Подобри уменията си за четене и запомняне на всяка възраст

magnet me jupaxbh fgc unsplash

Възрастните могат да подобрят четенето и ученето на всяка възраст.

Да, ако цял живот сте чели бавно, борили сте се с разбирането на текст или сте имали дислексия, изглежда малко вероятно нещо да се промени.

Но вече знаем, че мозъкът е пластичен, може да се тренира и функциите му могат да се подобрят на всяка възраст. Прозорецът към по-доброто четене, обработване на информация и решаване на тестове е винаги отворен.

Ние предлагаме помощ за четене за възрастни под формата на софтуера за онлайн трениране на мозъка Fast ForWord, 30 минути на ден, 3-5 дни в седмицата. Това може да доведе до значителна промяна само за няколко месеца.

Как изглеждат проблемите с ученето

Възрастните са склонни да се съобразяват с проблемите си с четенето и ученето. Ако слушането е трудност поради отслабени умения за слухова обработка, те знаят да ограничат разговорите в шумни помещения.

Ако четенето винаги им е било трудно, те обикновено не четат много и приемат, че винаги ще четат бавно и ще се затрудняват с разбирането на текста, ако той е дълъг или сложен.

Тези постоянни проблеми с ученето могат да блокират и напредъка в кариерата. Влиянието им върху полагането на изпити затруднява постигането на необходимите сертификати или просто ги прави невъзможни.

 

Историята на Fast ForWord

Мозъчна пластичност за обучение и терапия. История на създателите доктори Мерзеник, Талал, Дженкинс и Милър. Основни ползи от обучението чрез Fast ForWord.

 

Възможности за лечение

Повечето възрастни живеят с проблеми с ученето, като погрешно приемат, че ако училището не е могло да им помогне, то нищо не може.

Те грешат в това отношение.

Повечето училища дори не се занимават с източника на затрудненията в ученето. Инструментите, които използват, за да помогнат на учениците да преодолеят основните си проблеми – списъци с думи, допълнителна помощ от учители, стоене в предната част на класа – са само стратегии за справяне. Има вероятност все още да не сте се опитали да се справите с източника на затрудненията в четенето или ученето.

Напредъкът в неврологията вече дава възможност да се работи по тези основни забавяния, особено по отношение на четенето и полагането на тестове.

 

Английски език за възрастни​

Онлайн индивидуален курс по английски език за възрастни. Подходящ за начинаещи (A0) до професионалисти (C1 и C2), кандидат студенти и интервюта за работа.

 

Помощ за четене за възрастни

Европейски център по невронауки предлага онлайн софтуер Fast ForWord за домашно четене с дистанционно ръководство. Това е програма за клинична сила, която можете да изпълнявате вкъщи по собствен график.

В началото правим оценка, а след това разработваме индивидуална последователност от програми, които да отговарят на вашите нужди.

За нас
Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…
Абониране
Виж още

За нас

Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…

Услуги

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord