Neuro English
Научи английски като роден!

Онлайн уроци по английски език за начинаещи

English course for beginners

Начални уроци по английски език с Fast ForWord

Fast ForWord е система от курсове по английски, предназначена да подобри когнитивните умения, необходими за успешното изучаване на английски език за начинаещи възрастни и деца.

Програмата е разработена от учени, психолози и логопеди в САЩ и се основава на 30-годишни изследвания в областта на когнитивната наука, мозъчната пластичност и неврологичните причини за затруднения в ученето.

При хората “вечно учещи език” има причина да не могат да научат езика и това често е в начина на поднасяне на материала. При началните уроци по английски се изисква специален подход, тъй като всеки ученик напредва със свое темпо.

С онлайн уроците по английски Fast ForWord добиването на нови знания е бързо и лесно, защото обучението е изцяло персонализирано.

Точно както мускулите на човека стават по-силни при редовни натоварвания, човешкият мозък също се подобрява по време на интензивни упражнения. Ключът е в повишаването на ефективността на обработката на информация от мозъка. Ученици и курсисти от цял свят, независимо от родния си език, използват програмата Fast ForWord, за да развият когнитивните умения, необходими за успешно учене.

Обучението се извършва изцяло онлайн, като значението на ментора и преподавателите в груповите занятия е определяща. Ролята на преподавателя, който е и ментор, помага в обучението и насочва ученика в правилната посока.

Курс по английски за абсолютно начинаещи - сега с изцяло нов подход

Курсът ни е предназначен за тази група от хора, наречена “вечно учещи език”. Те са се записвали на множество курсове по английски, предлагащи различни методи на преподаване, но без успех.

Всичко това си има научно обяснение, пряко свързано с начина на работа на мозъка. Благодарение на самоучителя по английски език за начинаещи Fast ForWord и невронауката, учениците ни успяват да се справят с трудностите, които изникват, учейки английски език, и започват да говорят уверено и без акцент.

Това е защото програмата прави английският за начинаещи лесен за научаване.

Учените, участвали в създаването на Fast ForWord, са пресъздали процеса на научаване на майчиния език. Това ще рече, че изучаването на английски език започва с това мозъкът да чува звуковете, да различава фонемите и да декодира думите.

През първите седмици от нашето раждане се оформят звуковите карти в мозъка. Колкото повече си взаимодействаме със заобикалящия ни свят, толкова повече се развиват те.

Взаимодействието е под формата на игра чрез проба-грешка, съчетана с модели на подражание. Също така, програмата Fast ForWord подобрява над 40 когнитивни функции, най-важните от които са паметта, уменията за концентрация и екзекутивните функции.

Усвояването на материала чрез онлайн уроци по английски за начинаещи е възможно по всяко време от всяко място, като е предназначено за:

 • Абсолютно начинаещи по английски език (A0);
 • Начинаещи по английски език (A1);
 • Средно напреднали по английски език (A2).

Възможно е и получаването на сертификат за владеене на езика след успешно полагане на изпит.

Какви умения развива програмата Fast ForWord при английски за начинаещи?

Редовните упражнения по английски за начинаещи деца и възрастни спомагат за развитието на ключови фактори, които биха били от помощ за по-нататъшното развитие в чуждия език.

Памет

Паметта е от ключово значение при учене на думи, разбиране на сложни изречения и запомняне на инструкции. Fast ForWord подобрява краткосрочната и дългосрочната работна памет, което е в помощ при обучение в начално ниво по английски език.

Концентрация

Едно от най-важните качества при изучаването на английски за начинаещи е умението за съсредоточаване върху получаването на нова информация и игнорирането на разсейващите фактори. С помощта на програмата, концентрацията се развива успешно.

Скорост на обработка на информацията от мозъка

Това е скоростта, с която можем да правим разлика между изображения, звуци в речта и да разпознаваме буквите и формите на дадена дума, за да пресъздадем значението ѝ.

Това е предпоставка за фонетично разбиране и четене. Правилната скорост на обработка на информацията ни позволява да я възприемаме и използваме правилно.

Подреждане на информацията

Това е умението да подреждаме информацията по обичайния ѝ начин, като дните от седмицата, например. В уроците по четене на английски за начинаещи, учениците ще се научат ефективно да определят реда на буквите, на буквите в думите и на думите в изреченията.

Умението е важно за успешното учене на думи, разбирането на фонетиката, за четенето на текст и говоренето. Fast ForWord подобрява разпознаването на реда на звуците, буквите и понятията.

Чуване на звуковете и разпознаване на фонемите

Чуването на звуковете и разпознаването на фонемите е критично за разговорен английски език. Чрез началните 3 нива на програмата Fast ForWord, мозъка се научава да чува звуковете и да разпознава фонемите.

Автоматизъм при декодиране на думите

За да може мозъка да декодира думите в реално време и този процес да става автоматично, на подсъзнателно ниво, е необходимо скоростта на обработка на звуковете да бъде минимум 40 звука в секунда. Това умение се постигна отново чрез началните 3 нива на програмата Fast ForWord.

Защо да изберете метода Neuro English и с какво сме по-различни?

Причините системата да се откроява като отлично решение за напълно начинаещи са следните:

 • Системата Fast ForWord, която включва програмите Fast ForWord и Reading Assistant се използва повече от 25 години, в над 55 държави, от милиони ученици всеки месец.
 • Основният принцип, чрез който се учи английски език в програмата Fast ForWord е начинът, по който всеки човек учи майчиния си език – чрез проба-грешка, модели, повторения и игрова форма.
 • Първите три нива на програмата научават мозъка да чува звуковете, да различава фонемите и да декодира думите правилно и с необходимата за целта скорост.
 • Системата ForWord подобрява паметта, концентрацията, фокуса и още над 40 когнитивни умения.
 • Fast ForWord подготвя мозъка да влезе в режим на учене на език без свързаните с това стрес и напрежение.
 • Чрез Fast ForWord и Reading Assistant учениците подобряват произношението си и се научават да използват езика без акцент.
 • Чрез груповите занятия в защитена среда учениците превъзмогват много по-лесно езиковата бариера и проговорят на английски език. Те започват да общуват свободно и уверено на английски в ежедневието си.
 • Reading Assistant помага на учениците да се научат да извличат най-важното от голям обем информация.
 • По време на обучението, учениците развиват основните езикови умения – слушане, говорене и четене с разбиране.
 • В програмата Fast ForWord има лексика и граматика от 1-ви до 12-и клас, която е съобразена с американската образователна система.
 • В програмата Reading Assistant има над 450 книжки на различни теми и с различна сложност, включително подходящи за напълно начинаещи деца и възрастни.

Не на последно място, програмата подготвя учениците за преминаването на всички английски нива в процеса на учене.

Често задавани въпроси

Съществува поговорка „Езиците са прозорец към света”, която в днешно време е особено актуална.

Когато владеем чужд език, например английски, това ни позволява да четем книги и да гледаме филми, които не са преведени на български език. Това ни дава възможност да научим нови неща, да опознаем нови култури и да преживеем приятни моменти от прочетеното, чутото и видяното.

Светът отдавна стана глобален, а английският език се утвърди като международен. Когато посещаваме други държави, шансовете да се разберем с местното население, да се запознаем с нови хора и да намерим нови приятели значително се увеличават ако знаем английски език.

В България има офиси на големи международни фирми, които изискват от служителите си да знаят английски език. Работата в такава фирма ни дава по-добри условия на труд, по-високо възнаграждение и повече възможности за развитие.

Хората които знаят английски език имат по-голямо самочувствие и се чувстват по-сигурни и уверени.

Когато става въпрос за уроци по английски за начинаещи, много хора очакват материалът да е поднесен по традиционен начин, по който се учи втори език, различен от майчиния. Това включва речници, записване на нови думи, учебници и скучни правила. Често този начин на предаване на информацията не води до желания резултат.

В допълнение, учениците не винаги чуват всички звукове в английския език, не могат да различат фонемите и да декодират думите правилно и с необходимата скорост.

Всичко това ги прави част от така наречената категория “вечно учещи език” – те са пробвали 5, 10 и повече традиционни школи по английски език, но не са успели да го научат или прогресът им е твърде малък за положените време и усилия.

Обучението чрез Neuro English е индивидуално и времето за преминаване на едно ниво зависи изцяло от техните умения, знания, мотивация и ангажираност. Neuro English има 10 нива, като всеки ученик има собствено темпо. Типичното време за преминаване на първите 9 нива на Fast ForWord е между 4 до 6 седмици на ниво.

Последното 10-то ниво е Reading Assistant, което се провежда паралелно с Fast ForWord и често продължава след това самостоятелно.

Чрез Reading Assistant се научават нови думи, нови знания, подобрява се произношението и разбирането на прочетеното. Reading Assistant научава ученика да извлича сентенцията (основното) от голям обем информация.

English through Fast ForWord and therapy through Fast ForWord

Индивидуален курс по английски език за начинаещи

Какво ще получите?
Adult on an English course. Online individual English language courses for adults.
Adult on an English course. Online individual English language courses for adults.
Какво ще постигнете?
Цени

Сумата за съответния период се заплаща авансово.

1 месец

450 лв
 • 450 лв/месец
 • 100% онлайн
 • По всяко време, от всяко място
 • 48 часа - FFW, RA, Ментор
 • Индивидуално обучение
 • Собствено темпо
 • 8 x Групови занятия

Забележки:

 1. Месечният абонамент е за календарен месец – от 1-во до последно число на месеца.
 2. Тази точка важи само за нови клиенти! При плащане след 10-то число, платеният абонамент се счита за следващия календарен месец, а времето до края на текущия месец е бонус за нашите ученици.
 3. Промоционалната цена е валидна до Юни 2023 г. включително.

2 ученика

499 лв
 • 249 лв/месец/ученик
 • 100% онлайн
 • По всяко време, от всяко място
 • 48 часа/ученик - FFW, RA, Ментор
 • Индивидуално обучение
 • Собствено темпо
 • 2 x 8 x Групови занятия

3+ ученика

699 лв
 • 233 лв/месец/ученик
 • 100% онлайн
 • По всяко време, от всяко място
 • 48 часа/ученик - FFW, RA, Ментор
 • Индивидуално обучение
 • Собствено темпо
 • 3 x 8 x Групови занятия

3 месеца

699 лв
 • 233 лв/месец
 • 100% онлайн
 • По всяко време, от всяко място
 • 144 часа - FFW, RA, Ментор
 • Индивидуално обучение
 • Собствено темпо
 • 24 x Групови занятия

Забележки: Промоционалната цена е валидна до Юни 2023 г. включително.

В цените е начислен ДДС. Сумата се заплаща онлайн или по банков път след регистрация.

Системата Fast ForWord – доказана чрез научни изследвания в най-престижните американски университети

logo 1 01.svg
logo 2 01.svg
logo 3 01.svg
logo 4 01.svg
logo 5 01.svg
Мнения на наши ученици
Maria A. Hristova
Maria A. Hristova
Прочетете повече
Аз съм случаен клиент, използвам Neuro English от два месеца за моите две деца. Проучвах варианти за по-индивидуален подход, без да се "влачим до безкрай" по курсове и дълги занимания, защото децата се прибират в 17:30 часа от у-ще и не искам да им обсебвам живота само с учене. 📚Методът и преподавателите (менторите) са супер! Тази обучителна система ми беше препоръчана от логопед с идеята да подпомогнем знанията на по-малкия ни син в обучението по английскии език. Оказа се страхотна находка, записах и по-голямото дете, което е 4-ти клас и по принцип доста добре се справя с езика за възрастта си. Изключително занимателна платформа със стимулиращи интереса на децата упражнения, мотивиращи стимули и признания за положения труд.
Мартин Петров
Мартин Петров
Прочетете повече
Гарантирано най - детайлният и подробен тест, който някога съм правил. Минавал съм и IELTS, но дори не бих ги сравнявал двата. Този тест ми даде много по обективна картина къде се намирам по критерии, които са много важни и на които не бях обръщал внимание преди. Един от тях е чуването на звукове и чуването с разбиране. След теста и програмата, доста по - лесно се справям в комуникацията, дори с Ирландци и Индийци. Отделно от теста, програмата ми помогна да разширя значително речниковия си запас с Английски думи. Да преодолея силно осезаемия акцент с който говорех, както и започнах да звуча доста по - "native", по време на разговор
Лика Роква
Лика Роква
Прочетете повече
Изключтелно доволна съм от програмата и обучението по английски за деца в Европейски Център по Невронауки. Дъщеря ми (5 г) успя в рамките на три месеца да започне да изговаря "г", "к", "д", с които изпитваше затруднения. Това умение се пренесе и в умението да изговаря други звуци от Български език и Грузински език, които са и родни. Отвъд това, започна много по - добре да чува и повтаря нови думи с правилно произношение. Успя да подобри словореда и граматиката, както докато говори на английски, така и на български и грузински. Препоръчах програмата на всичките ми приятелки за техните деца и до момента, всички имат подобни резултати.
Ваня Маринова
Ваня Маринова
Прочетете повече
Горещо препоръчвам Neuro English/Therapy на всички, които искат да говорят и разбират свободно английския език. Учите, когато имате възможност, по колкото пъти искате и най-важното е, че получавете човешко отношение, помощ и стимул да вървите напред. Работата ми изисква много добро ниво на писмен и говорим английски език. Не съм първата, нито поледната, която има проблем с тъй наречената езикова бариера. Дълго време търсих курс, който да ми помогне да реша този проблем. Съвсем случайно попаднах на реклама във фейсбук на Neuro English/Therapy. В първият момент го подминах с думите „поредната реклама“. След няколко дни отново се натъкнах на същата реклама и реших да разгледам какво предлага. Първото нещо, което ми хареса беше, че е изцяло онлайн. Фактът, че програмата е насочена изцяло към слушане с разбиране ме грабна.
Боряна Валешкова
Боряна Валешкова
Прочетете повече
“За много кратко време наистина започнах да чувам английската реч и да разбирам.”
Когато попаднах на системата търсех начин да развия специално умения за слушане с разбиране. До тогава, всеки път когато ми се налагаше да слушам английска реч, имах усещането, че оглушавам.
Вдъхнових се и записах и двете ми дъщери, и мога да споделя, че съм впечатлена от резултата. Едната говори свободно, а другата, тя е и доста по-малка, разбира и реагира на езика. “Препоръчах системата на много мои познати и от всички, които се престрашиха да играят игри получих изключително позитивна обратна връзка, включително и че си почиват докато учат.” Ученето чрез игри за нас си беше истинско забавление, а често си правехме и състезания кой до къде е стигнал и кой ще завърши нивото пръв.
...
Зорница Начкова
Зорница Начкова
Прочетете повече
За 20 години и 5 неуспешни опита, най-накрая с NeuroEnglish успях да науча английски език!
От 20 годишна се мъча да науча английски език, в училище съм учила френски и руски. Сега двадесет години по-късно и пет неуспешни опита по курсове, вече обезверена случайно попаднах на реклама на NeuroEnglish. Замислих се, че всъщност най-добрия начин е да го учиш като роден език и се записах.
“Такъв курс не съм срещала досега.”
Месеците минаха толкова неусетно и интересно, не усещам никакво притеснение или напрежение както на предишните курсове. С лекота се справям с домакинство, две деца, работа на смени и NeuroEnglish, че даже не мога да повярвам. “Системата и организацията са направени перфектно, като добре смазана машина.” А менторите ми Зейнеп и Марина са невероятни! Млади, знаещи и винаги и по всяко време до теб, вдъхновяващи, позитивни и даващи желание за знания от цялото си сърце!
Благодаря ви, че ви има!
Йордан Йорданов
Йордан Йорданов
Прочетете повече
... Слушане. Само за две седмици усещането ми за звуковете в английския се промени коренно. В началото ясно се отчете, че имам трудностите с разпознаването звукове и кратки думи при изкарването им от контекст. Усещането за езика, коренно се променя (не само за английския). Навик. Курсът ми помага да упражнявам всеки ден правилен английски и да получавам мигновена обратна връзка при грешки. С модула Reading Assistant лесно може да се „препрограмират“ погрешно заучено произношение. При груповите занимания се обръща внимание на граматика и на „жива“ обратна връзка, която допринася за увереността, че не само софтуерът те разбира. 😊 Присъствието на менторите помага много и качеството на комуникация с тях и екипа е впечатляващо. ...
инж. Лиза Петкова
инж. Лиза Петкова
Прочетете повече

Впечатления от обучението в образователен център Карнеги към Европейски център по невронауки.

Изключително ми е приятно и забавно да уча Английски език по този метод!

Подходът е игрив, развива се наблюдателност, точност, бързина, съобразителност и чуваемост на думи, изрази, команди.

Има свобода на избор за време, място и продължителност на обучението.

Харесва ми начинът, по който Марина като ментор поднася информацията и че е винаги насреща! Благодаря и на Зайнеп, макар да имахме само няколко срещи! Чудесни са като ментори!

Харесва ми ученето на Английски език с помощта на Fast ForWord и Reading Assistant.

Учене чрез забавление!

Предишна
Следваща

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord