Възползвай се от ПРОМО КОД: back2school за 5% до края на септември за детски курсове!
Дни
Часове
Минути
Секунди

Защото ние даваме Сила и Свобода на търсещите!

Ако ти си типа, човек, който иска да спести години от обучението си, който цени ефикасност, свобода, развитие и времето си, NSCenter и Neuro English са за теб.

Как NSCenter допринася?

NSCenter ползва научно доказани високи технологии за да предостави с грижа, подкрепа и свобода решения за научаването на Английски език бързo, леснo и интуитивнo.

English language courses

Системата Fast ForWord – доказана чрез научни изследвания в най-престижните американски университети

logo 1 01.svg
logo 2 01.svg
logo 3 01.svg
logo 4 01.svg
logo 5 01.svg
Числата говорят сами

Нашият подход, който се основава на работата на мозъка, помага на всеки ученик да успее.

0 M
Над 3,000,000 ученици използват Fast ForWord всеки месец
0 K
Повече от 15,000 училища използват Fast ForWord
0 K
Fast ForWord се използва от над 250,000 преподавателя
English through Fast ForWord and therapy through Fast ForWord

Какво ще постигнете чрез нашето обучение?

Гаранция при плащанията:

pngfind.com money icon png 1218514

Мнения на наши ученици

Maria A. Hristova
Maria A. Hristova
Прочетете повече
Аз съм случаен клиент, използвам Neuro English от два месеца за моите две деца. Проучвах варианти за по-индивидуален подход, без да се "влачим до безкрай" по курсове и дълги занимания, защото децата се прибират в 17:30 часа от у-ще и не искам да им обсебвам живота само с учене. 📚Методът и преподавателите (менторите) са супер! Тази обучителна система ми беше препоръчана от логопед с идеята да подпомогнем знанията на по-малкия ни син в обучението по английскии език. Оказа се страхотна находка, записах и по-голямото дете, което е 4-ти клас и по принцип доста добре се справя с езика за възрастта си. Изключително занимателна платформа със стимулиращи интереса на децата упражнения, мотивиращи стимули и признания за положения труд.
Мартин Петров
Мартин Петров
Прочетете повече
Гарантирано най - детайлният и подробен тест, който някога съм правил. Минавал съм и IELTS, но дори не бих ги сравнявал двата. Този тест ми даде много по обективна картина къде се намирам по критерии, които са много важни и на които не бях обръщал внимание преди. Един от тях е чуването на звукове и чуването с разбиране. След теста и програмата, доста по - лесно се справям в комуникацията, дори с Ирландци и Индийци. Отделно от теста, програмата ми помогна да разширя значително речниковия си запас с Английски думи. Да преодолея силно осезаемия акцент с който говорех, както и започнах да звуча доста по - "native", по време на разговор
Лика Роква
Лика Роква
Прочетете повече
Изключтелно доволна съм от програмата и обучението по английски за деца в Европейски Център по Невронауки. Дъщеря ми (5 г) успя в рамките на три месеца да започне да изговаря "г", "к", "д", с които изпитваше затруднения. Това умение се пренесе и в умението да изговаря други звуци от Български език и Грузински език, които са и родни. Отвъд това, започна много по - добре да чува и повтаря нови думи с правилно произношение. Успя да подобри словореда и граматиката, както докато говори на английски, така и на български и грузински. Препоръчах програмата на всичките ми приятелки за техните деца и до момента, всички имат подобни резултати.
Ваня Маринова
Ваня Маринова
Прочетете повече
Горещо препоръчвам Neuro English/Therapy на всички, които искат да говорят и разбират свободно английския език. Учите, когато имате възможност, по колкото пъти искате и най-важното е, че получавете човешко отношение, помощ и стимул да вървите напред. Работата ми изисква много добро ниво на писмен и говорим английски език. Не съм първата, нито поледната, която има проблем с тъй наречената езикова бариера. Дълго време търсих курс, който да ми помогне да реша този проблем. Съвсем случайно попаднах на реклама във фейсбук на Neuro English/Therapy. В първият момент го подминах с думите „поредната реклама“. След няколко дни отново се натъкнах на същата реклама и реших да разгледам какво предлага. Първото нещо, което ми хареса беше, че е изцяло онлайн. Фактът, че програмата е насочена изцяло към слушане с разбиране ме грабна.
Боряна Валешкова
Боряна Валешкова
Прочетете повече
“За много кратко време наистина започнах да чувам английската реч и да разбирам.”
Когато попаднах на системата търсех начин да развия специално умения за слушане с разбиране. До тогава, всеки път когато ми се налагаше да слушам английска реч, имах усещането, че оглушавам.
Вдъхнових се и записах и двете ми дъщери, и мога да споделя, че съм впечатлена от резултата. Едната говори свободно, а другата, тя е и доста по-малка, разбира и реагира на езика. “Препоръчах системата на много мои познати и от всички, които се престрашиха да играят игри получих изключително позитивна обратна връзка, включително и че си почиват докато учат.” Ученето чрез игри за нас си беше истинско забавление, а често си правехме и състезания кой до къде е стигнал и кой ще завърши нивото пръв.
...
Зорница Начкова
Зорница Начкова
Прочетете повече
За 20 години и 5 неуспешни опита, най-накрая с NeuroEnglish успях да науча английски език!
От 20 годишна се мъча да науча английски език, в училище съм учила френски и руски. Сега двадесет години по-късно и пет неуспешни опита по курсове, вече обезверена случайно попаднах на реклама на NeuroEnglish. Замислих се, че всъщност най-добрия начин е да го учиш като роден език и се записах.
“Такъв курс не съм срещала досега.”
Месеците минаха толкова неусетно и интересно, не усещам никакво притеснение или напрежение както на предишните курсове. С лекота се справям с домакинство, две деца, работа на смени и NeuroEnglish, че даже не мога да повярвам. “Системата и организацията са направени перфектно, като добре смазана машина.” А менторите ми Зейнеп и Марина са невероятни! Млади, знаещи и винаги и по всяко време до теб, вдъхновяващи, позитивни и даващи желание за знания от цялото си сърце!
Благодаря ви, че ви има!
Йордан Йорданов
Йордан Йорданов
Прочетете повече
... Слушане. Само за две седмици усещането ми за звуковете в английския се промени коренно. В началото ясно се отчете, че имам трудностите с разпознаването звукове и кратки думи при изкарването им от контекст. Усещането за езика, коренно се променя (не само за английския). Навик. Курсът ми помага да упражнявам всеки ден правилен английски и да получавам мигновена обратна връзка при грешки. С модула Reading Assistant лесно може да се „препрограмират“ погрешно заучено произношение. При груповите занимания се обръща внимание на граматика и на „жива“ обратна връзка, която допринася за увереността, че не само софтуерът те разбира. 😊 Присъствието на менторите помага много и качеството на комуникация с тях и екипа е впечатляващо. ...
инж. Лиза Петкова
инж. Лиза Петкова
Прочетете повече

Впечатления от обучението в образователен център Карнеги към Европейски център по невронауки.

Изключително ми е приятно и забавно да уча Английски език по този метод!

Подходът е игрив, развива се наблюдателност, точност, бързина, съобразителност и чуваемост на думи, изрази, команди.

Има свобода на избор за време, място и продължителност на обучението.

Харесва ми начинът, по който Марина като ментор поднася информацията и че е винаги насреща! Благодаря и на Зайнеп, макар да имахме само няколко срещи! Чудесни са като ментори!

Харесва ми ученето на Английски език с помощта на Fast ForWord и Reading Assistant.

Учене чрез забавление!

Веси Дамянова
Веси Дамянова
Прочетете повече
...Сигурно има хиляди неща, които пропускам, а е важно да споделя. Но вече и без друго стана доста дълго писание. Това, което е важно да отбележа е, че няма „магически метод“, с който да се научи английски. Ако човек не отдели време и усилия, няма никакво значение кой метод, езикова школа или учител ще избере. Лично за мен NeuroEnglish беше най-правилният и най-успешният избор! И съм дълбоко убедена, че именно начинът, по който е структурирана методиката, както и екипът от уникални професионалисти, ми помогна да напредна толкова бързо и ме стимулира да инвестирам време и усилия. Имах късмета случайно да открия точно това, което е най-работещо и най-подходящо лично за мен. Вярвам, че има много хора, за които NeuroEnglish е най-удачното решение да научат английски. Сигурна съм, че си заслужава да опитат. J Искам отново и отново да благодаря на всички от екипа на European Neuroscience Center! Благодаря ви, че сте толкова всеотдайни и прекрасни! Благодаря ви за позитивната енергия, професионализма и будителския дух! Благодаря ви от все сърце!
Предишна
Следваща

Тест за оценка на езиковите умения по английски език

В допълнение, имате възможност да направите тест за оценка на езиковите си умения, чрез който заедно да планираме вашето обучение. То трябва да отговаря на вашите нужди и умения или да започнете от начално ниво, чрез което да запълните пропуските които е възможно да имате.

Тестът за определяне на нивото по английски език е онлайн и е напълно автоматизиран. Това го прави удобен за провеждане на избрано от ученика място и в предпочитано за него време.

Оценяването е независимо, което гарантира обективна оценка на езиковите умения.

Проблеми с четенето и обучителни трудности

Ако вашето дете има предизвикателства с четенето, дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието или други обучителни затруднения, то чрез Fast ForWord това може доказано да се преодолее.

Онлайн курсовете по английски език осигуряват спокойствието на дома, докато децата се обучават. Също така, материалът е поднесен индивидуално, благодарение на интелигентния алгоритъм, и е под формата на игра.

Този начин на учене на английски е не само забавен, но и спомага по-лесното усвояване и запомняне на наученото.

Online individual English language course for children and students

Какво представлява курсът по английски?

Обучението Neuro English, чрез системата Fast ForWord на Scientific Learning включва следните три ключови компонента, които гарантират постигането на желаните добри резултати:

 1. Самостоятелни ежедневни тренировки (5 пъти седмично) с игровите упражнения на програмата Fast ForWard;
 2. Самостоятелни ежедневни упражнения (5 пъти седмично) с програмата Reading Assistant – прочит на 1 книжка на ден или 5 книжки на седмица; (натиснете тук за демо)
 3. В допълнение на тези самостоятелни активности, обучението включва ежеседмични групови занятия с ментор, чиято цел е да активират наученото и да надграждат нови знания по лексика и граматика, както и да упражняват умения за говорене на английски език съобразно езиковото ниво на учащия към момента.

Груповите занятия и вашият ментор

Продължителност на нивата

Тестове и сертификати

Примери за успех на наши ученици

Абонаментен пакет

За да улесним дългосрочните си клиенти, предлагаме автоматично подновяване. Можете да се откажете по всяко време.

Сумата за съответния период се заплаща авансово.

1 месец

335 лв
 • 335 лв/месец
 • 100% онлайн
 • Започни веднага
 • По всяко време, от всяко място
 • Неограничено ползване - FFW, CF
 • Индивидуално обучение
 • Собствено темпо
 • 8 х Групови занятия

Единичен пакет

За тези, които желаят да пробват системата предлагаме единични пакети. При желание да продължите в системата пакета трябва да бъде обновен ръчно.

Сумата за съответния период се заплаща авансово.

1 месец

375 лв
 • 375 лв/месец
 • 100% онлайн
 • Започни веднага
 • По всяко време, от всяко място
 • Неограничено ползване - FFW, CF
 • Индивидуално обучение
 • Собствено темпо
 • 8 х Групови занятия

В цените е начислен ДДС. Сумата се заплаща онлайн или по банков път след регистрация.

Услуги

Често задавани въпроси

Всеки желаещ може да започне обучение веднага след като направи регистрация и заплати избраната абонаментна такса.

Обучението е индивидуално и не е необходимо да се изчаква, за да се сформира група или да има определена дата за начало.

Желателно е преди да се започне обучение при нас всеки ученик да направи тест за оценка на нивото по английски език чрез нашата система. По този начин обективно ще може да се следи прогреса и постигнатите резултати.

Обучението чрез Fast ForWord се основава на американската образователна система и се измерва чрез мерни единици Lexile и ATOS (предучилищна възраст, 1-ви до 12-ти клас и 13+ клас за студенти и работници), където има 135 нива на владеене на английски език. Съществуват таблици за приравняване към Общата европейска референтна езикова рамка (CEFR), където има 6 нива на владеене на английски език. Поради по-прецизния начин на измерване чрез Lexile и ATOS, “нивото” в нашата система е условно спрямо нивата в CERF – A1, A2, B1, B2, C1 и C2.

Програмата Fast ForWord има интелигентен алгоритъм, който се адаптира спрямо възможностите и уменията на ученика, и ако той знае материала, програмата го пуска по-бързо напред. Ето защо едно ниво на Fast ForWord може да бъде преминато за 1-2 седмици, 4-6 седмици (типично време) или 2-3 месеца, като това правило се отнася и до Reading Assistant, в който има над 450 книжки с различна степен на сложност.

Колко време отнема преминаването на едно ниво зависи изцяло от ученика – от неговата мотивация, ангажираност, знания, умения, времето и усилията, които ще отделя за своето обучение и развитие.

Обикновено в специализираните езикови училища за преминаване на едно ниво са необходими между 110 до 220 часа интензивно обучение в зависимост от уменията и възможностите на ученика. Повечето школи предлагат преминаване на едно ниво между 3 до 9 месеца.

Чрез стандартното индивидуално обучение при нас вие получавате минимум 48 учебни часа на месец. При интензивно обучение може да получите до 100 часа на месец. Тоест, в зависимост от вашата мотивация, ангажираност, възможности и умения от B1 може да достигнете ниво B2 между 2 до 4 месеца.

Колко струва преминаването на едно CERF ниво зависи от времето, което ще учите, защото нашето обучение е индивидуално и работим на месечен абонамент.

Актуални такси за обучение в Европейски център по невронауки можете да откриете на всяка страница със сътоветната услуга която предлагаме. Таксите подлежат на промяна и тяхната актуална стойност е на страницата за съответната услуга.

Таксите се заплащат авансово преди началото на обучителния период.

Таксите са на календарен месец от първо до последно число на месеца, а не на ниво, защото системата се адаптира спрямо възможностите на ученика – виж отговора на въпрос „Колко време продължава едно ниво на Fast ForWord“. Това е причината принципа на работа със системата да е месечен абонамент.

Когато клиент направи регистрация след 10-то число на месеца, платеният абонамент се счита за следващия календарен месец, клиента може да започне обучението си веднага, без да чака следващия месец, като периода до края на текущия месец е бонус за клиента.

До голяма степен отговор на този въпрос може да намерите в отговора на предходния въпрос: “За колко време се преминава едно ниво и колко струва?”.
Разговорно ниво може да бъде B1, B2, C1 и C2. В зависимост какво е началното ниво и кое е нивото, което искате да постигнете, чрез помощта на предходния въпрос може да изчислите времето за овладяване на английски език на разговорно ниво.

Накратко, нивата на владеене съгласно Общата европейска референтна езикова рамка (CEFR) са:

 • A1, A2 – елементарна употреба;
 • B1, B2 – независима употреба;
 • C1, C2 – компетентна употреба.

Всеки курсист може да използва платформата, когато има възможност. Няма фиксиран ден и час. Единствено са фиксирани груповите занятия, които са съобразени с възможностите на групите.

Групите се формират по нива и възраст, като един курсист може да преминава в различните групи според своето индивидуално темпо на учене.

Разликите между Терапия чрез Fast ForWord и изучаване на английски език чрез Fast ForWord са следните:

 1. При терапия се използват само първите 3 нива на програмата Fast ForWord, които работят в специален за целта режим.
 2. При терапия ученика получава 2 допълнителни индивидуални занятия месечно, чиято цел е помощ, повишаване на мотивацията и ангажираността.
 3. За изучаване на английски език се използват всички 9 нива на програмата Fast ForWord, както и програмата Reading Assistant, които са част от системата Fast ForWord.

Да, всеки ученик получава сертификати за всяко преминато ниво, както и в края на обучението си той получава финален сертификат, след като направи тест за оценка на езиковите умения.

Обучението чрез Neuro English включва следните елементи:

 • Системата Fast ForWord, която е съставена от следните продукти:
  • Компютърна „облачна“ програма Fast ForWord (FFW), чрез която мозъкът на ученика се научава да чува звуковете, да различава фонемите и да декодира думите в английския език. Тя подготвя мозъка в режим на учене, подобрява над 40 когнитивни умения и в по-високите нива се фокусира върху лексика и граматика със сложност от 1-ви до 12-ти клас по американската образователна система. За да постигнете добри резултати е важно всяка седмица да имате 5 сесии по 50 минути от едно ниво на FFW. В една сесия с FFW има между 4 до 7 упражнения (мини игри). По време на преминаване от едно упражнение към друго, може да почивате, ако имате нужда от почивка. За FFW са необходими слушалки.
  • Компютърна „облачна“ програма Reading Assistant (RA), която съдържа над 450 книжки от които ще научите много интересна и полезна информация, както и ще обогатите речниковия си запас от думи. Книжките са с различни нива на трудност и покриват материал от 1-ви до 12-ти клас по американската образователна система. В допълнение, RA ще ви помогне да подобрите произношението си, увереността и разбиране на прочетеното. Ще се научите много бързо да извличате най-важното от голям обем информация. За да постигнете желаните резултати е важно всяка седмица да се упражнявате 5 пъти по 30 минути с RA. За RA са необходими слушалки с микрофон (USB вариант работи почти винаги).
  • Компютърна „облачна“ програма (Test) за оценка на езиковите умения по английски език.
 • Неограничен достъп до нашата платформа за обучение, с минимум 20 учебни часа FFW и 20 учебни часа RA упражнения месечно, които може да правите от всяко място, по всяко време.
 • Ментор, персонален учител, с който ще имате постоянна комуникация и който ще се грижи за вас, ще наблюдава прогреса ви и ще ви дава регулярна обратна връзка и помощ, когато е необходимо.
 • Минимум два групови урока месечно с преподавател по английски език, чрез които ще получавате помощ за предизвикателствата които имате за съответното ниво от FFW и RA. Възможно е груповите уроци да са повече от един на седмица, ако имате повече активни нива.

В таблицата по-долу е показано колко учебни часа са включени в абонамента за месец:

КурсУчебни часове за седмицаЧасове за месец
Fast ForWordReading AssistantГрупови занятияМенторОбщо
Индивидуален55211352
Интензивен66311664
Максимален10104125100

Забележки:

 • Времетраенето на типичен Fast ForWord учебен час е 50 минути. Това време може да бъде променено на 30, 40, 50 и 90 минути.
 • Времетраенето на типичен Reading Assistant учебен час е 30 минути. Това време може да бъде променено на 20, 30 и 40 минути.
 • Времетраенето на Групово занятие е 60 минути.
 • Първите 3 нива на Fast ForWord подготвят мозъка за влизане в режим на учене по принцип и учене на език. Подобряват се над 40 когнитивни умения. Мозъкът се научава да чува правилно звуковете, да различава фонемите в началото, края и по средата на думата и да декодира думите. Мозъкът възпроизвежда звуковете по начина по който ги чува, което е причината за акцент и разбиране на чутото.
 • По този начин ще запълните пропуските които повечето хора имат в обучението си.
 • Fast ForWord има интелигентен алгоритъм, който се адаптира спрямо възможностите на потребителя, неговите силни страни и предизвикателства, като работи по подобряване на затрудненията които имате. Поради това едно ниво може да се премине за 2-3 седмици, 4-6 седмици или 2-3 месеца. Ако тези нива са ви лесни, вие ще ги преминете много по-бързо от нормалното, докато стигнете до нивата, с които имате повече предизвикателства.

Системата Fast ForWord се състои от програмите Fast ForWord и Reading Assistant.

 

Програмата Fast ForWord има следните нива:

 1. Reading Readiness
 2. Foundations I за деца до 12 годишна възраст. Elements I за тинейджъри и възрастни.
 3. Foundations II за деца до 12 годишна възраст. Elements II за тинейджъри и възрастни.
 4. Reading Level 1
 5. Reading Level 2
 6. Reading Level 3
 7. Reading Comprehension
 8. Reading Level 4 – не е активно, защото е в процес на преработка.
 9. Reading Level 5 – не е активно, защото е в процес на преработка.

Първите три нива подготвят мозъка за учене по принцип и за учене на език. В тези нива се развиват над 40 когнитивни умения като памет, фокус, вземане на решения и т.н. Лексиката и граматиката в тези нива е минимална – около 20%. В тези нива мозъка се научава да чува звуковете, да разпознава фонемите и да декодира думите.

Първите три нива, които могат да работят в специален режим, се използват за терапия на деца със СОП – дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието, аутистичен спектър, синдром на Аспергер, синдром на Даун, логопедични нарушения и т.н. Това е основната разлика между Neuro English и Neuro Therapy.

 

В Reading Assistant има учебни материали (книжки) за ученици от 1-ви до 12-ти клас, съгласно американската образователна система. Това включва литература, математика, физика, химия, биология, история и т.н. Книжките са организирани по сложност Lexile Framework for Reading и са подредени по ATOS, чрез което насочват учениците към книгите на подходящо ниво. За повече информация виж Text complexity, ATOS, and Lexile® Measures.

Neuro English е нашата добавена стойност към прилагането на програмите Fast ForWord и Reading Assistant.

Neuro Therapy е нашият подход по прилагането на Fast ForWord за деца с умствени затруднения и специални образователни потребности (СОП).

Защо да изберете нашите услуги

3M

Милиони ученици използват Fast ForWord всеки месец

15K

Десетки хиляди училища използват Fast ForWord

250K

Fast ForWord се използва от стотици хиляди преподавателя

Числата говорят сами
Нашият подход, който се основава на работата на мозъка, помага на всеки ученик да успее.

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord