Какво е необходимо и какво ще получите?

English language proficiency test

Направете първата стъпка към успешното си обучение по английски език!

Регистрирайте се за безплатен тест за определяне на ниво – онлайн*

Изпращането на теста и резултатите се извършва персонално.

В рамките на 1-2 работни дни ще Ви бъде изпратен e-mail с линк към теста!

Резултатите от теста ще получите по e-mail до 1-2 работни дни след завършването му.

*Тестът не е предвиден за напълно начинаещи

Ако сте напълно начинаещ можете да се свържете с нас на посочения телефон (087 740 5605).

Какво представлява курсът по английски?

Обучението Neuro English, чрез системата Fast ForWord на Scientific Learning включва следните три ключови компонента, които гарантират постигането на желаните добри резултати:

 
 1. Самостоятелни ежедневни тренировки (5 пъти седмично) с игровите упражнения на програмата Fast ForWard за подобряване на граматическите умения и развиване на по-богат речник.
 2. Самостоятелни ежедневни упражнения (5 пъти седмично) с програмата Reading Assistant – прочит на 1 книжка на ден или 5 книжки на седмица; (натиснете тук за демо) за развиване на уменията за четене, разниране, и говорене.
 3. Ежеседмични групови занятия с ментор, чиято цел е да активират наученото и да надграждат нови знания по лексика и граматика, както и да упражняват умения за говорене на английски език съобразно езиковото ниво на учащия към момента.

Как и кога започва нова група?

При нас не е нужно да се  чака за нова група, а може да се започне веднага. След като се запишете, в рамките на същия ден ще Ви изпратим имейл с данни за достъп и до 1 работен ден вашият ментор ще се свърже с Вас, за да си уговорите приятно време за провеждане на въвеждаща консултация, където ще ви бъде обяснено как работи нашата система. Вашият ментор ще се запознае с Вас и вашите очаквания и цели, и ще Ви разпредели в подходящите за Вас групи, според нивото Ви.

Нивото определяме чрез наш тест за определяне на ниво, който ще бъде активен, когато влезете в профила си в платформата ни.

Курсове по Английски език

Онлайн индивидуални курсове по английски език за деца и възрастни. Подходящи за начинаещи до професионалисти, кандидат студенти и интервюта за работа.

Какво представлява системата Fast ForWord?

Системата Fast ForWord, е съставена от следните продукти:

  1. Компютърна „облачна“ програма Fast ForWord (FFW), чрез която мозъкът на ученика се научава да чува звуковете, да различава фонемите и да декодира думите в английския език. Тя подготвя мозъка да влезе в режим на учене, подобрява над 40 когнитивни умения и в по-високите нива се фокусира върху лексика и граматика със сложност от 1-ви до 12-ти клас по американската образователна система. За да постигнете добри резултати е важно всяка седмица да имате 5 сесии по 50 минути от едно ниво на FFW. В една сесия с FFW има между 4 до 7 упражнения (мини игри). По време на преминаване от едно упражнение към друго, може да правите паузи, ако имате нужда от почивка. За FFW са необходими слушалки.

                                                    i.     Кратко видео представяне в YouTube:

    1. Най-важното за Neuro English (1 минута и 20 секунди)
    2. Какво представлява обучението Neuro English? (50 секунди)
    3. Най-важното за Системата Fast ForWord (50 секунди)
    4. Най-важното за Програмата Fast ForWord (46 секунди)
    5. Най-важното за Reading Assistant (1 минута и 14 секунди)
    6. Общо представяне на Neuro English (2 минути и 46 секунди)
    7. Основни принципи – научи английски на ниво роден език (2 минути и 15 секунди)
    8. Етапи на обучение – как работи Fast ForWord (2 минути и 53 секунди)
    9. Видео Какво е това Reading Assistant и как ни помага (Reading Assistant Overview) (5 минути и 24 секунди)
    10. Fast ForWord Demo – Демонстрация, цели и развиване на умения чрез игрите на различните нива на Fast ForWord

                                                   ii.     ENSC-Fast ForWord-Brochure-202001.pdf

                                                  iii.     ENSC-Fast ForWord for Therapy-Brochure-202001.pdf

                                                  iv.     41_Cognitive_Skills_that_Fast_ForWord_improves.pdf

  1. Компютърна „облачна“ програма Reading Assistant (RA) – Какво е това Reading Assistant и как ни помага (Reading Assistant Overview). Тя съдържа над 450 книжки, от които ще научите много интересна и полезна информация, както и ще обогатите речниковия си запас от думи. Книжките са с различни нива на трудност и покриват материал от 1-ви до 12-ти клас по американската образователна система. В допълнение, RA ще ви помогне да подобрите произношението си, увереността и разбирането на прочетения текст. Ще се научите много бързо да извличате най-важното от голям обем информация. За да постигнете желаните резултати, е важно всяка седмица да се упражнявате 5 пъти по 30 минути с RA. За RA са необходими слушалки с микрофон (USB вариант работи почти винаги).
  2. Компютърна „облачна“ програма (Test) за оценка на езиковите умения по английски език. Тестът, който използваме, за да оценим езиковите Ви умения по английски език, Reading Progress Indicator, се провежда онлайн, след като сме създали Вашия личен профил в системата Fast ForWord. Въпросите варират по сложност и умения, които се тестват. Самият тест изследва 4 отделни компонента:

                                                    i.     Фонологично осъзнаване – умението да разпознаваме звуковете в английския и да разграничаваме сходни срички и думи, когато ги чуем.

                                                   ii.     Декодиране – умението да свързваме чута дума с писмена дума (изграждане на връзката между буква и звук).

                                                  iii.     Речников запас – умението да разберем значението на думи в текст.

                                                  iv.     Четене и слушане с разбиране – умението да извлечем смисъл от думите в текст и да обобщим със свои думи съобщението, което се предава в текста.

Преди да започнете обучението по системата Fast ForWord в нашия езиков център, е необходимо да разберем нивото ви на владеене на английски език. Така ще може да направим план за вашето обучение и взаимно да следим прогреса ви.

За целта е нужно да направите тест за определяне на нивото по английски език, с който да оценим езиковите ви знания, съгласно Общата европейска езикова рамка (CEFR).

Често задавани въпроси

Тестът по английски език се провежда изцяло онлайн, след като сме създали личния ви профил в системата Fast ForWord. В зависимост от нивото ви, продължителността на теста е от 25 минути до един астрономически час.

Тъй като тестът за определяне на ниво се състои и от компоненти за слушане, ще са ви необходими слушалки.

За да оценим нивото по английски на нашите курсисти, те трябва да направят тест чрез компютърна „облачна“ програма. Тестът,  който използваме в Европейски център по невронауки е Reading Progress Indicator, като въпросите в него се различават  по сложност и умения.

Чрез този тест ще получите възможно най-точна оценка на езиковите си знания. В зависимост от резултатите, интелигентният алгоритъм на Fast ForWord ще изготви персонализирано обучение, специално предназначено за вас.

Както споменахме по-горе, тестът служи за определяне на нивото по английски съгласно Общата европейска референтна езикова рамка (CEFR), в ATOS и Lexile.

Иновативният тест за определяне на ниво по английски в NSCenter, в допълнение към езиковите умения изследва следните компоненти:

 • Фонологично осъзнаване – това е умението да разпознаваме звуковете в езика. Когато го притежаваме, умеем да идентифицираме сходни срички и думи, когато ги чуем. Това дава информация и как бихме се справяли с четенето на английски.
 • Декодиране на думите – умението да изграждаме връзката между буква и звук в различните езици. Така успешно свързваме чутата дума с писмената й форма.
 • Речников запас – умението да разберем значението на думи в текст, както и да ги запомним.
 • Четене и слушане с разбиране – способността да извличаме смисъл от изразите в текста и да обобщим дадената информация със свои думи.

Резултатите за определяне на нивото по английски се дават на база представянето на курсиста по различните параметри.

Нека ви представим как биха изглеждали примерните резултати при нас:

 

ПараметърСтойностОписание/коментар
Дата на първоначална оценка25.04.2022 
Време за провеждане на теста42 минути 
Обща европейска референтна езикова рамка (CEFR)B1 Advanced

Нива на владеене:

 • A1, A2 – елементарна употреба;
 • B1, B2 – независима употреба;
 • C1, C2 – компетентна употреба.
Grade Equivalent (ATOS)5.7Показателят Grade Equivalent отнася резултата на ученика към съответстващия за него клас в американската образователна система.
Lexile range850 – 874Lexile е психометрична система, която е разработена специално, за да подбере правилния текст за дадения ученик.
National Percentile25Показателят National Percentile позволява да се сравнят резултатите на ученика с тези на други ученици в същия клас, явили се на същия тест. Резултат 25, показва, че Вие сте е справили по-добре от 25 процента от учениците на тази възраст в САЩ.
Proficiency LevelStruggling

Ниво на владеене е показател, който измерва уменията на ученика, според резултатите му в теста спрямо резултата на Grade Equivalent (ATOS). Има четири нива:

 • Struggling (1st – 29th percentile) – начално ниво;
 • Emerging (30th – 54th percentile) – средно ниво;
 • Proficient (55 – 79th percentile) – напреднал;
 • Advanced (80th – 99th percentile) – високо ниво.
Phonological awareness54%Способност да разпознаваме звуковете в думите. Фонологично осъзнаване индикира дали чувате правилно звуковете в английския език и дали може да разграничите сходно звучащи думи при слушане. Този параметър измерва уменията за разбиране при слушане на разговор.
Decoding49%Способност да разкодираме думи. Декодирането показва до каква степен е изградена връзката между буква, звук и правопис. Измерва уменията при четене на писмен текст и спелинг.
Vocabulary60%Способност да разбираме значението на думата и синтактичната й роля, да разпознаваме морфемите (корени, представки и наставки) в думата. Определя речниковия запас и познаването на значението на думите.
Comprehension27%Способност да слушаме и четем текст, като разбираме значението му. Показвас до каква степен извличаме смисъл от прочетеното.

Полезни връзки:

Системата Fast ForWord – доказана чрез научни изследвания в най-престижните американски университети

logo 1 01.svg
logo 2 01.svg
logo 3 01.svg
logo 4 01.svg
logo 5 01.svg

Мнения на наши ученици

Maria A. Hristova
Maria A. Hristova
Прочетете повече
Аз съм случаен клиент, използвам Neuro English от два месеца за моите две деца. Проучвах варианти за по-индивидуален подход, без да се "влачим до безкрай" по курсове и дълги занимания, защото децата се прибират в 17:30 часа от у-ще и не искам да им обсебвам живота само с учене. 📚Методът и преподавателите (менторите) са супер! Тази обучителна система ми беше препоръчана от логопед с идеята да подпомогнем знанията на по-малкия ни син в обучението по английскии език. Оказа се страхотна находка, записах и по-голямото дете, което е 4-ти клас и по принцип доста добре се справя с езика за възрастта си. Изключително занимателна платформа със стимулиращи интереса на децата упражнения, мотивиращи стимули и признания за положения труд.
Мартин Петров
Мартин Петров
Прочетете повече
Гарантирано най - детайлният и подробен тест, който някога съм правил. Минавал съм и IELTS, но дори не бих ги сравнявал двата. Този тест ми даде много по обективна картина къде се намирам по критерии, които са много важни и на които не бях обръщал внимание преди. Един от тях е чуването на звукове и чуването с разбиране. След теста и програмата, доста по - лесно се справям в комуникацията, дори с Ирландци и Индийци. Отделно от теста, програмата ми помогна да разширя значително речниковия си запас с Английски думи. Да преодолея силно осезаемия акцент с който говорех, както и започнах да звуча доста по - "native", по време на разговор
Лика Роква
Лика Роква
Прочетете повече
Изключтелно доволна съм от програмата и обучението по английски за деца в Европейски Център по Невронауки. Дъщеря ми (5 г) успя в рамките на три месеца да започне да изговаря "г", "к", "д", с които изпитваше затруднения. Това умение се пренесе и в умението да изговаря други звуци от Български език и Грузински език, които са и родни. Отвъд това, започна много по - добре да чува и повтаря нови думи с правилно произношение. Успя да подобри словореда и граматиката, както докато говори на английски, така и на български и грузински. Препоръчах програмата на всичките ми приятелки за техните деца и до момента, всички имат подобни резултати.
Ваня Маринова
Ваня Маринова
Прочетете повече
Горещо препоръчвам Neuro English/Therapy на всички, които искат да говорят и разбират свободно английския език. Учите, когато имате възможност, по колкото пъти искате и най-важното е, че получавете човешко отношение, помощ и стимул да вървите напред. Работата ми изисква много добро ниво на писмен и говорим английски език. Не съм първата, нито поледната, която има проблем с тъй наречената езикова бариера. Дълго време търсих курс, който да ми помогне да реша този проблем. Съвсем случайно попаднах на реклама във фейсбук на Neuro English/Therapy. В първият момент го подминах с думите „поредната реклама“. След няколко дни отново се натъкнах на същата реклама и реших да разгледам какво предлага. Първото нещо, което ми хареса беше, че е изцяло онлайн. Фактът, че програмата е насочена изцяло към слушане с разбиране ме грабна.
Боряна Валешкова
Боряна Валешкова
Прочетете повече
“За много кратко време наистина започнах да чувам английската реч и да разбирам.”
Когато попаднах на системата търсех начин да развия специално умения за слушане с разбиране. До тогава, всеки път когато ми се налагаше да слушам английска реч, имах усещането, че оглушавам.
Вдъхнових се и записах и двете ми дъщери, и мога да споделя, че съм впечатлена от резултата. Едната говори свободно, а другата, тя е и доста по-малка, разбира и реагира на езика. “Препоръчах системата на много мои познати и от всички, които се престрашиха да играят игри получих изключително позитивна обратна връзка, включително и че си почиват докато учат.” Ученето чрез игри за нас си беше истинско забавление, а често си правехме и състезания кой до къде е стигнал и кой ще завърши нивото пръв.
...
Зорница Начкова
Зорница Начкова
Прочетете повече
За 20 години и 5 неуспешни опита, най-накрая с NeuroEnglish успях да науча английски език!
От 20 годишна се мъча да науча английски език, в училище съм учила френски и руски. Сега двадесет години по-късно и пет неуспешни опита по курсове, вече обезверена случайно попаднах на реклама на NeuroEnglish. Замислих се, че всъщност най-добрия начин е да го учиш като роден език и се записах.
“Такъв курс не съм срещала досега.”
Месеците минаха толкова неусетно и интересно, не усещам никакво притеснение или напрежение както на предишните курсове. С лекота се справям с домакинство, две деца, работа на смени и NeuroEnglish, че даже не мога да повярвам. “Системата и организацията са направени перфектно, като добре смазана машина.” А менторите ми Зейнеп и Марина са невероятни! Млади, знаещи и винаги и по всяко време до теб, вдъхновяващи, позитивни и даващи желание за знания от цялото си сърце!
Благодаря ви, че ви има!
Йордан Йорданов
Йордан Йорданов
Прочетете повече
... Слушане. Само за две седмици усещането ми за звуковете в английския се промени коренно. В началото ясно се отчете, че имам трудностите с разпознаването звукове и кратки думи при изкарването им от контекст. Усещането за езика, коренно се променя (не само за английския). Навик. Курсът ми помага да упражнявам всеки ден правилен английски и да получавам мигновена обратна връзка при грешки. С модула Reading Assistant лесно може да се „препрограмират“ погрешно заучено произношение. При груповите занимания се обръща внимание на граматика и на „жива“ обратна връзка, която допринася за увереността, че не само софтуерът те разбира. 😊 Присъствието на менторите помага много и качеството на комуникация с тях и екипа е впечатляващо. ...
инж. Лиза Петкова
инж. Лиза Петкова
Прочетете повече

Впечатления от обучението в образователен център Карнеги към Европейски център по невронауки.

Изключително ми е приятно и забавно да уча Английски език по този метод!

Подходът е игрив, развива се наблюдателност, точност, бързина, съобразителност и чуваемост на думи, изрази, команди.

Има свобода на избор за време, място и продължителност на обучението.

Харесва ми начинът, по който Марина като ментор поднася информацията и че е винаги насреща! Благодаря и на Зайнеп, макар да имахме само няколко срещи! Чудесни са като ментори!

Харесва ми ученето на Английски език с помощта на Fast ForWord и Reading Assistant.

Учене чрез забавление!

Веси Дамянова
Веси Дамянова
Прочетете повече
...Сигурно има хиляди неща, които пропускам, а е важно да споделя. Но вече и без друго стана доста дълго писание. Това, което е важно да отбележа е, че няма „магически метод“, с който да се научи английски. Ако човек не отдели време и усилия, няма никакво значение кой метод, езикова школа или учител ще избере. Лично за мен NeuroEnglish беше най-правилният и най-успешният избор! И съм дълбоко убедена, че именно начинът, по който е структурирана методиката, както и екипът от уникални професионалисти, ми помогна да напредна толкова бързо и ме стимулира да инвестирам време и усилия. Имах късмета случайно да открия точно това, което е най-работещо и най-подходящо лично за мен. Вярвам, че има много хора, за които NeuroEnglish е най-удачното решение да научат английски. Сигурна съм, че си заслужава да опитат. J Искам отново и отново да благодаря на всички от екипа на European Neuroscience Center! Благодаря ви, че сте толкова всеотдайни и прекрасни! Благодаря ви за позитивната енергия, професионализма и будителския дух! Благодаря ви от все сърце!
Предишна
Следваща

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord