Fast ForWord – одобрен от Съвета на администраторите за деца със специални образователни потребности (СОП)

Ревизионната Комисия удължава сертификата за одобрение на програмата Fast ForWord, базирана на научни изследвания, която позволява на учениците с обучителни затруднения да постигнат ефективни и трайни научни постижения.

Carnegie Learning, лидер в използването на изкуствен интелект за оценка на образованието и развитието, обяви, че програмата Fast ForWord е получила официално повторно одобрение от Съвета на администраторите за специално образование. Одобрението на Fast ForWord от Комисията продължава вече седма година и е в срок до декември 2024.

Fast ForWord е уникална програма, създадена за хора, които изпитват затруднения при четене. Програмата е 3-в-1 – едновременно развива четенето, когнитивните и социоално-емоционалните умения, за да изгради умения за учене и четене. В разнообразните упражнения на Fast ForWord е включен и Reading Assistant Plus, иновативно средство за подпомагане на четенето, който използва технология за проследяване на речта, за да подкрепя и слуша учениците, докато те четат на глас, като по този начин изпълнява ролята на своеобразен ментор.

Ревизионната комисия е международна професионална организация, обвързана със Съвета за изключителни деца (СИД). Комисията осигурява професионално ръководство и подкрепа на администраторите за специално обраование като изглажда/разработва/изгражда практиките, влияещи върху качеството на образованието.

Програмата Fast ForWord е първоначално одобрена от Ревизионната комисия през 2015г. след преминаване на задълбочена процедура по оценяване на базата на широк спектър от критерии, включително и изследователската основа на продукта, записването на ученици с обучителни затруднения, прилагането ѝ в разнообразна среда, представянето ѝ на полеви тестове и удовлетворението на клиентите.

Подобренията по програмата Fast ForWord оптимизират способността ѝ да върне един ученик във форма за кратките 40 часа, като по този начин се намалява времето при ресурсния учител и се засилва времето, което учениците прекарват в класната стая, като се занимават се с учебно съдържание, подходящо за тяхната възраст. Най-скорошните подобрения по Fast ForWord включват чисто новите компоненти Elements I и Elements II, създадени точно за гимназисти. Всички упражнения във Fast ForWord вече включват по-целенасочени вградени интервенции, които да помогнат на учениците, когато им е трудно.

Главният директор Бари Олсън заявява:

“Това одобрение от Ревизионната комисия потвърждава, че Fast ForWord продължава да бъде един от най-мощните инструменти за четене на пазара, създаден да помага на ученици от рискови групи и на изучаващи английския език, както и на ученици с най-различни специални потребности и способности. Това е единствената програма, която развива когнитивните умения, вместо само да разчита на тях. Това целенасочено съсредоточаване върху развитието на когнитивните умения в контекста на ограмотяването означава, че ние не само изграждаме по-добри умения за четене у нашите потребители, но и създаваме по-добри ученици.

За нас
Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…
Абониране
Виж още

За нас

Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…

Услуги

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord