Имаго терапия

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

16 октомври 2020, петък

20:15  -

600 лв.

Организатор:

Creoberry

Водещи:

Джулия Камбуридис

Какво е Imago?

Повече от 25 години Международният Imago институт за партньорски връзки допринася за разбирането на психологията на индивида и тайните на любовните взаимоотношения. Психологията, поведенческите науки, западните духовни традиции, елементите на транзакционния анализ, гещалтската психология, теорията за системите и когнитивната терапия се обединяват, за да помогнат на хиляди двойки по целия свят да трансформират конфликта в сигурна и здрава връзка. Imago теорията се счита за най-комплексния подход в психологията на любовните отношения, индивида, връзката и семейството. Тя дава отговори на въпроси, на които другите методики не могат да отговорят и осигурява инструменти, с които всяка двойка може да възвърне сигурността, страстта и зрялата любов в ежедневието. Латинската дума “imago” (“образ/огледало”) се използва за подсъзнателната картина, която имаме за любовта. Моделът е разработен на базата на психотерапевтичната теория Imago и използва общите неща в една връзка, разочарованията от отношенията в зряла възраст, свързани с детските ни преживявания, страхове, липси и очаквания. Най-популярната в света работилница за двойки пристига в България! Подходяща е както за двойки, които имат непрекъснати конфликти, отдалечават се един от друг и искат да разберат дали могат да останат заедно, така и за двойки, които едва започват връзката си и искат да я изградят на стабилна основа. По време на семинара двойките ще учат чрез преживявания, демонстрации и писмени упражнения. Всеки от партньорите ще се научи да слуша и да чува другия, ще овладее техники, които ще му помогнат да изразява чувствата си по разбираем начин, така че да бъде изслушан. Двойките ще се научат да разпознават шаблоните в комуникацията помежду си, преди те да се превърнат в заплаха за връзката им. Всеки от партньорите ще разбере, че конфликтите са неизменна част от връзката и дори са полезни за нея. Използвайки този модел, партньорите във всеки един момент могат да разберат чувствата на другия, да признаят и да изпитат съпричастност към “раните от детството” и да се ангажират до достигане на “съзнателни отношения”.

Какво ще научите

Текст – не се копира. Повече от 25 години Международният Imago институт за партньорски връзки допринася за разбирането на психологията на индивида и тайните на любовните взаимоотношения. Психологията, поведенческите науки, западните духовни традиции, елементите на транзакционния анализ, гещалтската психология, теорията за системите и когнитивната терапия се обединяват, за да помогнат на хиляди двойки по целия свят да трансформират конфликта в сигурна и здрава връзка. Imago теорията се счита за най-комплексния подход в психологията на любовните отношения, индивида, връзката и семейството. Тя дава отговори на въпроси, на които другите методики не могат да отговорят и осигурява инструменти, с които всяка двойка може да възвърне сигурността, страстта и зрялата любов в ежедневието. Латинската дума “imago” (“образ/огледало”) се използва за подсъзнателната картина, която имаме за любовта. Моделът е разработен на базата на психотерапевтичната теория Imago и използва общите неща в една връзка, разочарованията от отношенията в зряла възраст, свързани с детските ни преживявания, страхове, липси и очаквания. Най-популярната в света работилница за двойки пристига в България! Подходяща е както за двойки, които имат непрекъснати конфликти, отдалечават се един от друг и искат да разберат дали могат да останат заедно, така и за двойки, които едва започват връзката си и искат да я изградят на стабилна основа. По време на семинара двойките ще учат чрез преживявания, демонстрации и писмени упражнения. Всеки от партньорите ще се научи да слуша и да чува другия, ще овладее техники, които ще му помогнат да изразява чувствата си по разбираем начин, така че да бъде изслушан. Двойките ще се научат да разпознават шаблоните в комуникацията помежду си, преди те да се превърнат в заплаха за връзката им. Всеки от партньорите ще разбере, че конфликтите са неизменна част от връзката и дори са полезни за нея. Използвайки този модел, партньорите във всеки един момент могат да разберат чувствата на другия, да признаят и да изпитат съпричастност към “раните от детството” и да се ангажират до достигане на “съзнателни отношения”.

Какво ще разберете по време на обучението

  • Как да се свържете отново с партньора си дори и след трудни моменти.
  • Как да разпознавате шаблоните във вашата комуникация преди те да са станали болезнени и опасни.
  • Ще научите, че конфликтът е източник на развитие за всяка страна от връзката.
  • Ще научите как да слушате и най-вече да чувате партньора си. Ще научите как да бъдете изслушвани, като се изразявате по ясен и разбираем начин.
  • Ще получите ясна теория относно връзката, как да я развиете и да останете в нея.

Повече от 25 години Международният Imago институт за партньорски връзки допринася за разбирането на психологията на индивида и тайните на любовните взаимоотношения.

ЕВА УЕСЛИ (EVA WESSELY)

Казвам се Ева Уесли, на 50 години и живея във Виена. Психотерапевт съм от 1994 г., работя с Имаго от 2011 и съм член на организацията Имаго Австрия. Това, което ме впечатли и убеди да започна да използвам Имаго, е методологията за справяне с конфликти. Аз също научих, че целта не е избягването на конфликти, което да ни доказва, че имаме добри взаимоотношения и приятелство. Напротив, ние се нуждаем от конфликта, за да може нашата връзка да се развива. Това е полезно не само за партньорски двойки, аз много успешно използвам този подход за работа с хора и семейства.

БАРБАРА КРЕМЪРС (BARBARA CREMERS)

Казвам се Барбара Кремърс, живея в Холандия и съм на 56 години. Аз съм сертифициран Имаго терапевт и имам самостоятелен офис за терапия само на партньорски връзки. Обичам да работя с двойки за тяхното свързване, без обвинения, по един любящ начин, който терапията Имаго (Imago Relationship) осигурява. През моите 36 години съвместно с Бас, аз съм преживяла много възходи и падения. В един момент ние открихме Имаго, който ни научи как да преодоляваме моментите, в които си мислехме, че не можем да продължим повече заедно. Изучавахме истинските причини, които стоят зад нашето разочароващо поведение. Това ми даде по-добро разбиране за мен самата, като по този начин аз мога да се развивам, без да си задавам въпроса кой е прав и се научих да бъда истински любящ партньор.

Вижте още

ПОЛУЧИ ЛЮБОВТА, КОЯТО ЖЕЛАЕШ

Семинарите са специално създадени и адаптирани за конкретните цели и нужди на екипа или групата от хора. Те предлагат нови социални технологии и процеси, учене чрез преживяване. Чрез тях се изграждат нови умения и опит, които веднага могат да бъдат използвани за справяне с ежедневните задачи и предизвикателства.

Уебинар 1

Ще се дискутира каква е ролята на организационната култура в постигането на целите на организацията, как да се изградят умения за екипи/организации в диагностиката и дизайна на културата на киберсигурност в съответствие със стратегията за киберсигурност на организацията, кои са подходите и инструментите за диагностициране на съществуваща култура на киберсигурност, създаване на желана бъдеща култура на киберсигурност и реализиране на тези идеи.

ПРОБЛЕМИТЕ ОТ ДЕТСТВОТО, КОИТО ПРЕНАСЯМЕ ВЪВ ВРЪЗКИТЕ НИ

Когато имаме проблеми във връзката, много често смятаме, че тя се е изчерпала. За да оправим нещата, сменяме партньора си и се надяваме, че всичко ще е по-добре. За наше голямо учудване, след време проблемите от предходните ни връзки се повтарят и се озоваваме като в един омагьосан кръг.

Плащане​ по банков път

Данни за сметка

Възможността за плащане с карта все още не е налична. Молим да ни извините и благодарим за търпението.