Fast ForWord е водеща интервенция за проблеми с четенето според специалистите – вижте защо!

Fast ForWord е водеща интервенция за проблеми с четенето според специалистите

Fast ForWord е софтуерна програма, която повече от 15 години е водеща сред интервенциите за подобряване на четенето и другите когнитивни умения (концентрация, слухова обработка, работна памет), усвояване на английски език и т.н

Все още съществува скептицизъм сред хората по отношение на научните открития, върху които е базирана програмата, т.е., че нови невронни пътища могат да бъдат създавани чрез подходящи стимули и по този начин директно да се подобряват четенето и уменията за учене. Обаче, резултатите от програмата трудно могат да бъдат игнорирани. В днешно време Fast ForWord се използва все повече, предлага се вече в над 55 държави и е помогнала на милиони ученици. 

Историята на Fast ForWord

Мозъчна пластичност за обучение и терапия. История на създателите доктори Мерзеник, Талал, Дженкинс и Милър. Основни ползи от обучението чрез Fast ForWord.

Ето някои от причините за успеха на програмата в подобряването на когнитивните умения на деца и възрастни:

Базирана на невронауката и мозъчната пластичност

#1: Базирана е на откритията за мозъчната пластичност – иновативен подход, който е по-различен от традиционните интервенции

Традиционните методи рядко са достигали и третирали корена на проблема с четенето и уменията за учене. Fast ForWord е различен с това, че използва специално разработени систематични, интензивни и адаптивни ментални упражнения, които да тренират мозъка да се реорганизира и да подобри своите екзекутивни функции. 

Гарантирана ефективност чрез Fast ForWord

#2: Проучванията потвърждават ефективността на програмата

Fast ForWord е създадена от четирима водещи в световен мащаб невроучени и многократно е тествана и валидирана от проведените научни изследвания. Това е програмата, която е най-детайлно проучвана в сравнение с другите съществуващи образователни софтуерни програми. 

Терапия чрез мозъчна пластичност​

Помощ при дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието, разстройство на слуховата обработка, обучителни трудности и затруднения при изучаването на английски.

Престижни институции включително Станфордския Университет, Университета в Корнуъл и Университета в Рътгърс са изследвали резултатите от използването на Fast ForWord и са установили ефективността на програмата за развиване на когнитивните умения. 

Едно голямо двугодишно проучване направено в щата Невада класифицира Fast ForWord на първо място по ефективност сред 24 софтуерни програми, които били тествани в изследването.

Подобряване на над 40 когнитивни умения

#3: След периода от няколкомесечна редовна употреба, резултатите се запазват и не е необходимо повтаряне на интервенцията

Когато програмата се използва редовно за поне 12 седмици, се постигат значителни подобрения, които са също така и трайни. 

С помощта на Fast ForWord се изгражда когнитивния капацитет на децата, от който зависи цялостния учебен процес. Основното умение, което Fast ForWord изгражда е езиковата обработка. Това е умение, което се използва всеки ден, докато човек чете и слуша информация и с практиката то се затвърждава все повече.

Курсове по Английски език

Онлайн индивидуални курсове по английски език за деца и възрастни. Подходящи за начинаещи до професионалисти, кандидат студенти и интервюта за работа.

Fast ForWord третира източника на проблемите

#4: Ползите доказано продължават години след края на използването на програмата 

Fast ForWord премахва пречките пред способността за учене, което често води до значително подобряване на уменията за мислене и откриване на причинно-следствени логически връзки. 

Продължително изследване проведено в Далас, Тексас, установява, че голям процент от учениците използвали Fast ForWord, продължават да показват високи резултати на тестове за когнитивни умения две години след края на интервенцията с програмата. Тези резултати били потвърдени и от други проучвания. 

Родителите на деца използвали Fast ForWord дават обратна връзка, че „програмата е подействала като трамплин за децата“. Много от тях не са очаквали толкова високи резултати преди децата им реално да започнат редовната употреба на програмата.

Очаквайте повече информация за ползите от Fast ForWord във втората част на статията: Учене със забавление и развиване на когнитивните умения с Fast ForWord- 96% успеваемост при преодоляване на учебните затруднения!.

Английски език за деца и ученици​

Онлайн индивидуален курс по английски език за деца и ученици. Подходящ за начинаещи (A0) до кандидат студенти (C1 и C2).
За нас
Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…
Абониране
Виж още

За нас

Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…

Услуги

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord