Съчетаването на учене с игра през лятото – вижте кои са ползите за детето?

летни курсове по английски език за деца и ученици

Пълноценната ваканция трябва да включва учене

Ваканцията се свързва с липсата на всякакъв вид структура през летните дни за учениците, късни часове за лягане и ставане и много повече време, прекарано в социалните мрежи. Това обаче не е пълноценен начин за прекарване на ваканцията и не носи ползите, които децата биха извлекли от различни дейности, чието съчетаване би допринесло за баланс в грижата за физическото здраве, когнитивното развитие,  развиване на екзекутивни функции, креативността и емоционалното здраве.

Историята на Fast ForWord

Мозъчна пластичност за обучение и терапия. История на създателите доктори Мерзеник, Талал, Дженкинс и Милър. Основни ползи от обучението чрез Fast ForWord.

Какво е добре да включва една ваканция?

 • Разходки в природата.

 • Физически дейности.

 • Физическо докосване с природата.

 • Четене на художествена литература.

 • Усвояване на чужд език, например летни курсове по английски език за деца и ученици.

 • Подобряване на когнитивните умения.

 • Развиване на екзекутивните функции.

 • Дейности, свързани с изкуство.

 • Свободни/неструктурирани игри

Важно е децата да намират време за разходки в природата, да имат планирани физически дейности като спорт, докосване до земята и грижат за растения като засаждане на дръвчета или градинарство. Подобряване на когнитивните умения като концентрация, работна памет, слухова обработка, скорост на обработка, логическо мислене и т.н. са от съществено значение за развитието на децата.

Курсове по Английски език

Онлайн индивидуални курсове по английски език за деца и възрастни. Подходящи за начинаещи до професионалисти, кандидат студенти и интервюта за работа.

Важно са дейностите, свързани с изкуство (рисуване, пеене и т.н.), но заради удоволствието от самото занимание с тях, без да са свързани с амбиции и изисквания за перфектно изпълнение.

Защо е важно да се включи учене през лятната ваканция?

По-долу са изредени някои от ползите, като е важно ученето да става под формата на игра и забавление:

Поддържа ума остър и в добра форма

Важно е да се тренира ума на детето и през дългата ваканция. Проучвания показват, че ако учениците не прекарват никакво време в учене през лятото, те обикновено забравят около една трета от наученото през последната академична година. Когато се върнат в училище, е необходим поне един месец, за да могат да възстановят забравените знания и умения.

Наваксват се пропуските от учебната година

През ваканцията детето има възможност на спокойствие да се фокусира именно върху уменията, които не е успяло да развие добре през учебната година. Това му помага да запълни празнините и да започне новата учебна година върху стабилна основа.

Английски език за деца и ученици​

Онлайн индивидуален курс по английски език за деца и ученици. Подходящ за начинаещи (A0) до кандидат студенти (C1 и C2).

Ученето се възприема по различен начин, защото липсва усещането за натиск от срокове и тестове

През лятото детето може да усети процеса на учене по различен начин, защото не се случва в обичайната натоварена програма, а по време, което то си избира. Мозъкът му е отпочинал, има достатъчно време за експериментиране и творчество.

Съвременни образователни технологии

Когато се използват програми като Fast ForWord и Reading Assistant, които максимално доближават процеса на учене чрез игра, е много по-вероятно детето да изгради по-положителна нагласа съм ученето.

Fast ForWord e научно базирана и е създадена от невроучени с цел да се подпомогнат учениците в изграждането на когнитивните умения – четене, усвояване на английски език, концентрация, работна памет, слухова обработка, логическо мислене и т.н.

След няколко месеца редовно използване на Fast ForWord и Reading Assistant, децата виждат значително подобряване в справянето им с учебните задачи, а това им носи усещане за удовлетвореност, мотивираност и самоувереност. Те се научават да слушат и четат с разбиране.

Източник: The School Run

Терапия чрез Fast ForWord​

Помощ при дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието, разстройство на слуховата обработка, обучителни трудности и затруднения при изучаването на английски.
 • Пълноценен начин за прекарване на ваканцията;

 • Учене през лятната ваканция;

 • Когнитивни умения;

 • Екзекутивни функции;

 • Слушане и четене с разбиране;

 • Учене на английски език. Летни курсове по английски за деца и възрастни;

 • Fast ForWord развива когнитивните умения и екзекутивните функции, необходими за умението на децата за себерегулация.

 • Reading Assistant усъвършенства умението за четене и слушане с разбиране, както и свободното говорене.

За нас
Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…
Абониране
Виж още

За нас

Европейски център по невронауки е водещ доставчик на образователни технологии, учебни програми и професионални решения за обучение…

Услуги

Терапия на аутизъм чрез Fast ForWord

Научно изследване на биологичните промени в слуховата функция при деца с аутизъм при третиране с програмата Fast ForWord.

Списък за родители с най-често срещани симптоми

Детето ви има ли затруднения с ученето?

Терапия на нарушения на слуховата обработка чрез Fast ForWord

Научно изследване: Откриване и лечение на деца с Централно нарушение на слуховата обработка (ЦНСО)

Терапия на Дислексия чрез Fast ForWord

Научно изследване: Невродефицити у деца с дислексия смекчена чрез Fast ForWord – доказателства чрез фЯМР

41 когнитивни умения

Терапия чрез Fast ForWord

Английски чрез Fast ForWord