Разкриване на легендата: историята и произходът на празника на любовта – Свети Валентин

14

Щом февруари разгъне крилата си, сърцата по света забиват малко по-бързо в очакване на Деня на влюбените. Празникът на любовта, романтиката и привързаността, този ценен и любим празник е завладявал въображението на хората в продължение на векове. Но зад цветята, шоколада и любовните бележки се крие една завладяваща история, пропита с традиции и легенди.

Легендата за Свети Валентин

Произходът на Деня на влюбените може да се проследи до Древен Рим, където млад свещеник на име Валентин се противопоставя на заповедите на император Клавдий II. По време на война Клавдий забранил браковете, тъй като смятал, че самотните мъже са по-добри войници от тези със съпруги и семейства. Валентин обаче продължил да осъществява тайни бракове за млади влюбени двойки.

Когато действията му са разкрити, Валентин е хвърлен в затвора и осъден на смърт. Легендата разказва, че докато чакал екзекуцията, той се сприятелил с дъщерята на тъмничаря си и ѝ изпратил писмо, подписано с „От твоя Валентин„, като по този начин вдъхновил традицията да се разменят любовни писма на Свети Валентин.

 

Английски език за възрастни​

Онлайн индивидуален курс по английски език за възрастни. Подходящ за начинаещи (A0) до професионалисти (C1 и C2), кандидат студенти и интервюта за работа.

 

Еволюция на празника

През вековете Денят на влюбените се превръща от религиозен празник в празник на романтичната любов и привързаност. През Средновековието празникът се свързва с придворната любов, а поети и писатели възхваляват рицарските добродетели и предаността. През XVIII в. размяната на ръчно изработени картички и символи на обич се превръща в популярен обичай, проправяйки пътя към комерсиализирания празник, който познаваме днес.

Вечна традиция

Днес Свети Валентин се празнува по целия свят с жестове на любов и обич. От вечери на свещи и романтични пътешествия до сърдечни подаръци и признания в любов, двойките приемат възможността да изразят чувствата си и да подсилят връзките си. Независимо дали празнувате с романтичен партньор, приятели или семейство, Свети Валентин напомня да ценим хората, които са ни скъпи.

Прегърнете любовта и ученето с Европейския център по невронауки

На този Свети Валентин се впуснете в пътешествие на любов и учене с Европейския център по невронауки. Докато обсипвате любимите си хора с обич, защо да не обогатите умовете си заедно с нашите експертно разработени курсове по езиково обучение и когнитивно развитие?

От 7 февруари до 14 февруари 2024 г. се запишете за някой от нашите курсове в Европейския център по невронауки и ще получите безплатен едномесечен абонамент за любимия си човек.

Независимо дали се интересувате от овладяване на нов език, подобряване на когнитивните си способности или подготовка за академичен или професионален успех, нашите курсове предлагат персонализирани инструкции и иновативни техники, които да ви помогнат да постигнете целите си.

Курсове по Английски език

Онлайн индивидуални курсове по английски език за деца и възрастни. Подходящи за начинаещи до професионалисти, кандидат студенти и интервюта за работа.

Докато празнуваме вечната традиция на Свети Валентин, нека не само да изразим любовта си един към друг, но и да приемем възможността за личностно израстване и обогатяване. От скромното начало на един смел свещеник до световния празник на любовта и привързаността, историята на Свети Валентин ни напомня за непреходната сила на любовта да вдъхновява и обединява всички нас. Така че през този февруари подарете знание и връзка с Европейския център по невронауки и наблюдавайте как любовта и ученето ви процъфтяват заедно.

За нас
Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…
Абониране
Виж още

За нас

Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…

Услуги

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord