Микронутриентите са важен фактор за подобрение при деца със Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност – вижте резултатите от изследванията!

micronutrients benefit children with adhd

В изследване, публикувано в „Журнал на Американската Академия по Детска Психиатрия“, учени докладват, че деца със Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност са показали подобрение по отношение на емоционалната регулация, след като са взимали специална формула от микронутриенти по време на проучването.

Резултатите показват, че при децата в изследването, на които са били давани тези микронутриенти, вероятността за подобрение е три пъти по-голяма в сравнение с децата от плацебо групата (54% в първата група срещу 18% във втората).

Формулата с микронутриенти съдържала всички известни витамини и важни минерали. Децата взимали тази формула в продължение на 8 седмици.

Историята на Fast ForWord

Мозъчна пластичност за обучение и терапия. История на създателите доктори Мерзеник, Талал, Дженкинс и Милър. Основни ползи от обучението чрез Fast ForWord.

Д-р Джанет Джонстън, професор в Департамента по Детска Психиатрия към Университета по Здраве и Наука в Орегон и водещ автор на изследването, пояснява:

„Взимането на добавка, съдържаща всички известни витамини и есенциални минерали в дози, които са между стандартната препоръчителна дневна доза и горния лимит за приемане на тези микронутриенти, може да подобри настроението и концентрацията при деца със Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност и емоционална дисрегулация.“

Д-р Джонстън също така допълва:

„Тези открития потвърждават резултатите от предишни изследвания, направени в Нова Зеландия, проучващи влиянието на микронутриентите върху деца със Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. Нашите изследвания, както и тези от Нова Зеландия, установиха, че взимането на добавки с всички известни микронутриенти може да има положителен ефект върху голям процент от децата с този синдром. Тези открития могат да бъдат взети предвид от специалистите, третиращи Синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност, както и от родителите на деца с този синдром и свързаната с него емоционална дисрегулация.“

Терапия чрез мозъчна пластичност​

Помощ при дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието, разстройство на слуховата обработка, обучителни трудности и затруднения при изучаването на английски.

В изследването са участвали 135 деца с дефицит на внимание, които не приемат лекарства. Те били разделени на две групи – едните приемали формулата с микронутриентите, а другите били в плацебо групата. Изследванията на кръв и урина по време на проучването показали, че интервенцията няма негативни странични ефекти върху децата.

Родителите на децата в двете групи не разполагали с информация за това дали тяхното дете попада в плацебо групата или действително приема формулата с микронутриентите.

Освен поведенческите и емоционалните ползи от микронутриентите, било установено, че те пораснали с 6 мм повече на височина в сравнение с децата от плацебо групата.

Бъдещите изследвания ще бъдат фокусирани върху откриване на механизмите, по които микронутриентите действат и защо при някои деца ефектът е по-голям, а при други – не. Хипотезите по отношение на действието на микронутриентите включват положителната промяна в микробиома на червата, намаляване на маркерите на възпаление (напр. цитокините), попълване на дефицитите в нивата на минералите в тялото и оптимизация на невротрансмисията.

Английски език за деца и ученици​

Онлайн индивидуален курс по английски език за деца и ученици. Подходящ за начинаещи (A0) до кандидат студенти (C1 и C2).

Холистичният подход към третиране на Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност е важно да включва освен запълване на липсите в микронутриентите също така и подобряване на екзекутивните мозъчни функции и когнитивните умения свързани с тях. Иновативен начин за постигане на това подобрение е използването на програмата Fast ForWord. Тя е създадена от невроучени на базата на откритията за невропластичността и цели именно развиване на екзекутивните мозъчни функции и когнитивните умения, сред които е способността за концентрация и управление на вниманието.

Fast ForWord е разработена под формата на игра с упражнения, които стимулират мозъка да изгражда нови невронни връзки отговарящи за когнитивните умения. Програмата може да се използва както в училищна, така и в домашна обстановка.

Терапия чрез Fast ForWord​

Помощ при дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието, разстройство на слуховата обработка, обучителни трудности и затруднения при изучаването на английски.
  • Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност

  • Емоционална регулация

  • Концентрация

  • Емоционална дисрегулация

  • Екзекутивни функции

  • Когнитивни умения

  • Fast ForWord

  • Учене на английски език

Източник: Neuroscience News

За нас
Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…
Абониране
Виж още

За нас

Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…

Услуги

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord