признания за положения труд.
Мартин Петров
Мартин Петров
Прочетете повече
Гарантирано най - детайлният и подробен тест, който някога съм правил. Минавал съм и IELTS, но дори не бих ги сравнявал двата. Този тест ми даде много по обективна картина къде се намирам по критерии, които са много важни и на които не бях обръщал внимание преди. Един от тях е чуването на звукове и чуването с разбиране. След теста и програмата, доста по - лесно се справям в комуникацията, дори с Ирландци и Индийци. Отделно от теста, програмата ми помогна да разширя значително речниковия си запас с Английски думи. Да преодолея силно осезаемия акцент с който говорех, както и започнах да звуча доста по - "native", по време на разговор
Лика Роква
Лика Роква
Прочетете повече
Изключтелно доволна съм от програмата и обучението по английски за деца в Европейски Център по Невронауки. Дъщеря ми (5 г) успя в рамките на три месеца да започне да изговаря "г", "к", "д", с които изпитваше затруднения. Това умение се пренесе и в умението да изговаря други звуци от Български език и Грузински език, които са и родни. Отвъд това, започна много по - добре да чува и повтаря нови думи с правилно произношение. Успя да подобри словореда и граматиката, както докато говори на английски, така и на български и грузински. Препоръчах програмата на всичките ми приятелки за техните деца и до момента, всички имат подобни резултати.
Ваня Маринова
Ваня Маринова
Прочетете повече
Горещо препоръчвам Neuro English/Therapy на всички, които искат да говорят и разбират свободно английския език. Учите, когато имате възможност, по колкото пъти искате и най-важното е, че получавете човешко отношение, помощ и стимул да вървите напред. Работата ми изисква много добро ниво на писмен и говорим английски език. Не съм първата, нито поледната, която има проблем с тъй наречената езикова бариера. Дълго време търсих курс, който да ми помогне да реша този проблем. Съвсем случайно попаднах на реклама във фейсбук на Neuro English/Therapy. В първият момент го подминах с думите „поредната реклама“. След няколко дни отново се натъкнах на същата реклама и реших да разгледам какво предлага. Първото нещо, което ми хареса беше, че е изцяло онлайн. Фактът, че програмата е насочена изцяло към слушане с разбиране ме грабна.
Боряна Валешкова
Боряна Валешкова
Прочетете повече
“За много кратко време наистина започнах да чувам английската реч и да разбирам.”
Когато попаднах на системата търсех начин да развия специално умения за слушане с разбиране. До тогава, всеки път когато ми се налагаше да слушам английска реч, имах усещането, че оглушавам.
Вдъхнових се и записах и двете ми дъщери, и мога да споделя, че съм впечатлена от резултата. Едната говори свободно, а другата, тя е и доста по-малка, разбира и реагира на езика. “Препоръчах системата на много мои познати и от всички, които се престрашиха да играят игри получих изключително позитивна обратна връзка, включително и че си почиват докато учат.” Ученето чрез игри за нас си беше истинско забавление, а често си правехме и състезания кой до къде е стигнал и кой ще завърши нивото пръв.
...
Зорница Начкова
Зорница Начкова
Прочетете повече
За 20 години и 5 неуспешни опита, най-накрая с NeuroEnglish успях да науча английски език!
От 20 годишна се мъча да науча английски език, в училище съм учила френски и руски. Сега двадесет години по-късно и пет неуспешни опита по курсове, вече обезверена случайно попаднах на реклама на NeuroEnglish. Замислих се, че всъщност най-добрия начин е да го учиш като роден език и се записах.
“Такъв курс не съм срещала досега.”
Месеците минаха толкова неусетно и интересно, не усещам никакво притеснение или напрежение както на предишните курсове. С лекота се справям с домакинство, две деца, работа на смени и NeuroEnglish, че даже не мога да повярвам. “Системата и организацията са направени перфектно, като добре смазана машина.” А менторите ми Зейнеп и Марина са невероятни! Млади, знаещи и винаги и по всяко време до теб, вдъхновяващи, позитивни и даващи желание за знания от цялото си сърце!
Благодаря ви, че ви има!
Йордан Йорданов
Йордан Йорданов
Прочетете повече
... Слушане. Само за две седмици усещането ми за звуковете в английския се промени коренно. В началото ясно се отчете, че имам трудностите с разпознаването звукове и кратки думи при изкарването им от контекст. Усещането за езика, коренно се променя (не само за английския). Навик. Курсът ми помага да упражнявам всеки ден правилен английски и да получавам мигновена обратна връзка при грешки. С модула Reading Assistant лесно може да се „препрограмират“ погрешно заучено произношение. При груповите занимания се обръща внимание на граматика и на „жива“ обратна връзка, която допринася за увереността, че не само софтуерът те разбира. 😊 Присъствието на менторите помага много и качеството на комуникация с тях и екипа е впечатляващо. ...
инж. Лиза Петкова
инж. Лиза Петкова
Прочетете повече

Впечатления от обучението в образователен център Карнеги към Европейски център по невронауки.

Изключително ми е приятно и забавно да уча Английски език по този метод!

Подходът е игрив, развива се наблюдателност, точност, бързина, съобразителност и чуваемост на думи, изрази, команди.

Има свобода на избор за време, място и продължителност на обучението.

Харесва ми начинът, по който Марина като ментор поднася информацията и че е винаги насреща! Благодаря и на Зайнеп, макар да имахме само няколко срещи! Чудесни са като ментори!

Харесва ми ученето на Английски език с помощта на Fast ForWord и Reading Assistant.

Учене чрез забавление!

Предишна
Следваща