Какво представляват продуктите на Carnegie Learning за математика

Какви са решенията на Carnegie Learning за математика?

Carnegie Learning предлага продукти за обучение по математика, подходящи за ученици от 1-ви до 12-ти клас, които са изработени от учени, педагози и изследователи.

Целта на програмите е да предоставят уроци по математика, които да се различават от традиционните начини на обучение, предлагайки иновация и индивидуален подход към всеки, който ги използва.

Главните математически софтуери на Carnegie Learning са Zorbit’s (за деца от 1-ви до 6-ти клас) и MATHia (за ученици от 6-ти до 12-ти клас). И двата софтуера показват много добри резултати след многогодишно тестване в реална учебна среда, показвайки, че учениците имат много по-висок успех от тези, изучаващи математика по традиционния начин.

За щастие, в България също можете да откриете техните програми, които да помогнат на учениците да овладеят принципите на математиката. Това е така, тъй като NSCenter си партнира с Carnegie Learning и защото споделят една обща цел – възможно най-много ученици да имат достъп до по-добро образование.

Историята на Fast ForWord

Мозъчна пластичност за обучение и терапия. История на създателите доктори Мерзеник, Талал, Дженкинс и Милър. Основни ползи от обучението чрез Fast ForWord.

Какво е Carnegie Learning и какви продукти предлага компанията

Carnegie Learning е доставчик на софтуери и услуги в областта на образованието за деца до 12 клас и възрастни по математика, езици и наука.

Наборът им от решения за по-иновативно обучение са базирани на множество научни изследвания, които са доказали ефективността си. По-долу ще ви представим тези, които можете да откриете в България, предлагани от Европейски център по невронауки.

Програма за терапия чрез мозъчна пластичност

Neuro Therapy е терапия чрез програмата Fast ForWord – софтуер, основаван на невронаучни изследвания и използващ технологии, които да помогнат на децата за по-успешното учене.

Това решение се доказва като изключително ефективно в работата с деца със специални образователни потребности като:

Английски език за възрастни​

Онлайн индивидуален курс по английски език за възрастни. Подходящ за начинаещи (A0) до професионалисти (C1 и C2), кандидат студенти и интервюта за работа.

Програми за обучение по английски език

Програмите за обучение по английски език са подходящи не само за деца, но и за възрастни, които са опитвали многократно да научат английски език, но без успех. Общото между тях е, че пресъздават начина на учене на майчиния език, което от своя страна води до подобряване на уменията за четене, слушане и говорене.

Използвайки програмите Fast ForWord и Reading Assistant, учениците бързо ще превъзмогнат затрудненията си с четенето, разбирането и говоренето на езика. Отделянето на 40 до 60 часа месечно в изучаването на английски с двете програми може да постигне резултат, за който са нужни 1-2 години традиционно обучение.

Благодарение на системата Fast ForWord, милиони ученици в над 55 държави и от различни възрасти постигат високи и продължителни резултати.

Програми за обучение по математика

Основните програми за уроци по математика на Carnegie Learning са две.

Zorbit`s за ученици от 3-ти до 5-ти клас

Програмата обединява играта и педагогиката, което за много хора е изненадващо. Дори играта и педагогиката да ви звучат взаимноизключващи се, изследванията на Carnegie Learning са доказали, че чрез метода учене чрез игра децата запомнят по-лесно учебния материал.

MATHia за ученици от 6-ти до 12-ти клас

MATHia е софтуер, осигуряващ на децата индивидуален подход в уроците по математика и моментна обратна връзка. Благодарение на изкуствения му интелект, MATHia прави досадното решаване на задачи по математика в приятно занимание, което е достъпно дори и за децата с трудности по предмета.

Как се използват продуктите на Carnegie Learning по света

Над 20% от училищата в САЩ и Канада са се доверили на Carnegie Learning и това, разбира се, води и до една много добра статистика. Децата, обучавани чрез математически софтуери MATHia и Zorbit’s изкарват от 3 до 4 пъти по-високи оценки в сравнение с учениците чрез традиционно обучение.

Нестандартните методи на обучение по математика (МАTHia и Zorbit’s) се прилагат като основно средство на преподаване. Иновативните технологии на обучение предлагат индивидуален подход към всеки ученик, благодарение на изкуствен интелект. Това прави използването на допълнителни учебни материали излишно.

Благодарение на успеха на продуктите на Carnegie Learning, от няколко години те са ключов компонент от учебния процес и на много други държави, част от които са Австралия, Китай и Холандия.

Решения на Carnegie Learning за обучение по математика - видове и предимства

Обучението по математика с MATHia и Zorbit’s насърчават математическото и логическото мислене, стимулирайки любопитството към нови знания.

Предимства на Zorbit’s/MathStoria за ученици от 1-ви до 6-ти клас

Carnegie Learning преобразява начина, по който децата правят първите си стъпки в света на математиката. Zorbit’s е обучителна платформа, която се основава на игрите, или по-точно на ученето чрез игра.

Всичко започва с доказалите се в изследванията игри Zorbit’s Math Adventure и Mathstoria, в които децата изучават математически понятия, съобразени с учебната програма, по изненадващ и запомнящ се начин.

Едно от предимствата на този вид обучение при подрастващите е, че се е доказал като един от най-добрите методи за обучение по математика сред подрастващите. Базираното на игри учебно преживяване обещава по-плавно и нетравмиращо запознанство с единствената точна наука, и то напълно съобразено с принципите по обучение на математика.

Друга позитивна страна е навременната обратна връзка за представянето на децата към учителите. Това помага за по-персонализираното представяне на учебния материал.

Предимства на MATHia за ученици от 6-ти до 12-ти клас

MATHia е програма, която променя начина, по който се възприема математиката, тъй като набляга предимно на знанията, а не на високата оценка. Тя насърчава критичното мислене и концентрацията, което от своя страна е в помощ на учениците да мислят и да са съсредоточени върху условията на дадената задача.

Друго огромно предимство пред традиционния начин на обучение по математика е оценяването – то е детайлно, подробно и е текущо, а не моментно, както е с тестовете.

Изкуственият интелект в програмата успява да улови нивото на ученика и да предприеме подход на обучение спрямо него. След това плавно надгражда знанията, докато се премине към по-сложна материя.

MATHia успешно предвижда прогреса в обучението, проследявайки развитието и темпото на ученика.

Персонализирани уроци по математика с MATHia в NSCenter

Частните уроци по математика в NSCenter са с подход, стимулиращ самостоятелността и активността.

Както вече споменахме, изкуственият интелект в програмата MATHia ще “усети” нивото на учениците и ще им предложи индивидуално обучение, напълно съобразено с тяхната степен на знания по математика.

По време на уроците по математика, ментор наблюдава представянето на децата и взима решения на момента, за да може математическото преживяване да е максимално персонализирано. Също така, MATHia запознава учениците с различните начини на решаване на задачите и подбира тези, които са най-подходящи.

Така не се губи концентрация в процеса на обучение, ангажираността е по-голяма и липсва стресът, съпътстващ децата, когато не разберат някоя задача.

Често задавани въпроси

И двата математически софтуера работят на английски език.

И двете програми имат в себе си интелигентен алгоритъм, който се адаптира към използващите ги в момента ученици. Така успява да предостави индивидуално обучение на всеки ученик. Това е и причината да не може на един акаунт да има повече от един потребител.

MATHia работи на настолни компютри с операционна система Windows 10+ или Apple, както и на таблети с операционна система Android или iPad OS. Не препоръчваме използването на мобилни телефони за целта, заради по-малкия размер на екраните.

Zorbit’s работи единствено на настолен компютър.

За нас
Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…
Абониране
Виж още

За нас

Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…

Услуги

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord