Учене със забавление и развиване на когнитивните умения с Fast ForWord- 96% успеваемост при преодоляване на учебните затруднения!

Учене със забавление и развиване на когнитивните умения с Fast ForWord

С какво програмата Fast ForWord е по-различна и по-ефективна от другите интервенции при затруднения с четенето, концентрацията и ученето? Невронауката постоянно проучва въпроса за мозъчните екзекутивни (изпълнителски) функции и как когнитивните (познавателните) умения на деца и възрастни могат да бъдат подобрени с подходяща тренировка за мозъка. Проучванията показват, че редовното използване на софтуерната програма Fast ForWord в рамките на няколко месеца води до значително подобрение на уменията за четене, концентрация, езиковите умения по английски език, работната памет, слуховата обработка и т.н.

Историята на Fast ForWord

Мозъчна пластичност за обучение и терапия. История на създателите доктори Мерзеник, Талал, Дженкинс и Милър. Основни ползи от обучението чрез Fast ForWord.

Ето какво отличава тази програма от други интервенции:

Fast ForWord води до бързи резултати

Fast ForWord използва адаптивни алгоритми, които помагат на учениците да работят продуктивно като преодоляват учебни предизвикателства с най-подходящото за тях темпо. Програмата създава конктретни малки, последователни стъпки за повишаване на скоростта и сложността на задачите, за да може ученикът да поддържа най-продуктивната степен на интензивност, докато напредва към всяко следващо ниво. 

Това осигурява бърз напредък за кратко време. В повечето случаи, учениците показват положителни промени в рамките на 4-6 седмици.

Fast ForWord ангажира вниманието на децата, за тях програмата е учене със забавление

Fast ForWord се стреми да е забавна за децата. Наподобява любимите на децата игри – броят се точки, преминават се нива и се чува звукова обратна връзка при достигане на важни моменти на напредък. Графиката на програмата също създава усещане за компютърна игра. Fast ForWord също така е адаптивна, което означава, че децата не се отегчават от прекалено лесни за тях задачи, но и не се чувстват фрустрирани от прекалено трудни упражнения.

Терапия чрез мозъчна пластичност​

Помощ при дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието, разстройство на слуховата обработка, обучителни трудности и затруднения при изучаването на английски.

Създаването на приложението Fast ForWord за iPad прави програмата още по-привлекателна за децата. Fast ForWord е интересна и за тийнейджърите, не само за малките ученици. 

Подобрява увереността на учениците

Fast ForWord постоянно се адаптира, за да даде възможност на учениците да работят с най-подходящото за тях темпо. Това поддържа мотивацията им и подобрява увереността им като им помага да се фокусират върху преодоляване на индивидуалните затруднения стъпка по стъпка. 

Fast ForWord съдържа повече от 50 различни упражнения, които са разпределени в 10 различни програми. Това дава възможност на Fast ForWord да създава индивидуална програма за всяко дете според неговите конкретни затруднения и нужди, така че то да има най-оптималните условия за напредък с подходяща за него интензивност. 

96% от използвалите Fast ForWord биха го препоръчали

Fast ForWord тренира мозъка и подобрението в екзекутивните мозъчни функции благодарение на работата с програмата се виждат ясно при използване на образна диагностика с функционален ЯМР. Във всяко едно проведено изследване се забелязва активирането на езиковите региони в мозъка чрез трениране на мозъка с упражненията от програмата.

Курсове по Английски език

Онлайн индивидуални курсове по английски език за деца и възрастни. Подходящи за начинаещи до професионалисти, кандидат студенти и интервюта за работа.

Можете да си представите какво се случва при използването на Fast ForWord като сравните тренирането на мозъка със софтуерната програма с физическа тренировка по баскетбол. Ако един баскетболист иска да хвърля по-силно топката, той има нужда да изгради повече сила в ръцете. За целта той започва да вдига тежести за 30 мин на ден 5 дни в седмицата за 8-12 седмици (това е препоръчвания от Fast ForWord протокол за използване на програмата). Баскетболистът със сигурност ще повиши силата на мускулите на ръцете си. Мозъкът работи по същия начин – ако го тренираме, той подобрява мозъчните си функции. 

Подобрената сила на ръцете не винаги ще доведе до по-силно хвърляне на топката. Понякога проблем с механиката или координацията или слабост в китката или рамото могат да попречат на повишената сила на ръцете да доведе до по-силно хвърляне на топката. Но в повечето случаи, повишената сила на мускулите на ръцете ще има за резултат и по-силно хвърляне. 

Английски език за деца и ученици​

Онлайн индивидуален курс по английски език за деца и ученици. Подходящ за начинаещи (A0) до кандидат студенти (C1 и C2).

Същото важи и за мозъка и ученето. Въпреки подобрените когнитивни умения от използването на Fast ForWord, при малък процент деца може да има пречки пред постигането на по-високи академични резултати и причината за това може да бъде например проблем с прекалено голяма хиперактивност. 

Практиката показва, че в 96% от случаите, учениците виждат значителни подобрения в академичните резултати благодарение на развиването на когнитивните умения с Fast ForWord . Това е и процентът на хората, които биха препоръчали програмата след като са видели ползите от нея.

Можете да прочетете повече по темата за предимствата на Fast ForWord в първата част на статията: Fast ForWord е водеща интервенция за проблеми с четенето според специалистите.

Очаквайте продължение в трета част на статията:Положителната промяната в отношението на децата към ученето – една от основните ползи от заниманията с Fast ForWord!.

Източник: Gemm Learning 

Тест за оценка на езиковите умения по английски език

Онлайн тест за владеенето на английски език по граматика, четене и слушане. Измерване на фонологичното осъзнаване, слушане и четене с разбиране.
За нас
Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…
Абониране
Виж още

За нас

Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…

Услуги

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord