С NSCenter на училище

С NScenter на училище

В училище не винаги е възможно да се обърне специално внимание на учениците. Това е и причината да имат затруднения в час, в предмети като математика и английски език.

В Европейския център по невронауки ще намерите програми, които ще помогнат на децата да развият максималния си потенциал. Това са Fast ForWord и MATHia, които са с вграден интелигентен алгоритъм. Алгоритъмът се води по начина на работа на мозъка и темпото му на добиване на нови знания.

Добрите учители се стараят да обясняват просто и ясно. За съжаление, това не винаги е достатъчно, освен ако не понижат стандарта си на работа, а това няма да е от ничия полза. Това често води до стрес сред възпитаниците, който е възможно да се намали, ако се промени подходът. Така че, сядайте на компютъра или таблета, и хайде с NSCenter на училище!

Историята на Fast ForWord

Мозъчна пластичност за обучение и терапия. История на създателите доктори Мерзеник, Талал, Дженкинс и Милър. Основни ползи от обучението чрез Fast ForWord.

Вървят ли NSCenter и училището ръка за ръка и добре ли е това?

Както споменахме, в NSCenter ще попаднете на програми, които ще спомогнат обучението на вашето дете. За обучението в центъра ни, детето ще се нуждае само от компютър или таблет. Това позволява както съчетаването му с учебната програма, така и да се извършва от всякъде и по всяко време.

Нека ви запознаем и с нашите интелигентни софтуери.

Neuro English

Обучението чрез Neuro English помага на децата да подобрят уменията си по четене и говорене на английски език. В нея влиза облачната програма Fast ForWord, от която са част Reading Assistant и Test.

Fast ForWord

Тази програма използва модел от три части, който включва изграждането на основни езикови и когнитивни умения. Разиват се паметта, концентрацията и скоростта на обработка на нова информация.

Тъй като софтуерът е с вградена изкуствена интелигентност, той се калибрира и автоматично се адаптира към напредъка на учениците. Спрямо техните умения и реакции, Fast ForWord коригира съдържанието и го представя по най-достъпния начин.

Тези качества го правят подходящ за деца със специални образователни потребности, като например:

 • Дислексия;
 • Нарушения в слуховата обработка;
 • Аутизъм;
 • Синдром на Даун и др.

Обикновено знания, които отнемат 1-2 години за научаване, с Fast ForWord се добиват за 40-60 учебни часа. Причините за добрите резултати в обучението със софтуера са не само в адаптираното обучение, но и геймификацията и навременната обратна връзка. Този начин на преподаване ангажира учениците и насърчава активното им участие.

Терапия чрез Fast ForWord​

Помощ при дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието, разстройство на слуховата обработка, обучителни трудности и затруднения при изучаването на английски.

Reading Assistant или ClearFluency

Това е иновативен инструмент, компонент от програмата Fast ForWord. Той осигурява интензивни практически упражнения за четене наум и на глас. Това подобрява плавността на четене и разбирането на текста.

Патентованата технология в Reading Assistant чува всяка дума и предлага незабавна интервенция, когато учениците се затруднят с изговарянето на някой израз. Така новопридобитите умения се затвърждават, мотивацията не се губи и фокусът е върху разбирането на смисъла на текста.

От Април 2023, новото име на Reading Assistant е ClearFluency.

ClearFluency (Reading Assistant) предлага на децата изключително важни ресурси за тяхното развитие:

 • Над 450 четива с различни нива на трудност;
 • Навременна обратна връзка;
 • Редовни проверки за разбиране на текста и др.

Test

Облачната програма дава ясна представа за уменията по английски език на учениците. Информацията се базира на отговорите, дадени на различните по трудност въпроси. Оценката е върху 4 отделни компонента:

 • Фонологично осъзнаване – уменията за разпознаване на звукове и разграничаването на срички и думи на английски;
 • Декодиране на думите – възможностите на детето да изгражда връзка между звук и буква;
 • Речников запас – разбира ли ученикът значението на думите в текста;
 • Четене и слушане с разбиране – може ли детето да предаде думите в текста самостоятелно, след като е извлекло смисъла от прочетеното/чутото.

Курсове по Английски език

Онлайн индивидуални курсове по английски език за деца и възрастни. Подходящи за начинаещи до професионалисти, кандидат студенти и интервюта за работа.

MATHia

Софтуерът е разработен, за да мотивира учениците в обучението по математика чрез персонализиран подход. Това е възможно с помощта на вградения интелигентен алгоритъм. Той идентифицира слабостите в усвояването на математическите понятия и дава обратна връзка.

MATHia набляга обучението в областите, в които децата имат най-много пропуски и им помага да овладеят дадената математическа концепция. Непрекъснатата обратна връзка е достъпна за учителите, възпитаниците и техните родители. Оценяването в програмата не е моментно, а постоянно, която полезно за изграждането на по-ясна представа за знанията на курсистите.

boys gaming

Понякога учителите в училище нямат нужното време, за да обърнат специално внимание на всички деца и техните пропуски. Това е заради големия брой ученици в клас и краткия учебен час. Често се случва някое дете да не успее да усвои добре учебния материал.

Продуктите в NSCenter са решението на този проблем. С тях курсистите могат да учат от уюта на дома си, докато програмите са управлявани от ментор. Часовете се провеждат в удобно време за тях. Възможно е използването на интелигентните софтуери и в клинична или училищна среда, за да се улесни процесът на обучение.

Английски език за деца и ученици​

Онлайн индивидуален курс по английски език за деца и ученици. Подходящ за начинаещи (A0) до кандидат студенти (C1 и C2).

Как NSCenter може да допълва обучението по английски език в училище

Както споменахме и по-рано, програмата Fast ForWord и нейния компонент Reading Assistant, са чудесно допълнение към обучението в училище. Заедно тези две програми могат изключително много да улеснят усвояването на английски език.

До такава степен може да подобри знанията, че детето да се научи да го говори английски без акцент за отрицателно време. Това е така, защото Fast ForWord се фокусира върху когнитивните умения, а Reading Assistant подобрява плавното четене и разбирането на текста.

Всяко училище в може да се довери на интелигентните софтуери от NSCenter. Адаптираното обучение, което те предлагат, със сигурност ще помогне за подобряване на знанията английски език.

Комбинацията от Fast ForWord и Reading Assistant ще осигури на детето стабилна основа в езика. Адаптиращите се софтуери и повишеното ниво на обучение ще го подготвят за академичен и професионален успех.

За добрата реализация на училището и учениците в него се налагат някои промени. Вкарването на иновативни методи на преподаване е правилният път в тази насока. Това е и причината продуктите на Carnegie Learning да са ключова част в обучението в над десетки хиляди училища в цял свят.

Може ли NSCenter да помогне за подготовката за изпити?

Английски език за възрастни​

Онлайн индивидуален курс по английски език за възрастни. Подходящ за начинаещи (A0) до професионалисти (C1 и C2), кандидат студенти и интервюта за работа.

Изпитите и матурите са стресиращи за децата, особено ако не са добре подготвени за тях. Всички софтуери за обучение, които ще намерите в NSCenter са създадени на базата на изкуствен интелект. Обикновената подготовка трудно би се сравнила с начина, по който те поднасят материала.

Персонализираното обучение е разковничето към перфектно усвоените знания. Причината е, че в традиционния начин на преподаване материалът е един. Той трябва да се следва и не трябва да има забавяния, за да може да се мине през него за една учебна година.

За разлика от класическото преподаване, Fast ForWord и MATHia се адаптират спрямо напредъка на курсистите и наблягат на техните пропуски. С времето децата усъвършенстват знанията си и получават високи оценки, както в училище, така и на матури.

Учениците се чувстват мотивирани и със самочувствие, че ще се справят с предстоящите изпити. Сигурни са в знанията си и са без страх от провал. А този начин на мислене е ключов и за по-нататъшното им развитие.

Често задавани въпроси

Да, интензивният курс по английски език с Fast ForWord подготвя курситите си за всякакви изпити. Включително и за признатите в Европа езикови сертификати:

 • Обща европейска езикова рамка (Common European Framework Of Reference For Languages)
 • TOEFL (Test Of English as a Foreign Language)
 • IELTS (International English Language Testing System)

Софтуерът MATHia работи на английски език. Ако детето ви се затруднява с него, можете да използвате Google Translate.

Ето и стъпките, които да следвате, за да го включите в приложението:

 1. Стартирайте MATHia.
 2. Редактирайте своя MATHia Avatar, като кликнете на моливчето.
 3. Поставете отметка в квадратчето на Enable Google Translate и запазете.
 4. В горната част на екрана ще се появи функцията Google Translate. Изберете езика, който искате да се показва, от падащото меню.
 5. Изберете езика, който желаете да използвате, от падащото меню.
 6. Текстът вече ще е преведен на желания от вас език.
 7. В случаите, в които учениците трябва да въвеждат отговори с думи, те трябва да го направят на английски език.

Обучението чрез Fast ForWord е интензивно. Учебните часове на месец са по 48, 60 или 90. Продължителността им е от 30, 50 или 90 минути.

За нас
Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…
Абониране
Виж още

За нас

Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…

Услуги

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord