Историята на математическия софтуер MATHia и Carnegie Learning

Математика чрез MATHia и историята на Carnegie Learning.

Какво е MATHia?

MATHia е интерактивна платформа за обучение по математика за ученици от 6 до 12 клас, която имитира обучение с истински учител. Тя е най-прецизната и усъвършенствана сред всички познати математически софтуерни програми. Индивидуалното преживяване на всеки ученик, управлявано от изкуствен интелект (AI) и подкрепата на ментор гарантират, че всеки ще запълни пропуските си и ще покаже по-високи резултати в края на курса на обучение.

Кога се появява Carnegie Learning и как се ражда MATHia?

Ако вече сте се запознали с историята на програмата Fast ForWord, вероятно помните, че четиримата учени-изследователи д-р Мерзеник, д-р Талал, д-р Дженкинс и д-р Милър основават организацията Scientific Learning в началото на 1996 г. Те започват да предлагат системата за изучаване на английски език Fast ForWord на специалисти по речта – първо в училищата в САЩ и Канада, а в последствие в повече от 55 държави по света.

Историята на Fast ForWord

Мозъчна пластичност за обучение и терапия. История на създателите доктори Мерзеник, Талал, Дженкинс и Милър. Основни ползи от обучението чрез Fast ForWord.

През септември 2020 г. Carnegie Learning придобива компанията Scientific Learning, с основен продукт Fast ForWord, който е базиран на невронауката, подобно на специализираната софтуерна програма MATHia, която също използва невронауката за изучаване на математика.

Обединявайки двата водещи предмета в средното образование – език и математика, Carnegie Learning се превръща в лидер сред доставчиците на образователни технологии, учебни програми и решения за професионално обучение в световен мащаб.

Началото на Carnegie Learning

Пенсилвания, 1998г. След десетилетия научни изследвания на начина, по който учениците учат, учени по когнитивни и компютърни науки от Carnegie Mellon University се обединяват с преподаватели по математика в държавните училища в Питсбърг, за да стартират технология за обучение по математика в гимназиалния курс на обучение – Cognitive Tutor®.

Така се ражда компанията Carnegie Learning, като за нейни основатели се смятат учените Стивън Ритър (Steven Ritter), Джон Андерсън (John R. Anderson), Уилям Хадли (William S. Hadley) и Кенет Кодингер (Kenneth Koedinger).

Терапия чрез Fast ForWord​

Помощ при дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието, разстройство на слуховата обработка, обучителни трудности и затруднения при изучаването на английски.

История в развитие на MATHia

2010 – 2011г. Компанията стартира Carnegie Learning Math Series – продукт за прогимназиален курс, който включва учебник и следващото поколение Cognitive Tutor – MATHia. Проведено по това време проучване показва, че модерният подход на Carnegie Learning към обучението по математика може да доведе до почти двойно по-добри резултати.

2018 г. При друго стратегическо сливане на подразделението на Carnegie Learning с EMC School и Mondo Publishing компанията успява да разшири продуктовото си портфолио. То вече включва програми по математика за средното образование, както и такива по английски език и литература и чужди езици (испански, френски, немски, китайски и др.). От този момент фокусът е поставен върху предоставянето на висококачествено съдържание и технология за автоматизирано диференциране, които водят до превъзходни резултати от преподаването и ученето.

Курсове по Английски език

Онлайн индивидуални курсове по английски език за деца и възрастни. Подходящи за начинаещи до професионалисти, кандидат студенти и интервюта за работа.

2020 г. Carnegie Learning придобива Scientific Learning – водещ онлайн доставчик на софтуер за четене и език, който създава иновативната програма Fast ForWord. Екипът на Literacy Design Collaborative (LDC) също се присъединява към Carnegie Learning и разширява предложенията им за учебна програма по английски език и литература.

2021 г. Сливането и колаборацията с други компании продължават и през 2021 г. Тогава Carnegie Learning придобива Zorbit’s Math, допълнителен математически софтуер, който използва адаптивно обучение, базирано на игра. То е насочено към учениците от начален етап и им помага да развият по-задълбочено разбиране на математиката и самочувствие за развитието си. С това разширение на своето портфолио от доказани технологични решения за образованието, Carnegie Learning вече успява да обхване математиката и четенето във всички етапи на средното образование.

Настоящето и бъдещето на Carnegie Learning и MATHia

В края на 2021 г. Министерството на образованието на САЩ отпуска на Carnegie Learning безвъзмездна помощ от 2 милиона долара, която да бъде получена в продължение на пет години. Средствата ще бъдат използвани за тестване на полеви подобрения на софтуера MATHia.

Английски език за деца и ученици​

Онлайн индивидуален курс по английски език за деца и ученици. Подходящ за начинаещи (A0) до кандидат студенти (C1 и C2).

Ритър и неговият екип ще интегрират MATHia с UpGrade, платформа с отворен код, предназначена да подобри равнопоставеността на обучението, да предостави по-добра мотивационна подкрепа на учениците и да подпомогне учителите да насочват по-добре обучението.

„Това финансиране разширява възможността да ускорим обучението на всички ученици чрез тестване на широка гама от подобрения на MATHia и допълнително подобрява практиките, прилагани в училищата. Освен това ни позволява да си сътрудничим с други изследователи, за да можем по-ефективно да правим иновации за обучение в дигиталното пространство с множество направления на изследване.“, казва един от основателите и главен учен на Carnegie Learning Стивън Ритър.

А изпълнителният директор Бари Малкин добавя: „Развълнувани сме, че нашият изследователски екип има тази възможност да продължи да върши работата не само по включването на най-добрите практики, базирани на проучвания, в нашите образователни технологични решения, но също и за формирането и стимулирането на това проучване“.

Английски език за възрастни​

Онлайн индивидуален курс по английски език за възрастни. Подходящ за начинаещи (A0) до професионалисти (C1 и C2), кандидат студенти и интервюта за работа.

5-те силни страни на математическия софтуер MATHia

  • MATHia е признат лидер в областта на образователните технологии.

  • MATHia използва изкуствен интелект (AI) в помощ на учители и ученици.

  • MATHia предлага адаптивно обучение спрямо индивидуалните нужди.

  • MATHia прилага формиращо оценяване.

  • MATHia предлага новаторски решения за най-трудните предизвикателства в образованието.

Или, както изпълнителният директор Бари Малкин обобщава: „В Carnegie Learning ние винаги сме искали същото като преподавателите, администраторите и политиците: учениците да учат възможно най-ефективно, използвайки технология, която допълва чудесната работа, която учителите вършат всеки ден.“

Източници:

За нас
Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…
Абониране
Виж още

За нас

Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…

Услуги

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord