Мъдри мисли на английски език с превод

Мъдри мисли на английски език с превод

Животът е подарък, който всеки човек получава. Човек не спира да се учи през целия си живот. Това е една от красивите черти на съществуването ни. Възходите и паденията, които всеки човек преживява ни учат на толкова, колкото дори не можем и да си представим. Колкото повече грешим, толкова по-мъдри ставаме.

Мислене, мотивация и мъдрост

Колкото повече мислим, толкова по-умни ставаме. Това е и главната причина, поради която всеки един учител се стреми към това да подканва учениците си да мислят и да стигат до възможни благоприятни решения.

Независимо какъв предмет изучават, учениците трябва постоянно да дават варианти на определени въпроси и сами да стигат до най-добрите решения. Стимулирането на мисловната дейност на учениците спомага и за тяхното бъдещо мнение, за техните мисли и за това – в какви ще се превърнат те, когато пораснат.

Историята на Fast ForWord

Мозъчна пластичност за обучение и терапия. История на създателите доктори Мерзеник, Талал, Дженкинс и Милър. Основни ползи от обучението чрез Fast ForWord.

Една мъдра мисъл, обяснена и поднесена по подходящ начин на учениците, може да бъде ключова за техните решения и за това в какви ще се превърнат те. „Дали детето ми ще бъде упорито и мотивирано да успява?“ – това е въпрос, който притеснява почти всеки един съвременен родител.

Всичко се крие дълбоко в нашите глави и когато мислим или четем мъдри мисли, ние веднага поставяме себе си във въпросната ситуация. Както е и с общите снимки. Всеки първо поглежда себе си. Съпоставката със себе си в цитат или мисъл може да ни накара доста да се позамислим и често дори може да ни мотивира.

Мотивацията е една от ключовите характеристики на пълноценния живот. Зад всяка наша цел или мечта трябва да се крие мотивация, за да я постигнем. Мъдрите мисли могат да бъдат мотивация не само, за да се учим и развиваме, а и – да бъдем малко по-добри.

Терапия чрез мозъчна пластичност​

Помощ при дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието, разстройство на слуховата обработка, обучителни трудности и затруднения при изучаването на английски.

Колкото повече мислим и искаме нещо, толкова по-мотивирани сме да го получим. А, за да го получим, трябва мъдро да премислим всеки наш следващ ход. Грешките са много важна част от нашия живот. Те ни помагат да осъзнаваме правилното и неправилното, и да бъдем по-мъдри.

Мъдри мисли на английски език с превод

Всички ние имаме любим цитат или мъдра мисъл, която често използваме, за да мотивираме себе си, приятел, роднина, дете, дори и родител.

Ето една колекция от мъдри мисли, които ще ни помогнат да извлечем максималното от живота, да се радваме на малките неща, и да не спираме да се борим за това, за което мислим всеки ден.

“If you can dream it, you can do it.“ – Walt Disney

„Ако можеш да си го представиш, можеш и да го постигнеш.“ – Уолт Дисни

Уолт Дисни е известен като човек, който сбъдва всичките си мечти. Всъщност всеки може да го направи. Просто се изискват доста труд и усилия. Все пак всичко е възможно в този свят. Последното изречение ме води към една прекрасна мъдра мисъл на Одри Хепбърн.

“Nothing is impossible! The word itself says “I’m possible”. – Andrey Hepburn

„Всичко е възможно. Самата дума „невъзможно” казва „Не, възможно е!“ – Одри Хепбърн

Често се случва така, че когато кажем „никога не бих го направил“, „никога няма да стане“ – всъщност на някакъв етап от живота си ние правим въпросното нещо, и това, за което си мислим, че няма да стане – то се случва. Животът е магия, която никога не трябва да подценяваме.

“You are never too old to set another goal or to dream a new dream.“ – C. S. Lewis

„Никога не си твърде стар, за да си поставиш нова цел и да имаш нова мечта.“ – Клайв С. Луис

Много хора казват, че е по-лесно да научим един език, когато сме още млади, но наистина има много предимства да учим език, когато сме по-възрастни.

“Today a reader, tomorrow a leader.“ – Margaret Fuller

„Днес читател, утре лидер.“ – Маргарет Фулър

Четенето не е важно само за придобиване на знания, то ни помага да изградим своя речник от думи, както и да подобрим нивото си по английски език.

“The future depends on what we do in the present!” – Mahatma Gandhi

„Бъдещето зависи от това, което правим в настоящето!“ – Махатма Ганди

Колкото по-мотивирани сме да следваме мечтите си и да осъществяваме целите си, толкова по-финансово стабилни и щастливи ще бъдем в бъдеще. Колкото повече работим върху себе си днес, толкова по-благодарни ще бъдем на себе си утре.

“To have another language is to possess a second soul.“ – Charlemagne

„Да знаеш друг език означава да притежаваш втора душа.“ – Карл Велики

Изучаването на нов език ни дава шанс да бъдем различни. Трябва да се възползваме максимално от този шанс.

“Language is wine upon the lips.” – Virginia Woolf

„Езикът е вино по устните.“ – Вирджиния Улф

Когато учим език, не трябва да бързаме. Колкото повече забавим темпото, толкова по-голяма наслада ще усетим след като повишим нивото си. Ученето на език често е толкова приятно, колкото и крайната цел.

„The biggest adventure you can take is to live the life of your dreams.“ – Oprah Winfrey

„Най-голямото приключение, в което можеш да се впуснеш, е да изживееш живота, за който мечтаеш.“ – Опра Уинфри

Не трябва да се страхуваме от живота, а да взимаме от него с пълни шепи. Ако се замислим за мечтите си и работим всеки ден върху това да ги постигаме, ще живеем живота, който ние искаме, а не живота, който просто трябва да живеем. Никога не трябва да се отказваме от нещо, за което мислим всеки ден.

“Be the change you want to see in the world!” – Mahatma Gandhi

„Бъди промяната, която искаш да виждаш в света.“ – Махатма Ганди

Ако желаем светът и хората да се променят, първо трябва да променим себе си. Промяната трябва да започне първо от самите нас. Най-лесно се съди отстрани, но всъщност трябва първо да съдим себе си и ако ние сме перфектни, тогава да осъждаме околните.

“It doesn’t matter how slowly you go as long as you do not stop.“ – Confucius

„Няма значение колко бавно напредваш, докато не спреш да напредваш.“ – Конфуций

Изучаването на нов език може да отнеме много време. Ако смятате, че бавно напредвате, добре е да имате предвид мъдрата мисъл на Конфуций. Колкото повече опитваме и вярваме, че нещо ще се случи, толкова по-голям е шансът да го постигнем, да удовлетворим желанието си и да постигнем крайната цел.

“Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.“ – Samuel Beckett

„Някога опита. Провали се. Няма значение. Опитай отново. Провали се отново. Провали се по-добре.“ – Самюъл Бекет

Правенето на грешки е част от процеса на изучаване на език. Грешки правим и през целия си живот. Ключът към успеха е да се поучаваме от грешките, които правим.

Не се страхувайте да изпробвате нови неща на английски език, но не забравяйте да ги обмислите добре и да решите кое е било успешно и върху какво трябва да продължите да работите.

“There is no substitute for hard work.“ – Thomas Edison

„Няма заместител на упоритата работа.“ – Томас Едисон

Изучаването на всеки чужд език е тежка задача, така че подготовката, усилията, трудът и отделеното време са ключови за постигането на желаните резултати.

“Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.“ – Gandhi

„Живей така, сякаш ще умреш утре. Учи така, сякаш ще живееш вечно.“ – Махатма Ганди

Наслаждавайте се на живота, но не забравяйте, че изучаването на английски език ще ви подготви и ще ви отвори много врати в бъдеще.

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world”. – Nelson Mandela

„Образованието е най-мощното оръжие, което може да използвате, за да промените света“. – Нелсън Мандела

Образованието е огромна ценност. То е свобода, прозорец, светлина, мощно оръжие и ключ към много врати.

“The secret of education lies in respecting the pupil”. – Ralph Waldo Emerson

„Тайната на обучението се крие в уважението към ученика.“ – Ралф Уолдо Емерсън

Уважението и ведрото отношение към ученика са едни от ключовите фактори, които влияят на неговата мотивация да мисли, да учи и да се развива.

Ето защо всеки един учител трябва да се стреми към това да уважава учениците и да им показва, че са важни и значими. Когато човек се почувства значим и стойностен, той е способен да изкачи безброй върхове.

“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.“ – Benjamin Franklin

„Кажи ми и ще забравя. Покажи ми и ще запомня. Включи ме и ще разбера.“ – Бенджамин Франклин

Много разумен съвет. Точно сега е времето всеки един от вас да се включи, да се впусне в приключение, което ще му отвори хиляди врати в живота. Време е да започнем да учим чужд език, за да разберем всъщност колко важен е той във всяка една сфера от нашия живот.

Курсове по Английски език

Онлайн индивидуални курсове по английски език за деца и възрастни. Подходящи за начинаещи до професионалисти, кандидат студенти и интервюта за работа.

Защо е важно да употребяваме и учим нови мъдри мисли на английски език всеки ден?

В живота понякога изживяваме трудни моменти. Изправени сме пред това да взимаме съдбоносни решения. Понякога е трудно, друг път ни изглежда невъзможно да продължим. Всеки човек има проблеми.

Позитивизмът е единственото нещо, с което можем да избегнем лошите чувства и неприятните усещания. Когато сме оптимистични, мотивирани и позитивни, ние гледаме на света с други очи.

Радваме се на малките неща и ги оценяваме. Когато даваме от себе си – изпитваме задоволство и ни е топло на душата. Когато сме добри, сме всъщност най-щастливи. Това, което може да ни напомня да бъдем по-добри и различни са мъдрите мисли. Те ни отварят очите. А смисълът им – ни топли душите!

Английски език за деца и ученици​

Онлайн индивидуален курс по английски език за деца и ученици. Подходящ за начинаещи (A0) до кандидат студенти (C1 и C2).

Използването на мъдри мисли и цитати е ключово както за изучаването на английски език, така и за нашата мотивация – да учим, да израстваме и да се развиваме. Чрез търсенето, научаването и употребяването на мъдри мисли, ние обогатяваме речника си от думи, можем да помагаме на другите и най важното – по този начин израстваме като интелигентни личности.

Автор: Зейнеп Джугдан – филолог и практикуващ преподавател по английски език.

Най-важните моменти
  • Популярни поговорки и мъдри мисли на английски език с превод;

  • Да извлечем максималното от живота;

  • Предимства да учим език, когато сме възрастни;

  • Да живеем живота, който искаме и за който мечтаем;

  • Богат речник от думи;

  • Наслаждавайте се на живота с изучаване на английски език;

  • Дали детето ми ще бъде упорито и мотивирано да успява;

  • Мъдрите мисли могат да бъдат мотивация да се учим, развиваме и да бъдем по-добри;

  • Цитат или мисъл може да ни накара да се замислим и често може да ни мотивира.

За нас
Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…
Абониране
Виж още

За нас

Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…

Услуги

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord