Fast ForWord е най-ефективната програма за развиване на уменията за четене и учене на език: извод базиран на научни проучвания и анализи!

Fast ForWord е най-ефективната програма за развиване на уменията за четене и учене на език

На прага сме на новата учебна година и вълнението на родители и деца започва да нараства покрай подготовката и предизвикателствата в учебния процес. За родителите на ученици, които изпитват големи затруднения с четенето, концентрацията, или научаването на английски език, например, притесненията и фрустрацията са преобладаващите емоции. 

Търсенето на решения на тези проблеми изисква време и енергия, а често интервенциите третират само симптомите, но не и първопричината за затрудненията.

Историята на Fast ForWord

Мозъчна пластичност за обучение и терапия. История на създателите доктори Мерзеник, Талал, Дженкинс и Милър. Основни ползи от обучението чрез Fast ForWord.

За щастие, невронауката напредва постоянно в откриването на механизмите, по които мозъкът учи и вече съществуват ефективни средства, които тренират мозъка да изгражда необходимите невронни връзки, от които зависят когнитивните умения като четене и овладяване на нов език. 

Софтуерната програма Fast ForWord е именно такова иновативно средство, създадено от невроучени на базата на откритията за невропластичността. 

Fast ForWord покрива високите критерии за ефективност на What Works Clearinghouse Evidence Standards

Ефективността на програмата е доказана чрез тестване с утвърдени научни методи, които включват стриктни критерии за доказване на ефективността на дадено образователно и/или технологично средство. Fast ForWord се оказва, че покрива напълно стандартите на What Works Clearinghouse Evidence Standards за ефективност в подобряването на когнитивните умения на учениците в учебния процес. 

Терапия чрез мозъчна пластичност​

Помощ при дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието, разстройство на слуховата обработка, обучителни трудности и затруднения при изучаването на английски.

Fast ForWord е преминала успешно 21 изследвания по стандартите на What Works Clearinghouse Evidence Standards за доказани резултати за подобряване на грамотността на подрастващите, уменията за четене на децата в начална училищна възраст и овладяването на английски език на високо ниво. Оказва се, че нито една друга интервенция или технологично средство не са преминали толкова много изследвания доказващи ефективността им както при Fast ForWord. 

Положителни резултати и подобрения при учениците били доказани по отношение на следните неща:

  • Научаване на английската азбука
  • Гладкост на четене
  • Разбиране на прочетения текст
  • Развитие на езиковите умения по английски език

Когато Fast ForWord бива сравнена с други интервенции преминали процеса на оценяване по стандартите за ефективност на What Works Clearinghouse Evidence Standards, се вижда ясно, че Fast ForWord е единствената интервенция, която дава положителни резултати за изучаващите английски език и децата усвояващи уменията за четене, както когато се прилага индивидуално за дадено дете, така и когато програмата се използва в малки групи или заедно с целия клас в класната стая. 

Курсове по Английски език

Онлайн индивидуални курсове по английски език за деца и възрастни. Подходящи за начинаещи до професионалисти, кандидат студенти и интервюта за работа.

Заключения за Fast ForWord от образователни институции

Независими доклади за Fast ForWord от образователни институции в два американски щата (Айова и Невада) заключават, че тази програма покрива критериите за ефективна интервенция и е средство, което води до многобройни ползи за когнитивното развитие на децата и напредъка в учебния процес.

Департаментът по Образование в Айова е изпълнил систематично проучване на голям брой образователни интервенции и е установил, че единствено Fast ForWord покрива всичките 6 критерии. Програмата е подходяща за ученици от всички възрасти и е лесна за използване от учителите в учебния процес.

Департаментът по Образование на щата Невада е извършил анализ на влиянието на различни програми върху уменията за учене на групи ученици и резултатите показали, че Fast ForWord има най-голям ефект върху развиването на тези умения в сравнение с всички останали програми, които са били проучени.

Източник: Carnegie Learning

Английски език за деца и ученици​

Онлайн индивидуален курс по английски език за деца и ученици. Подходящ за начинаещи (A0) до кандидат студенти (C1 и C2).
За нас
Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…
Абониране
Виж още

За нас

Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…

Услуги

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord